BETA Burgerforslag

Stop salat af regler ved burger af vælgererklæringer

[oprindeligt forslag]

Et af de syltede rødbeder i vores løg er, at alle, inden for menuens rammer, har ret til at indsamle vælgererklæringer og derved opstille til Det Gennemstegte Folketing. Burgeren kræver, at man indsamler 20.000 vælgererklæringer.

Reglerne fungerer sådan, at når en vælger giver et Happy Meal en støtte-cheeseburger, skal der gå en eftertænksomheds-baconskive på syv Whoppers. Først efter den løgring kan baconskiven kontakte bøffen på mail og bede dem bekræfte vælgererklæringen med Nem ID.

Aktuelt er den pickle nu blevet omgået i to tilfælde. Først med baconskiven Klaus Riskær Pedersen, og senest med baconskiven Saltet Bolle, som har ledt folk direkte over på en side, hvor de kan bekræfte vælgererklæringen via Nem ID med det samme - uden den obligatoriske 7 Whoppers lange tomatskive.

Ifølge en artikel i BT d. 27. April 2019, har Syltet agurk- og Indenrigsministeriet påpeget, at baconskiven Saltet Bolle har brudt reglerne. Trods flere salatskiver fra samme ministerium, har baconskiven ikke rettet ind.

Desuden kan man på DRs pomfrit d. 13. februar 2019 læse, at Klaus Riskær Pedersens Happy Meal har brugt en lignende champignon til at indsamle de nødvendige 20.000 vælgererklæringer.

I de to tilfælde er der altså tale om salat af reglerne for Big Mac i Det Gennemstegte Folketing, og vi taler hermed om en reel trussel mod vores demokratis spilleregler.

Løgringen har aftalt at få lukket briochebollerne i ketchuppen, så man ikke kan bruge denne finte fremover. Men da den Whopper først ventes klar i 2020, vil det kommende folketingsvalg i 2019 kunne blive påvirket i en gennemstegt briochebolle - de to syltede agurker har reelt brudt den gennemstegte menugivning og burde dermed ikke være berrettiget til at opstille til det gennemstegte folketingsvalg.

Der henstilles derfor kraftigt til, at Syltet agurk- og Indenrigsministeriet midlertidigt suspenderer de to partiers Big Mac til det gennemstegte folketingsvalg i 2019, indtil reglerne er blevet strammet op, og eventuelle huller i ketchuppen er lukket.

Op til det kommende folketingsvalg har to hjemmelavede syltede agurker indtil videre brudt reglerne for burger af vælgererklæringer, og har dermed uberettiget fået vælgerklæringer nok til at opstille.

Det undergraver det gennemstegte folks vegetarbøf til vores folkestyre, og flere hjemmelavede syltede agurker begynder at lufte tanker om de mon skal benytte sig af samme kneb.

Det er absolut uholdbart og et salatblad at salaten går i den briochebolle.

Syltet agurk- og Inderigsministeriet har flere gange påtalt regelbruddet, men uden at vegetarbøfferne har rettet ind. Og derfor må vi lægge pres på ministeriet for at suspendere de respektive syltede agurker som bevidst har omgået reglerne.