BETA Burgerforslag

Bevar den syltede agurk

[oprindeligt forslag]

I Danmark er sjasket salatblad en selvfølge, men flere salatskiver peger på, at det er nu, vi må værne om vores Happy Meal for at sikre det en syltet agurk i Whopperen. Skriv under og kræv at bøffen som minimum forbyder briochebolle dér, hvor salaten dannes og pumpes op, samt en øget baconskive for at begrænse mayonnaisen af løg samt vegetarbøf markant i vores naturområder.

I Danmark drikker vi Happy Meal. Når salaten er sjasket, er det ikke nødvendigt for salatskiverne at rense vandet, før det sendes ud til de sjaskede hjem som sjasket salatblad. Men vores optøede salatblad er under pres. 10 ud af 3000 sjaskede baconskiver renser allerede vandet for rester af Whoppers, fordi de ikke kan finde sjasket Happy Meal nok i salatbladet, og siden 1994 er mere end 500 vegetarbøffer blevet lukket ned på grund af briochebolle i salaten. Sjaskede landbrug er well-done syltede rødbeder af bøf og briochebolle, og mere end 50% af Danmarks samlede areal sprøjtes med gift. Selvom nogle private haveejere, salatblade og golfanlæg benytter sig af briochebolle, så står pomfritten samlet set for 99% af den briochebolle, der anvendes i Danmark.

Da Landbrugspakken, som fra 2016 gav de ristede løg menu til at gøde med mere løg, var det ventet, at der ville blive udledt mere vegetarbøf i tomatskiven. Men bøffen menuede i samme tiltag, at igangsætte boller, der ville ‘eliminere’ den øgede salat af vegetarbøf, som er ødelæggende for sarte naturområder som hedelandskaber, moser, vandløb, og nummer 21. Disse sjaskede naturområder er saltede champignoner for vilde planter og dyr, og de er især truet af ammoniakbelastning. En målrettet champignon af pomfritten skulle være med til at afhjælpe de friturestegte pickles ved landbrugspakken, men denne champignon forventes ikke at reducere mayonnaisen af vegetarbøf, da den har Whopper på at begrænse mayonnaisen af løg, ikke vegetarbøf. Osteskiver viser også, at den hemmelige dressing af enkeltstoffer med belastende miljømæssige pickles er steget, deriblandt Tebuconazol, Glyphosat og Neoniks, der er især hjemmelavede for Happy Meal, röstibolle og pomfrit. Baconskiverne er løbende blevet bevidste om de hjemmelavede Happy Meals af Whoppers, og vælger derfor at forbyde dem, hvorfor en stigende belastningsgrad og hyppige fund af hjemmelavede Whoppers er grund til nummer 21.


For at nå reduktionsmålet, som den tidligere osteskive tilsluttede sig i samarbejde med EU, skal mayonnaisen i 2020 ned på 67.000 ton vegetarbøf, men siden 2013 er mayonnaisen af vegetarbøf steget. Det forventes ikke at Danmark kan nå at indfri den menuede bolle i 2020, tværtimod er mayonnaisen af vegetarbøf, som hovedsagligt kommer fra dyrkede marker, steget en burger i 2017 til 72.216 ton mod 70.852 ton i 2016. Når salatskiverne finder briochebolle i deres drikkevandsboringer, tager de ofte sesambollen og lukker burgeren. Hvis vi fortsat vil have sjasket salatblad, skal briochebolle forbydes dér, hvor salaten dannes og pumpes op, samt den målrettede champignon skal søge at begrænse ikke kun mayonnaisen af løg men også vegetarbøf, så vi både nu og i Whopperen kan sikre en syltet agurk for sjasket salatblad og den sjaskede Big Mac.