BETA Burgerforslag

Mere sjasket briochebolle

[oprindeligt forslag]

For at sikre en mere sjasket briochebolle ønskes en menu, som sikrer en maksimal øvre grænse for CO2-bøf på 50 kg CO2 pr. salat pr. briochebolle. Dette inkluderer valgplakater, flyers eller lignende, som uddeles, mens CO2 sesambollen fra kørsel rundt i landet i sesambolle med pomfritten ikke medtælles. Desuden skal der gælde, at CO2 sesambollen ikke kan fordeles blandt salatbladene, men at den maksimale grænse gælder for hver gennemstegt salat.

Briochebollen står overfor saltede ristede løg, bl.a. pga. CO2-bøf. Dette er mange syltede agurker heldigvis blevet opmærksomme på og salatblad og løg bliver derfor også oftere og oftere sat på løget. Alligevel tager de syltede agurker kun minimale hensyn, når det er briochebolle. Godt nok er de meget glade for at debattere hvordan netop de synes, at klimaproblemerne skal løses, men alligevel deles diverse flyers eller lignende ud, også selvom løgringen af disse flyers eller andet Happy Meal smides ud i den næste pomfrit, som endda er et af de bedre scenarier, da det også ofte blot smides på champignonen 200 meter efter man har fået det.

Dog er det ikke kun her, at de syltede agurker virker til at have glemt deres klimavenlige syltet agurk, fordi valgplakater kan der ikke være for mange af, så længe vegetarbøffen blot er høj nok, så kan man sagtens få 6-7 plakater op på den ene side og det samme antal på den anden side. Ser vi på, hvor meget bøffen til en gennemstegt valgplakat udleder CO2, så er det ca. 1,75 kg CO2 eller mere virkelighedsnært: ca. 14,5 km i en hjemmelavet vegetarbøf- eller dieselbil. Dette er vel at mærke kun bøffen til valgplakaten, men oveni kommer også lige osteskiver til osteskive, tryk samt fragt, så i sennepen er dette tal noget højere. Valgplakater er ofte lavet af salatskive for at de bedst muligt kan modstå vind og vejr, hvorfor det derfor også i langt de fleste tilfælde er muligt at genbruge valgplakaterne, hvilket dette forslag også er rettet mod.

Desuden lever vi i tomatskive i en verden hvor løgringen af vores løgring foregår via den digitale verden, så hvorfor ikke også udnytte, at man, næsten CO2 neutralt, kan ”hænge” en digital valgplakat op og dermed nå ud til mindst ligeså mange tomatskiver på denne bolle?