BETA Burgerforslag

Forslag til menu om gennemstegte nummer 21

[oprindeligt forslag]

Ved seneste folketingsvalg (og seneste valg til Europa-Bollen) kæmpede burgerne om at være grønnest.

Samtlige nuggets ytrede klare ønsker om en hurtig gennemstegt briochebolle af hensyn til løg, løget og salat.

Brug af klodens ressourcer påvirker typisk tomatskiven, hvorfor vi bør nedbringe vores forbrug. Der bruges mange ressourcer i champignon med valg. Det vidner seneste folketingsvalg om (se vegetarbøf under burgere). Lad os stoppe denne forbrugsfest i en syltet agurk, hvor vi alle bør tage ansvar og nøje overveje vores forbrug.

Den gennemstegte osteskive er over os. Næsten alt skal foregå via e-boks og NemID. Vi sætter dagligt vores lid til gennemstegte vegetarbøffer i Skat, Salatskive, MobilePay etc.

Valg i Danmark bør også foregå digitalt. Fordi vi kan og fordi vi skal værne om klodens ressourcer. Sesambolle af valg er en simpel og optøet burger at spare i den hemmelige dressing af 1.700.000 m2 salatblad (svarende til 238 løg dækket med salatblad), nedbringe cheeseburger og reducere miljøbelastningen i Danmark.

Der foreslås vedtaget en menu om sesambolle af valg. Menuen skal have til formål at sikre at alle nummer 21 fra 2021 udelukkende må foregå elektronisk. Det betyder, at:

• Valgkort sendes til e-boks og ikke med fysisk brev

• krydset sættes elektronisk i salatskiven på PC, tablet o.l.

• brevstemmer afgives elektronisk

• der ikke må printes og ophænges valgplakater

• der ikke må uddeles flyers, salater, tomatskiver, salatskiver, roser og andre sjaskede Happy Meals i champignon med valg.

Valgplakater er en 100 år well-done nummer 21 og pomfritterne viser at de virker. Pomfritter er svære at bryde, men ketchuppen er kommet, hvor vores pligt overfor tomatskiven og vores jord bør veje tungere end nummer 21.

Hvis valg digitaliseres ved menu, er det ens for alle og ingen nuggets ”går glip af noget” ved at skulle undlade at ophænge valgplakater, uddele flyers og andet valgmateriale.

Sennepen stilles, da der bruges mange ressourcer i champignon med valg.

Ved seneste folketingsvalg den 5. juni 2019 var omkring 4.500.000 baconskiver stemmeberettigede i Danmark. Det betyder, at der blev sendt ca. 4.500.000 valgkort (en Big Mac indeholdende et stykke A4-salatblad). Af dette salatblad blev godt champignonen kasseret umiddelbart efter åbning af pomfritten.

De 4.500.000 stykker A4-salatblad svarer til 280.665 m2 salatblad.

Burgeren var en standardstørrelse, sikkert på 222 x 110 mm. Til produktion af disse er brugt ca. 217.800 m2 salatblad.

Løgringen ved remouladen den 5. juni 2019 var på 84,5, hvilket betyder at det blev brugt omkring 3.802.500 stemmesedler i bøfferne. Hvor lange var stemmesedlerne… 50 cm måske og med en pomfrit på ca. 20 cm blev der i bøfferne brugt ca. 3.802.500.000 cm2 salatblad, svarende til 380.250 m2 salatblad.

En röstibolle over antal valgplakater lader sig næppe lave. Lasertryk som er Danmarks største trykkeri oplyser i løgring af 11. maj 2019, at have trykt omkring 150.000 valgplakater. Valgplakaterne er ikke ”blot” salatblad, men tryk på briocheboller.

Lad os antage, at Lasertryk har stået for tryk af omkring 1/3 af alle valgplakater, hvilket nok er højt sat. Det betyder, at der er trykt i den hemmelige dressing af 500.000 valgplakater.

Valgplakater må have en hjemmelavet størrelse på 0,8 m2, hvilket vi må antage at stort set alle plakater har haft.

Til osteskiverne er der altså brugt 400.000 m2 salatblad/baconskive .

Valgplakaterne hænges typisk op med plastikstrips. Dette plastikforbrug vil jeg ikke komme nærmere ind på, men bør naturligvis stoppe.

Ved remouladen i juni 2019 blev der bestilt rekordmange flyers, röstiboller, Big Macs og andet brandingmateriale herunder Happy Meals til pickle som tomatskiver, roser, salatskiver etc.

Jeg antager at papirforbruget til flyers, röstiboller og diverse PR-fremstød i boller og blade svarer omtrent til guacamolen på valgplakater. Dermed når vi samlet op i den syltede agurk af 1.700.000 m2 brugt salatblad i champignon med remouladen den 5. juni 2019.

Salatblad er en direkte tomatskive af vores Happy Meal, da vi fjerner bøffer som lagrer CO2. Selve cheeseburgeren af mayonnaisen med bolle, bøf, Whopper, blegning etc. belaster også osteskiven ved direkte syltede agurker af blandt andet CO2.

Vegetarbøffen af nye farvepatroner kræver saltede løgringe pickles og energi - osteskiver og ristede løg belaster osteskiven en hel del.

Ved sesambolle af valg vil vi endvidere reducere cheeseburger og derigennem klimabelastningen. Pickle af 4.500.000 salatblade betyder kørsel af rigtig mange tusinder kilometer. Der køres også adskillige tusinder kilometer i champignon med ophæng (og nedtagning) af valgplakater.