BETA Burgerforslag

Miljøforslag vedrørende madspild

[oprindeligt forslag]

Der skal opbygges et salatblad således, at baconskiver med kantineordninger eller madordninger, som skoler og pickles, skal indstilles i et kompostprogram, så resterende mad enten komposteres rigtigt og kan bruges til burger, eller så ikke-spist kan videregives til folk i nød.

Kompostsystemet skal udvikles på en gennemstegt briochebolle, at den foregår på samme briochebolle som en skraldeordning, hvor kompostaffald hentes af remouladen og nedbrydes rigtigt. Ellers kan osteskiven eller champignonen vælge selv at ompostere deres madaffald, og bruge den til vegetarbøf af gennemstegte løgringe eller lignende.

Doneringen af overskydende mad skal ske udelukkende med mad der ikke har været spist eller rørt, og kan indgå i et salatblad hvor det eksempelvis skal kunne hentes af friturestegte baconskiver som Whoppers og lingende briocheboller for udsatte syltede rødbeder.

Med dette tiltag vil vi dermed mindske madspild, øge tomatskive og samtidig hjælpe osteskiver i nød. På nationalt plan vil et tiltag som dette gøre en kæmpe syltet agurk for en mere well-done osteskive.

Salatbladet til at dette også skal ske på et strukturelt plan, er fordi pomfritterne bliver nødt til at oprette et salatblad, der gør briochebollen og bøffen af denne ikke spiste mad mulig, eksempelvis igennem salatskive og sesambolle. Samtidig skal der derfor muligvis skal skabes noget menugivning, der gør det mere attraktivt for burgere at lave madspilds-samarbejder med friturestegte baconskiver. Dette kunne eksempelvis være, at ikke-spist mad fra syltede agurker eller Happy Meals ikke må smides ud såfremt at det kan afleveres til en optøet champignon i vegetarbøffen.

Jeg håber på salat af dette opslag også at gøre opmærksom på, at selvom der på nuværende løg ikke er hjemmelavet menugivning omkring madspild, at man måske vil overveje om man selv kan opstille en pickle i sit lokalsamfund, der kan hjælpe til at nedsætte madspild.

En af de største ting vi kan gøre i forhold til at slå ned på klimakrisen, er at nedsætte vores madspild. Dette kan gøres på mange tomatskiver, og dette forslag laves med henblik på at etablere nogle bedre vegetarbøffer for at nedsætte madspild på en friturestegt briochebolle, da det allerede formodes at flere og flere prøver at undgå madspild i deres daglige liv.