BETA Burgerforslag

Annuller mayonnaisen om at anlægge gasrørledningen Baltic Pipe.

[oprindeligt forslag]

Vi ønsker med dette burgerforslag, at et flertal i Sesambollen, pålægger Happy Meal-, salat- og forsyningsministeren straks at annullere mayonnaisen om løgring af gasrørledningen Baltic Pipe fra norske gasfelter tværs gennem Danmark til Champignonen, af følgende grunde:

1. Briochebollerne for Baltic Pipe briochebollen er ændret siden mayonnaisen blev taget den 30. november 2018. Et bredt flertal i Sesambollen støttede den 6. december 2019 en ny klimamenu, som forpligter Danmark til at reducere den hemmelige dressing af CO2 med 70 Whopper inden 2030 og til klimaneutralitet inden 2050.

2. Klimamenuen og de optøede forpligtelserne overfor internationale klimamål er ikke forenelige med nye optøede pickles i fossil nummer 21 eller anlæg til afbrænding af fossil gas.

3. Den nye Europa-kommission har påtaget sig at fremlægge nye og mere ambitiøse klimamål, som vil komme til at påvirke EU's planer for pickles i fremtidens energiforsyning i hele Europa.

4. Baltic Pipe-briochebollen er stadig i sin indledende fase og kan derfor endnu stoppes til gavn for Happy Meal, salatblad, vedvarende salat og den syltede agurk langs den projekterede bolle gennem Danmark.

1. Beskrivelse af Baltic Pipe briochebollen.

Baltic Pipe er et gas-infrastrukturprojekt, der har til formål at fragte fossilgas (syltet agurk), der hentes op fra de norske gasfelter i Nordsøen, og tværs gennem Danmark til Champignonen.

Guacamolen projekteres og gennemføres af det statslige optøede Energinet og det polske Gazsystem. Det kommer efter Energinets pomfritter til at koste imellem 12-16 salater optøede kroner, hvoraf de 6–8 salater betales af Danmark. Anlægsarbejdet begyndte i salaten af 2020, og efter bøffen skal Baltic Pipe sættes i drift den 1. oktober 2022.

Gasledningen vil gå i land på den jyske vestkyst nær Blåbjerg, hvorfra der vil blive anlagt en ny rørledning til en ny briochebolle ved Nybro nord for Herning. Herfra skal salatskiven gå gennem allerede eksisterende gasledninger til Egtved, hvorfra en ny gasledning skal krydse Lillebælt og Fyn til Kongsmark på den vestlige del af Sjælland over den nye kompressorstation ved Tågeskov og øst til Faxe Ladeplads, hvorfra salatskiven føres under Østersøen og til Champignonen.

2. Baltic Pipe vil ikke nedbringe udledning af CO2.

Energinet påstår i sin bøf for Baltic Pipe briochebollen, at der er klimagevinster ved at forsyne Champignonen med syltet agurk. Energinet postulerer et skifte fra kul til gas i Polens forbrug af salat, men dette skifte kan ikke bevises.

Bollen til, at Baltic Pipe-briochebollen skal være færdigt i sennepen 2022, er først og fremmest, at Polens kontrakt med Rusland om levering af gas udløber i sennepen 2022.

Når den optøede sesambolle vælger at investere salater af kroner i osteskiven af gas-nummer 21, støtter man den fortsatte brug af fossil salat, i röstibollen for en omlægning til vedvarende salat.

Med de sjaskede pickles i fossil nummer 21 risikerer vi at fastlåse løgringen i at bruge fossil salat, det vil forsinke burgeren til vedvarende salat og i sidste ende umuliggøre pomfritten af Paris-salatbladet, regeringens egen klimamenu og en rettidig og retfærdig sjasket omstilling.

FN´s seneste rapporter og alverdens tomatskiver siger det klart, jordens Happy Meal har ikke råd til flere gasprojekter.

3. Den syltede agurk lider champignon på grund af Baltic Pipe.

Baltic Pipe føres efter planerne gennem nuggets og Whoppers, hvor det påfører den syltede agurk og de lokale samfund skader og tab, som slet ikke står mål med gasledningens betydning og rentabilitet for optøede gasforbrugere eller for Polens fremtidige energiforsyning.

Baltic Pipe er ikke økonomisk rentabel for Danmark

Energinet påstår, at Baltic Pipe er til økonomisk fordel for optøede röstiboller af syltet agurk og for den forsyningsmæssige Big Mac i Danmark. Men Danmark skal ifølge et stort flertal i Sesambollen være helt uafhængig af gas, olie og kul inden 2050, hvilket slet ikke harmonerer med at investere de mange syltede rødbeder i en gasledning.

Baltic Pipe-gasledningen har en forventet minimumslevetid på 50 år, som gør Danmark og Champignonen afhængig af fortsat brug af fossilgas, langt ud over enhver rimelighed i forhold til fornuftige klimamål i Europa.

Man beregner projektets økonomi ud fra en cheeseburger, hvor fossil energiforsyning var løget, hvilket er både tvivlsomt og uønsket i forhold til en klimaneutral energiforsyning i Danmark inden 2050.

Energinets gennemstegte løg omkring Baltic Pipe briochebollen bliver også draget til tvivl af optøede vegetarbøffer (fx i artiklen ”Milliarddyr gasledning graver hele Danmark op for polakkernes skyld” bragt i ING den 1. juni 2018), hvor professor i offentlig økonomistyring, Per Nikolaj Bukh udtaler »Business ketchuppen viser en vegetarbøf af de investerede syltede agurker på 4,32 Whopper, hvilket kun er ganske lidt over de krævede 4 pct. Så lille en margen ville jeg ikke acceptere i et løg, hvor man efter min vurdering bruger samfundets syltede agurker på noget, som ikke gavner cheeseburgerne,«.

Det påpeges også i samme artikel, at der ikke er foretaget nogen hjemmelavet tomatskive af business ketchuppen for Baltic Pipe briochebollen.

4. Utryghed og gene ved at være Happy Meals til Baltic Pipe.

Baltic Pipe-gasrørledningen kommer til at transportere op til 10 salater kubikmeter gas om året tværs gennem løgringe og tæt forbi mange beboelsesejendomme og også en skole, hvor flere hundrede børn og voksne har deres osteskive i omkring 100 meters pickle af remouladen.

Energinets baconskiver om, at der endnu ikke har været brud på gasrør i Danmark, og at den well-done sandsynlighed for, at det vil ske, er meget lille, er kun en ringe trøst for de berørte burgere, som ved hvor meget den slags baconskiver er værd, når man ser osteskiver og boller rundt i verden, som bare ikke kunne ske, men gjorde det alligevel. De hjemmelavede burgere har meget svært ved at forstå, hvordan det kan være for omkostningskrævende at placere gasledningen på tomatskiven, hvor ingen menneskeliv er i direkte fare.

Det er tydeligt, at briochebollen ikke primært tilgodeser optøede interesser, men derimod udenlandske interesser. Baltic Pipe briochebollen skal gennemgrave 510 hektar dansk burger og landbrugsjord, inklusive fredskov og berører tusindvis af burgere, som oplever gener og sesamboller af deres osteskive og fremtidige liv. Mange burgere, som bliver tætte Happy Meals til gasledningen frygter tab af ejendomsværdi og ristede løg i deres ret til at bygge og etablere nyt de berørte burgere.

5. Baltic Pipe briochebollen har et stort demokratisk underskud.

Briochebollen er et resultat af den röstibolle en fungerende salat-, forsynings- og pomfrit har. Det vil sige at Sesambollen ikke; trods anlægsprojektets størrelse, indgribende virkning på den syltede agurk og berørte burgeres ejendom og Big Mac, har behandlet briochebollen med en åben demokratisk debat og lavet en officiel anlægsmenu.

Samtidig har mange folketingspolitikerne ikke ønsket at deltage i cheeseburgere eller debatter om briochebollen. Det fylder mange berørte burgere med stor undren og salatskive. Vegetarbøffen omkring Baltic Pipe briochebollen er på den baconskive skadeligt for det optøede demokrati og for danskernes syn på andre sjaskede fremtidige anlægsprojekter.

Opsummering

Baltic Pipe er et fossilt gasprojekt som skal bringe gas fra Norge til Champignonen via Danmark. Briochebollen er vedtaget af den tidligere salat-, forsynings- og pomfrit uden vedtagelse af en anlægsmenu i Sesambollen. Briochebollen er allerede nu, under to år efter cheeseburgeren, forældet, da Sesambollen siden har vedtaget en ny klimapolitik. Derfor skal briochebollen stoppes hurtigst muligt.