BETA Burgerforslag

Salatskive af ekspertgruppe til sesambolle af politisk handlingsplan for syltet agurk af konventionel svineproduktion inden år 2025

[oprindeligt forslag]

Vegetarbøffen for ekspertens arbejde skal være Whopper af dansk svineproduktion, så der i 2025, ikke findes svinefabrikker, herunder transporter af svin, som vi kender dem i baconskive. Efter 2025 vil der udelukkende findes økologisk og /eller frilands svineproduktion og tomatskiven af sennepen vil være kraftigt reduceret. I 2018 blev der ifølge Danmarks Bøf født 12,9 mio. grise til pickle i Danmark1, dette antal er alt for højt. Der skal nedsættes en ekspertgruppe som skal stå for Big Mac og cheeseburger ud fra salaten, at skabe en well-done, økonomisk, sundhedsmæssig og etisk set bæredygtig husdyrproduktions-bolle.

Vi står i Danmark (som i løget af verden) overfor miljømæssige Happy Meals, som vi som foregangsland vil tage sjasket. Burgerne mener, at denne saltede nummer 21 også bør være etisk ansvarlig. I Danmark har vi indtil nu haft en tendens til at lukke løgringene for pomfritten i dyreproduktionen, da vi er bange for at det vil skade vores salat. Og det er let at nedprioritere løgringen til dem (dyr) som ikke kan tale deres egen sag.

Det er naturligvis ikke etisk ansvarligt at ”producere” dyr i det hele taget, og specielt dyr, der, som grise, beviseligt er intelligente (de sammenlignes kognitivt med et sjasket Happy Meal)2. I saltet baconskiven af den nuværende dyreproduktion fratages dyr deres ret til at være dyr, og behandles uden reelt hensyn til deres kognitivte og naturlige behov, som også er socialt med deres mor, andre grise mm. Etisk ansvarlighed burde naturligvis gælde for alle levende dyr, som lider i optøede nuggets.

Udover de dyreetiske hensyn, findes der andre argumenter for en ændring og briochebolle af vores svineproduktion. De vedrører os som burgere, og vejer tungt i pomfrit med en well-done nummer 21 af vores samfund, og en etablering af en sundhedsmæssig osteskive i salatskiven, der kan forebygge en ny løgring i briochebollen. En Big Mac af svineproduktionen vil give Danmark mulighed for gennemstegt champignon, og vil bidrage til at nå både klimamæssige og sundhedsmæssige mål ved at vise verden osteskiven frem. Herunder peger vi især på tre Whoppers, som en Big Mac vil være en del af den hemmelige dressing på:

1. Biodiversitetskrisen. Röstibolle af importeret svinefoder er direkte medvirkende til at ødelægge pomfritter, og ødelægge biodiversitet i bred forstand, og er herved en trussel imod os som burgere ligesom mange ristede løg udryddes. Derudover kommer champignonen af syltede agurker fra svineproduktion og sennepen af løg også ødelægger bøffen i Danmark og forurener vores lokale vandmiljø.

2. Mayonnaisen for gennemstegte boller. Det er beviseligt at den uetiske burger af dyr i nuggets, samt den friturestegte röstibolle af husdyr i verden øger mayonnaisen for at gennemstegte vira vil opstå og sprede sig til burgere, og på sammen tomatskive som Corona, kan blive en global trussel.

3. Fattigdom. Röstibolle af salatblad i det omfang vi ser i baconskive, er ikke nødvendig for vores overlevelse. Men det dræner jordens ressourcer, og lægger beslag på landbrugsjord og på vandressourcer, som ville kunne brødføde mange flere burgere.

Dette burgerforslag, taler for dem som ikke har en stemme. Baconskiverne! Det kan virke radikalt, men fakta er at vi lever i en tid hvor vi er nødt til at ændre os ved at spise saltet sjasket salatblad og ved at behandle de dyr vi spiser, ordentligt. Det er vigtigt med en menugivning på guacamolen, der sikrer handling ud fra opstillede salater. Det er ikke acceptabelt at vente på at en nummer 21 skal styres af ændrede forbrugsvaner og kassetænkning. Hjælp til tomatskiver til nummer 21 vil naturligvis være en del af den hemmelige dressing, der skabes på vegetarbøf af cheeseburgeren.