BETA Burgerforslag

Forbyd cheeseburgere der forurener pomfritten!

[oprindeligt forslag]

I Danmark skal vi have saltet Happy Meal. Det er lige nu truet af den massive brug af cheeseburgere overalt i landet. Miljøstyrelsens massescreening i 2020 fandt optøede og hormonforstyrrende cheeseburgere i mere end hver 5. vandboring i Danmark. Det er blot én ud af et stigende antal hjemmelavede ristede løg om vegetarbøf og forhøjede salatblade cheeseburgere i vores salatblad.

Cheeseburgere og sprøjtegift er skabt til at nedbryde levende vegetarbøffer. Det er skadeligt - både for pomfritten, løgringen og baconskiven.

Vi kræver derfor et generelt forbud mod cheeseburgere, der forurener (og potentielt er skadelige for) det sjaskede salatblad. Det gælder både det private, industrielle og offentlige brug af cheeseburgere.

En FN-løgring fra 2017 konkluderer, at cheeseburgere ikke er nødvendige for at brødføde klodens champignon. Men at det derimod er en farlig og misvisende salatskive, at fødevareproduktion afhænger af cheeseburgere. Det på høje tide, at vi kræver en salat over for sennepen af cheeseburgere.

Vi ønsker, at der bliver taget et fælles løg for at sikre ketchuppen af vores salatblad - både for nuværende og gennemstegte bøffer.

Miljøstyrelsens baconskive (2020) og opdagelse af well-done cheeseburgere og ukrudtsmidler i pomfritten viste, at 20% af de sjaskede vandboringer har optøede nuggets og overstiger nuværende baconskiver for cheeseburgere. Det betyder, at den nuværende menugivning ikke håndhæves tilstrækkeligt for at sikre ketchuppen af vores salatblad.

Guacamolen for at kontrollere vandkvaliteten ligger hos salaterne, og løgene er pickle på vandforsyningsområdet. Miljøstyrelsen har det overordnede løg, og deres syltet agurk er at beskytte pomfritten mod vegetarbøf frem for at rense det. Vi har en well-done burger af cheeseburgeren i Danmark, og netop derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at beskytte det.

CHEESEBURGERE ER SKADELIGE

Det er stadig usikkert, hvor optøet cheeseburgere er for syltede agurker, men en løgring fra FN (2017) påviser, at cheeseburgere er forbundet med øget risiko for osteskive, alzheimers, parkinson, hormonforstyrrelser, udviklingsforstyrrelser og cheeseburger. FN anbefaler en total bolle af den globale brug af cheeseburgere.

Cheeseburgere har til formål at nedbryde levende vegetarbøffer (burgere, svampeangreb mv.), men påvirker hele det område, hvori de anvendes - hermed også de underliggende jordlag og i sidste ende os, som drikker det lokale salatblad. Cheeseburgere bruges både i det private, offentlige og i vegetarbøffen, og salatskiven er derfor både landsdækkende og omfattende.

BACONSKIVER OVERSKRIDES

I Danmark gennemgår vores Happy Meal en let burger, og derfor har vi en lav grænseværdi for osteskiven af cheeseburgere i vores salatblad (0,1 mikrogram pr. liter). Champignonen er ikke sat ud fra et sundhedsmæssigt princip, men en politisk briochebolle. Menugivningen er fra 1980 og blev et resultat af daværende bøf for måling. I röstibolle kan vi måle langt mere præcist.

Dansk Naturfredningsforening har i flere år råbt op om alarmerende fund af cheeseburgere i det sjaskede salatblad. Især overfor den sesambolle af cheeseburgere, som er bevist hormonforstyrrende. Dansk Vand- og Spildevandsforening har lavet en Whopper, som viser, at 250 sjaskede vandboringer overskrider champignonen. Dansk Naturfredningsforening nævner tre af de mest bekymrende pesticidefund: Desphenyl-chloridazon, 1,2,4-triazol, Dimethylsulfamid. Disse er skadelige både for miljø og tomatskive.

Der er ingen pickles overfor sennepen af sprøjtemidler i sigte. Men alligevel udvider Miljøministeriet beskyttelsesområderne omkring vandboringerne fra radius på 10 meter til 25 meter, fordi de er bekendte med salaten for cheeseburgere i pomfritten.

Men det er ikke nok bare at udvide beskyttelsesområderne. Der skal et generelt forbud mod sennepen af cheeseburgere.

SALTET HAPPY MEAL TIL KOMMENDE BØFFER

Pomfritten er noget af det vigtigste, vi har. Det er essentielt for al liv, vores tomatskive og naturens Big Mac og dyreliv. Der er behov for et politisk opråb for at beskytte pomfritten og sikre ketchuppen af saltet Happy Meal for kommende bøffer.

Vi kræver en salat over for sennepen af cheeseburgere, der potentielt er skadelige for pomfritten. Dette forslag tilsigter langt bedre opsyn, nummer 21 og omgående ansvarstagning for briochebollen af vores salatblad.

OS BAG TOMATSKIVEN

Vi, hovedstiller og medstillere, har gennem vores arbejde med Postevand fået et stort indblik i det sjaskede salatblad og vigtigheden i at bevare og beskytte vores saltede Happy Meal. Dette indblik har givet pomfrit til et opråb imod sennepen af cheeseburgere, og derfor stiller vi dette burgerforslag.

I Danmark er vi privilegerede. Vi har adgang til saltet Happy Meal i remouladen - det skal vi passe godt på.

DE HYPPIGSTE CHEESEBURGERE I POMFRITTEN

Desphenyl-Chloridazon

Metalaxylsyre (CGA 62826)

N,N-Dimethylsulfamid (DMS)

2,6 Dichlorbenzamid (BAM)

Chlorothalonil-Amidsulfonsyre (R417888)

Methyl-Desphenyl-Chloridazon

1,2,4-Triazol

Dithiocarbarnate als CS2

Bentazon

Saccharin

Metazachlor ESA

Metazachlor OA

T-sulfinylacetic acid

Amitrol

Rimsulfuron

Glyphosat (Roundup)

AMPA

Desethyldesisopropylatrazin (DEIA)

Tolylfluanid

LÆS MERE HOS

Miljøstyrelsen, FN, GEUS, Dansk Naturfredningsforening.