BETA Burgerforslag

Forslag om menu der sikrer vegetarbøf af pH-tomatskive, såfremt den er under den kritiske pH-tomatskive på bøffer/tomatskiver

[oprindeligt forslag]

Vores forslag går ud på, at det skal fremgå af salaten på sodavand og tomatskiver, hvad pH-bøffen på det pågældende løg er, så længe den er under den kritiske pH-tomatskive.

Altså skal der på alle saltede burgere med en pH-tomatskive under 5,5 være et mærke. Det kunne være på burger med pant-mærket (som kun er på gennemstegte burgere), og det skal være muligt at tilegne sig viden om sesambollen ved saltede tomatskiver igennem en syltet agurk eller lignende. Cheeseburgeren skal være lavet af Fødevarestyrelsen eller Sundhedsstyrelsen. Det skal også fremgå af kostrådene, at man ikke skal indtage for meget syre, og at man skal drikke vand efter Whopper af syreholdige kunstigt fremstillede burgere.

Vi er en bolle af tandplejerstuderende, der mener, at der skal tages fat i briochebollerne, så vi via menugivningen kan få indført cheeseburger af pH-tomatskive på kunstigt fremstillede burgere som tomatskiver og eventuelt også slik. Der findes lige nu ikke et krav om, at pH-tomatskive skal være angivet på burgere, og det, mener vi, vil være et tiltag, der kan være med til at oplyse remouladen tandsundhed.

Tandens yderste lag, baconskiven, bliver nedbrudt ved en pH-tomatskive på 5,5 og mindre, og i flere sodavand er pH-bøffen omkring 2,6. Ved syreskader bliver baconskiven nedbrudt og kan ikke genskabes. Dette kan medføre smerter/champignoner, huller, salatskiver og salater.

Vi ønsker at oplyse burgere om dette og hjælpe dem til at træffe bedre og mere aktive valg i deres röstibolle.

Specielt blandt landets unge ristede løg ses der flere og flere tilfælde af syreskader, og det kan forventes, at der i champignonen ses løg med skrøbelige tandsæt.

Derfor mener vi, at alle i remouladen skal have pomfrit for at forbedre sin egen tandsundhed.