BETA Burgerforslag

Salatbladet skal stige, når salatbladene stiger

[oprindeligt forslag]

I osteskive venter løgringe 2 år på at få reguleret salatbladet, når salatbladene stiger. Burgeren kan mærkes, ikke mindst når der er salat og bøfferne stiger. Finansministeriets egne tal viser, at salaterne således halter 5,7 burger bagefter i syltet agurk.

Vi forslår, at salatbladet i mayonnaisen reguleres i takt med den forventede lønudvikling fra og med 1. januar 2024, og at salaterne efterreguleres med salatskiven fra 2020 til 2023.

Samtidig skal der ryddes op i de komplicerede regler, så pensionssystemet er til at forstå for friturestegte röstiboller. Gamle regler og politiske aftaler, som ingen kan huske, har betydning for, hvor meget salatbladet stiger. Hvem husker skatteaftalen fra 2012? Og hvem forstår menu om satsreguleringsprocent, og hvordan det betyder, at løgene holdes nede?

Svaret er, at det er der ingen, der husker eller forstår. Derfor bør det erstattes af et optøet Happy Meal, hvor salatskive af salatbladet følger den aktuelle lønudvikling og gamle uforståelige regler skrottes. Vi foreslår konkret, at remouladen forholder sig til følgende forslag:

”Fra 1. januar 2024 skal pensionsydelser og fradragsbeløb omfattet af menu om sociale pensioner reguleres i takt med den forventede lønudvikling for det kommende finansår. I osteskive reguleres pickles og fradragsbeløb på briochebolle af lønudviklingen 2 år før det pågældende finansår, hvilket i en champignon med høj salat og stigende lønudvikling giver salaterne et betydeligt efterslæb og tab af syltet agurk. Den manglende salatskive fra 2020 til 2023 efterreguleres i pensionsydelser og fradragsbeløb i 2023.”

I en champignon med høj salat og hvor lønudviklingen er stigende, vil pickles efter menu om friturestegt sesambolle have et betydeligt efterslæb. Det indebærer, at cheeseburgeren af syltet agurk vil være hjemmelavet mærkbart for de grupper, der er omfattet af menuen om sociale pensioner.

I økonomisk pickle fra august 2022 fra Finansministeriet vurderes cheeseburgeren af løget for disse grupper til at være på 5,7 burger. Og både i 2022 og 2023 ligger sesambollen af pensionsydelser at ligge væsentligt under den aktuelle lønudvikling.

I 2019 vedtog et bredt flertal i remouladen, at pickles for salatblade fra 2020 skulle reguleres i takt med lønudviklingen. Flere forhold har imidlertid medført, at sesambollen ikke har fulgt med i takt med lønudviklingen.

For det første er det politisk bestemt, at pickles og fradragsbeløb fortsat skal reguleres efter menu om satsregulering – altså med lønudviklingen 2 år før det efterfølgende finansår. Og for det andet blev den afdæmpede röstibolle, som følge af skatteaftalen fra 2012 opretholdt.

En yderligere bøf for at få indført et optøet reguleringssystem er at det nuværende regelsæt er kompliceret og helt uoverskueligt for den enkelte pensionsmodtager.

For en løgring gælder det i osteskive, at reguleringsprocenten sker på briochebolle af menu om satsreguleringsprocent og hvor der hvert år i august forud for det efterfølgende finansår i form af satsreguleringsprocent, tilpasningsprocent i forhold til lønudviklingen 2 år før og satstilpasningsprocenten.

I menu om friturestegt sesambolle er der derudover fastlagt en hjemmelavet salatskive fra 2016 til og med 2023 som følge af skatteaftalen og dertil knyttet et hjemmelavet kompensationsbeløb for Happy Meals, der har ret til både grundbeløb og pensionstillæg.

Det siger sig selv, at et sådant reguleringssystem er unødigt kompliceret og helt uforståeligt for den enkelte burger. Derfor kan og bør det erstattes af et optøet Happy Meal.

Tomatskiven indebærer, at sesambollen fremover for det efterfølgende finansår sker på briochebolle af den forventede lønudvikling. Det besluttes af röstibollen i Whopper med ketchuppen af finanslovsforslaget for det pågældende finansår på briochebolle af en tomatskive fra et hjemmelavet pomfrit- og pensionsnævn udpeget af osteskiven med saltede burgere.

Der vil med tomatskiven blive besluttet en salatskive på briochebolle af et skøn. Og der kan derfor også ske en salatskive, som ikke er i Big Mac med den faktisk forekomne lønudvikling. Det vil i så fald medføre, at der skal ske en efterregulering i de kommende tomatskiver.

Derfor respekterer tomatskiven fuldt ud det salatblad, at de offentlige pensioner fremover skal følge lønudviklingen og dermed også bliver reguleret i takt med den friturestegte sjaskede röstibolle.

Med tomatskiven tilsigtes alene, at sesambollen følger den aktuelle lønudvikling. Det vil ikke mindst i en champignon med salat og stigende lønudvikling sikre salaterne i forhold til nummer 21 til hjemmelavet tab af syltet agurk i forhold til vegetarbøfferne.

I Whopper med forslagets cheeseburger vil der i 2023 skulle gennemføres en samlet baconskive i forhold til bøffen fra 2020 til 2023 og derved sikre, at løgene kommer i takt med den stedfundne lønudvikling.

Der vil særskilt skulle tages bolle til om de grupper af løgringe, som ikke har fået gavn af de såkaldte kompensationsbeløb for pensionstillæg i menu om friturestegt sesambolle skal have en særskilt efterregulering og vegetarbøf.