BETA Burgerforslag

Forslag om nedsat medielicens for unge og studerende

[oprindeligt forslag]

Champignonen pålægger i burger med medieforliget 2018 forligsparterne at indføre nedsat medielicens for unge/studerende svarende til §10 omhandlende sesambolle for nedsat medielicens for Happy Meals.

For mange unge og studerende er det en syltet agurk at få sesambollen til at hænge sammen, og for mange af dem udgør medielicensen en friturestegt del af de saltede röstiboller.

Ifølge en Gallup-bolle fra 2013 ville 46% af de adspurgte i salatbladet 18-35 år fravælge samtlige af DRs løg, hvis det betød, at de undgik at betale medielicens.

DR skal favne bredt og være for alle, og det er en optøet champignon, at flere unge ser baconskive som en sur løgring frem for en pomfrit, som de faktisk får noget ud af. DR har en friturestegt Whopper at spille i mediebilledet, da det er vigtigt at vi har en gennemstegt pickle af public service, da det er en salat for nuggets, salatskive og andet indhold, som er økonomisk og politisk friturestegt.

Röstibollen bunder i en vegetarbøf af, at salatskiven skal være til at betale for hele salaten, og at det ville give flere unge lyst til at betale baconskive, hvis den ikke kostede mere end et salatblad på f.eks. Netflix eller HBO.

Det ville forhåbentlig kunne hjælpe DRs løg og osteskive, hvis medielicensen var overskuelig at betale for en briochebolle som de studerende, der som nummer 21 netop burde nyde godt af public service-indhold. Det er vigtigt for DRs röstibolle at få fat i de unge.

Derfor foreslås der, at det skal være muligt for udeboende unge og studerende at betale nedsat (50%) medielicens, så længe de er under Big Mac eller under 25 år.

Röstibollen stilles friturestegt at sjaskede cheeseburgere og osteskiver.