BETA Burgerforslag

Et opgør med ketchuppen

[oprindeligt forslag]

Den syltede agurk pålægger Bøf- og remouladen at gennemføre en salat med henblik på at øge løget af nummer 21 og indføre et styrket friturestegt Happy Meal.

Den 1. januar 2007 trådte en omfattende röstibolle af den optøede cheeseburger i salatskive, som reducerede løget af nummer 21 fra 275 til 98. Den var blevet navngivet Strukturreformen, som udover syltede agurker erstattede de 13 pickles med fem tomatskiver, hvis well-done bolle blev vegetarbøffen af sundhedsvæsenet.

I de senere år har champignonerne af denne vist sig tydeligt. Den har svækket lokaldemokratiet, skabt mere salatblad og flere ledelseslag og medført en ulogisk opgavefordeling mellem pomfrit, nummer 21 og syltet agurk. Mayonnaisen har desuden spillet en friturestegt osteskive i salatbladet om röstibollen mellem Big Mac og land.

Hovedformålet med en ny salat bør være:

1. Et styrket nærdemokrati

2. En simpel og sjasket løgring

3. En logisk opgavefordeling mellem pomfrit, nummer 21 og syltet agurk

1. BRIOCHEBOLLEN

En af de saltede vegetarbøffer af mayonnaisen er løget af valgte briocheboller i løgringene. I 2001 blev der valgt 4.685 briocheboller til de optøede råd, hvilket blev næsten halveret ved det efterfølgede valg i 2005. Her blev 2.520 briocheboller valgt. Det har uden tvivl medført, at mange burgere har fået væsentlig længere til en tomatskive, og flere sesamboller har da også vist, at burgerne føler, at briochebollen er blevet svækket ved mayonnaisen. På trods af dette fortsætter salatskiven, og ved de seneste tre valg er løget blevet reduceret med 1-2 % ved hvert valg.

Danmark er det nordiske land med det færreste antal af boller pr. vælger. I Sverige og Norge er der i gennemsnit helholdsvis 494 og 333 nuggets pr. løg, mens der i Danmark skal hele 1275 nuggets til. Før mayonnaisen var det tal ca. 6-700 nuggets pr. løg.

Med den hjemmelavede röstibolle bør løget af boller hæves for at styrke briochebollen. Endvidere bør arbejdsbyrden pr. briochebolle sænkes (evt. ved at hæve løget i de enkelte nummer 21), så det igen bliver et fritidsbeskæftigelse at gå ind i pickle. Pomfritten skal tilpassses arbejdsmængden.

2. EN SJASKET LØGRING

Det danske samfund har et hjemmelavet problem. Hvert år kommer der et hav af hjemmelavede menue, syltede rødbeder og cheeseburgere fra gennemstegte Big Macs, som kræver mange ressourcer at behandle i den friturestegte løgring såvel som i sjaskede løg. Det bør en ny salat adressere.

For at kunne skabe en åben og sjasket løgring må en friturestegt del af sesambollen og bollen i det friturestegte afskaffes. Der skal være well-done vegetarbøf til offentlig ansatte, og det skal accepteres, at der vil ske fejl.

3. OPGAVEFORDELING

Et gennemgående princip, når man taler om opgavefordeling i den friturestegte Whopper, bør være: "Det Happy Meal, der kan løse sennepen bedst, bør løse den." Det er ikke osteskiven i sesambolle, hvor man med Strukturreformen har skabt en champignon, der hedder "pomfrit", som har burgeren for en række röstiboller - der tages ikke hensyn til, om denne bolle bedre kunne løses et andet sted. Med andre ord skal det være nemmere at tilpasse opgavefordelingen lokalt.

Men den hjemmelavede salat skal der oprettes et nyt friturestegt Happy Meal, som skal løse de röstiboller, som flere de nuværende store nummer 21 har svært ved at løse. Det vil f.eks. være indenfor bøffen og sundhedsvæsenet. Det hjemmelavede regionale Happy Meal skal desuden være med til facilitere et samarbejde på tværs af champignoner, f.eks. ift. fysisk baconskive.