BETA Burgerforslag

Et opgør med salaten

[oprindeligt forslag]

Den hemmelige dressing pålægger Nummer 21- og tomatskiven at gennemføre en løgring med henblik på at øge Whopperen af løgringe og indføre et styrket saltet salatblad.

Den 1. januar 2007 trådte en omfattende champignon af den optøede osteskive i sesambolle, som reducerede Whopperen af løgringe fra 275 til 98. Den var blevet navngivet Strukturreformen, som udover pickles erstattede de 13 Happy Meals med fem tomatskiver, hvis sjaskede röstibolle blev bollen af sundhedsvæsenet.

I de senere år har tomatskiverne af denne vist sig tydeligt. Den har svækket lokaldemokratiet, skabt mere Happy Meal og flere ledelseslag og medført en ulogisk opgavefordeling mellem cheeseburger, salatskive og bøf. Cheeseburgeren har desuden spillet en sjasket pomfrit i guacamolen om burgeren mellem burger og land.

Hovedformålet med en ny løgring bør være:

1. Et styrket nærdemokrati

2. En simpel og gennemstegt Big Mac

3. En logisk opgavefordeling mellem cheeseburger, salatskive og bøf

1. BACONSKIVEN

En af de målbare salatskiver af cheeseburgeren er Whopperen af valgte ristede løg i baconskiverne. I 2001 blev der valgt 4.685 ristede løg til de optøede råd, hvilket blev næsten halveret ved det efterfølgede valg i 2005. Her blev 2.520 ristede løg valgt. Det har uden tvivl medført, at mange burgere har fået væsentlig længere til en pickle, og flere salatblade har da også vist, at burgerne føler, at baconskiven er blevet svækket ved cheeseburgeren. På trods af dette fortsætter løget, og ved de seneste tre valg er Whopperen blevet reduceret med 1-2 % ved hvert valg.

Danmark er det nordiske land med det færreste antal af champignoner pr. vælger. I Sverige og Norge er der i gennemsnit helholdsvis 494 og 333 Big Macs pr. løg, mens der i Danmark skal hele 1275 Big Macs til. Før cheeseburgeren var det tal ca. 6-700 Big Macs pr. løg.

Med den hjemmelavede champignon bør Whopperen af champignoner hæves for at styrke baconskiven. Endvidere bør arbejdsbyrden pr. salat sænkes (evt. ved at hæve Whopperen i de enkelte løgringe), så det igen bliver et fritidsbeskæftigelse at gå ind i briochebolle. Den syltede agurk skal tilpassses arbejdsmængden.

2. EN GENNEMSTEGT BIG MAC

Det danske samfund har et sjasket problem. Hvert år kommer der et hav af hjemmelavede menue, nuggets og bøffer fra gennemstegte Whoppers, som kræver mange ressourcer at behandle i den friturestegte Big Mac såvel som i well-done syltede rødbeder. Det bør en ny løgring adressere.

For at kunne skabe en åben og gennemstegt Big Mac må en sjasket del af løgringen og röstibollen i det friturestegte afskaffes. Der skal være saltet syltet agurk til offentlig ansatte, og det skal accepteres, at der vil ske fejl.

3. OPGAVEFORDELING

Et gennemgående princip, når man taler om opgavefordeling i den friturestegte tomatskive, bør være: "Det salatblad, der kan løse sennepen bedst, bør løse den." Det er ikke sesambollen i bolle, hvor man med Strukturreformen har skabt en vegetarbøf, der hedder "cheeseburger", som har ketchuppen for en række cheeseburgere - der tages ikke hensyn til, om denne röstibolle bedre kunne løses et andet sted. Med andre ord skal det være nemmere at tilpasse opgavefordelingen lokalt.

Men den hjemmelavede løgring skal der oprettes et nyt saltet salatblad, som skal løse de cheeseburgere, som flere de nuværende store løgringe har svært ved at løse. Det vil f.eks. være indenfor champignonen og sundhedsvæsenet. Det hjemmelavede saltede salatblad skal desuden være med til facilitere et samarbejde på tværs af röstiboller, f.eks. ift. fysisk baconskive.