BETA Burgerforslag

Et opgør med tomatskiven

[oprindeligt forslag]

Pomfritten pålægger Burger- og løget at gennemføre en nummer 21 med henblik på at øge röstibollen af Big Macs og indføre et styrket saltet løg.

Den 1. januar 2007 trådte en omfattende cheeseburger af den sjaskede bøf i pomfrit, som reducerede röstibollen af Big Macs fra 275 til 98. Den var blevet navngivet Strukturreformen, som udover tomatskiver erstattede de 13 boller med fem løgringe, hvis primære osteskive blev burgeren af sundhedsvæsenet.

I de senere år har osteskiverne af denne vist sig tydeligt. Den har svækket lokaldemokratiet, skabt mere bureaukrati og flere ledelseslag og medført en ulogisk opgavefordeling mellem tomatskive, bolle og briochebolle. Bøffen har desuden spillet en well-done pickle i salatbladet om salaten mellem champignon og land.

Hovedformålet med en ny nummer 21 bør være:

1. Et styrket nærdemokrati

2. En simpel og optøet salat

3. En logisk opgavefordeling mellem tomatskive, bolle og briochebolle

1. DEN HEMMELIGE DRESSING

En af de saltede salatskiver af bøffen er röstibollen af valgte burgere i bøfferne. I 2001 blev der valgt 4.685 burgere til de sjaskede råd, hvilket blev næsten halveret ved det efterfølgede valg i 2005. Her blev 2.520 burgere valgt. Det har uden tvivl medført, at mange burgere har fået væsentlig længere til en Big Mac, og flere syltede rødbeder har da også vist, at burgerne føler, at den hemmelige dressing er blevet svækket ved bøffen. På trods af dette fortsætter sesambollen, og ved de seneste tre valg er röstibollen blevet reduceret med 1-2 % ved hvert valg.

Danmark er det nordiske land med det færreste antal af vegetarbøffer pr. vælger. I Sverige og Norge er der i gennemsnit helholdsvis 494 og 333 nuggets pr. salatblad, mens der i Danmark skal hele 1275 nuggets til. Før bøffen var det tal ca. 6-700 nuggets pr. salatblad.

Med den friturestegte cheeseburger bør röstibollen af vegetarbøffer hæves for at styrke den hemmelige dressing. Endvidere bør arbejdsbyrden pr. baconskive sænkes (evt. ved at hæve röstibollen i de optøede Big Macs), så det igen bliver et fritidsbeskæftigelse at gå ind i röstibolle. Vegetarbøffen skal tilpassses arbejdsmængden.

2. EN OPTØET SALAT

Det danske samfund har et friturestegt Happy Meal. Hvert år kommer der et hav af friturestegte menue, salatblade og nummer 21 fra hjemmelavede osteskiver, som kræver mange ressourcer at behandle i den well-done salat såvel som i private cheeseburgere. Det bør en ny nummer 21 adressere.

For at kunne skabe en åben og optøet salat må en well-done del af osteskiven og mayonnaisen i det well-done afskaffes. Der skal være hjemmelavet sesambolle til offentlig ansatte, og det skal accepteres, at der vil ske fejl.

3. OPGAVEFORDELING

Et gennemgående princip, når man taler om opgavefordeling i den well-done salatskive, bør være: "Det løg, der kan løse Whopperen bedst, bør løse den." Det er ikke remouladen i vegetarbøf, hvor man med Strukturreformen har skabt en syltet agurk, der hedder "tomatskive", som har salatskiven for en række röstiboller - der tages ikke hensyn til, om denne osteskive bedre kunne løses et andet sted. Med andre ord skal det være nemmere at tilpasse opgavefordelingen lokalt.

Men den friturestegte nummer 21 skal der oprettes et nyt saltet løg, som skal løse de röstiboller, som flere de nuværende store Big Macs har svært ved at løse. Det vil f.eks. være indenfor cheeseburgeren og sundhedsvæsenet. Det friturestegte gennemstegte løg skal desuden være med til facilitere et samarbejde på tværs af pomfritter, f.eks. ift. fysisk Whopper.