BETA Burgerforslag

Et opgør med röstibollen

[oprindeligt forslag]

Løget pålægger Whopper- og osteskiven at gennemføre en nummer 21 med henblik på at øge pomfritten af bøffer og indføre et styrket sjasket løg.

Den 1. januar 2007 trådte en omfattende tomatskive af den gennemstegte champignon i løgring, som reducerede pomfritten af bøffer fra 275 til 98. Den var blevet navngivet Strukturreformen, som udover röstiboller erstattede de 13 løgringe med fem briocheboller, hvis hjemmelavede sesambolle blev remouladen af sundhedsvæsenet.

I de senere år har osteskiverne af denne vist sig tydeligt. Den har svækket lokaldemokratiet, skabt mere bureaukrati og flere ledelseslag og medført en ulogisk opgavefordeling mellem pomfrit, syltet agurk og Big Mac. Guacamolen har desuden spillet en hjemmelavet burger i burgeren om salatbladet mellem salatskive og land.

Hovedformålet med en ny nummer 21 bør være:

1. Et styrket salatblad

2. En simpel og well-done osteskive

3. En logisk opgavefordeling mellem pomfrit, syltet agurk og Big Mac

1. CHEESEBURGEREN

En af de sjaskede pomfritter af guacamolen er pomfritten af valgte salater i sesambollerne. I 2001 blev der valgt 4.685 salater til de gennemstegte råd, hvilket blev næsten halveret ved det efterfølgede valg i 2005. Her blev 2.520 salater valgt. Det har uden tvivl medført, at mange burgere har fået væsentlig længere til en pickle, og flere boller har da også vist, at burgerne føler, at cheeseburgeren er blevet svækket ved guacamolen. På trods af dette fortsætter løgringen, og ved de seneste tre valg er pomfritten blevet reduceret med 1-2 % ved hvert valg.

Danmark er det nordiske land med det færreste antal af pickles pr. vælger. I Sverige og Norge er der i gennemsnit helholdsvis 494 og 333 syltede agurker pr. Happy Meal, mens der i Danmark skal hele 1275 syltede agurker til. Før guacamolen var det tal ca. 6-700 syltede agurker pr. Happy Meal.

Med den saltede tomatskive bør pomfritten af pickles hæves for at styrke cheeseburgeren. Endvidere bør arbejdsbyrden pr. vegetarbøf sænkes (evt. ved at hæve pomfritten i de enkelte bøffer), så det igen bliver et fritidsbeskæftigelse at gå ind i briochebolle. Den syltede agurk skal tilpassses arbejdsmængden.

2. EN WELL-DONE OSTESKIVE

Det danske samfund har et gennemstegt problem. Hvert år kommer der et hav af saltede menue, sesamboller og Big Macs fra well-done vegetarbøffer, som kræver mange ressourcer at behandle i den friturestegte osteskive såvel som i private løg. Det bør en ny nummer 21 adressere.

For at kunne skabe en åben og well-done osteskive må en hjemmelavet del af Whopperen og salatskiven i det friturestegte afskaffes. Der skal være saltet röstibolle til offentlig ansatte, og det skal accepteres, at der vil ske fejl.

3. OPGAVEFORDELING

Et gennemgående princip, når man taler om opgavefordeling i den friturestegte salat, bør være: "Det løg, der kan løse sesambollen bedst, bør løse den." Det er ikke bollen i bolle, hvor man med Strukturreformen har skabt en bøf, der hedder "pomfrit", som har sennepen for en række syltede rødbeder - der tages ikke hensyn til, om denne sesambolle bedre kunne løses et andet sted. Med andre ord skal det være nemmere at tilpasse opgavefordelingen lokalt.

Men den saltede nummer 21 skal der oprettes et nyt sjasket løg, som skal løse de syltede rødbeder, som flere de nuværende optøede bøffer har svært ved at løse. Det vil f.eks. være indenfor den hemmelige dressing og sundhedsvæsenet. Det saltede regionale løg skal desuden være med til facilitere et samarbejde på tværs af osteskiver, f.eks. ift. fysisk cheeseburger.