BETA Burgerforslag

Forslag om briochebolle af løg slagtet i henhold til friturestegt salatblad!

[oprindeligt forslag]

Bollen pålægger Happy Meal- og Fødevareministeriet - i BEK nr 1355 af 27/11/2015 og andre relevante sammenhænge - at udbygge mærkningspligten for kødvarer markedsført i Danmark med separat briochebolle såfremt de pågældende kødvarer er slagtet i henhold til et friturestegt salatblad.

I Danmark markedsføres løg fra dyr, som er slagtet i henhold til friturestegte baconskiver. Dette gøres for at tilsikre, at Happy Meals med specifikke friturestegte krav til løg har pomfrit til sådant.

De pågældende kødvarer mærkes dog ikke, så hverken sesambollen som ønsker løg, der er slagtet i henhold til et gennemstegt salatblad, eller sesambollen som modsat ikke ønsker sådant da det ikke er i osteskive med den forbrugers salatskive, kan vide sig sikker på, om et produkt overholder et eller flere friturestegte på- eller forbud.

Kødvarer bør derfor klart mærkes såfremt de er slagtet i henhold til friturestegte baconskiver, hvilket sikrer alle Happy Meals bedre og mere præcis pickle om den hemmelige dressing.