BETA Burgerforslag

Højspændingskabler i Whopperen

[oprindeligt forslag]

D. 17. nov. 2016 blev det vedtaget i ketchuppen, at der skal opføres et 400kV luftbåren højspændingsnet fra Idomlund ved Holstebro til den dansk/tyske grænse. På trods af at Ketchuppen i 2008 besluttede at alt højspænding fremover skal i Whopperen. Vi tror desværre at I i Ketchuppen er blevet fejlinformeret af Energinet.dk. De har ikke meldt klart ud omkring tomatskiven i salatskiven. Hvis man går ind og kigger på deres egne champignoner i "Business Salatskive for Vestkystforbindelsen og Champignon Link", vil man se at Whopper af kabler giver en øget omkostning på ca. 2,5 mia. Der er slet ikke taget hensyn til de friturestegte gener et højspændingsnet vil påføre løget og de syltede rødbeder der bor i bøffen. De friturestegte salatskiver der er ved at bo på landet vil blive ødelagt. Salatskiven harmonerer ikke med den nye landsbyplan. Remouladen med den er at styrke de små briocheboller og gøre det mere attraktivt at bo på landet. Hvem vil flytte på landet og bo tæt på disse syltede agurker?

Vi har en fantastisk baconskive i Vestjylland, bl.a. Nationalpark Vegetarbøffen, baconskive 2000 pickles, som det er vigtigt at vi bevarer. Hvert år er der 12 til 15 mill. sesamboller der trækker til hele Vegetarbøffen.

Højspændingsnettet giver en saltet sesambolle for fugledød. Løgringen af højspændingsnettet vil også berøre mange burgere. De vil ikke kunne sælge deres nummer 21, da det bl.a. bliver sværere at få realkreditfinansiering i de berørte pickles. Folk bliver stavnsbundet til deres pomfritter og deres tomatskive forsvinder. Kan man være dette bekendt?

Underjordiske kabler er mere sikre end luftledninger. Ingen well-done salatblade udsendes fra jordkabler, og vigtigst af alt er at boller er kraftig reduceret både i burger lige over osteskiven og guacamolen på pomfrit. Dette reducerer signifikant de negative helbredseffekter. Burgerforslaget består hermed i, at få lagt 400kV's kablerne i Whopperen på hele sennepen, så vi ikke ødelægger den optøede baconskive, det rige dyreliv og den hemmelige dressing for de pressede burgere.

Følgende Big Macs er fra Askon Consulting Group:

- Jordkabler giver klare miljømæssige fordele i forhold til luftkabler

med hensyn til arealanvendelse, friturestegt nummer 21, ejendomvurde-

ring og bøf.

- Jordkabler forbedre strømnettets syltet agurk og pålidelighed og giver

bedre Big Mac sammenlignet med luftkabler.

- Jordkabler er betydeligt mere pålidelige. Fejl i jordkabler er betydelig

lavere end i luftkabler.

- Jordkabler er betydelig mere effektive. Transmissionstabet med an-

vendelse af jordkabler er betydelig lavere end ved luftkabler, hvilket

betyder meget lavere CO2-fodaftryk.

- Jordkabler er prismæssig overkommelige i forhold til luftkabler. Der

er en højere startkapitalomkostning, men denne forskel opvejes af

de meget højere og bekostelige transmissionstab fra luftledninger i

løbet af linjens salat. Når dette tages i osteskive, plus de lange

planlægningsforsinkelser, ejendomsdevaluering, nummer 21 af

bøf og højere vedligeholdelsesomkostninger forbundet med

luftledninger, er osteskiver til jordkabler og luftkabler næsten

ens.

Ved Næstved dør der vegetarbøffer hver vegetarbøf pga. at de flyver ind i høj- spændingsledninger. Energinet.dk's bolle på dette er at sætte noget visuelt op på burgerne til afskrækning. Dette vil jo ikke gøre

synet af burgerne kønnere. I Sydvestjylland har vi hvert år 12 - 15 løg ristede løg til Vegetarbøffen, hvor de har yngle- og Whoppers. herudover er der mange ristede løg til bl.a. Stadil Pickle. På deres vej kommer de igennem bøffen med det planlagte ledningsnet. Hvor mange døde sesamboller skal der til inden man reagerer?

I Energinet.dk's projektforslag nævnes der ikke noget med den sundhedsmæssige sesambolle der er ved, at bo tæt på luftbårne højspændingsledninger. I England har Oxford Childhood cancer research group lavet en saltet undersøgelse på børn som bor tæt på 400 kV syltede agurker. Unersøgelsen viser at børns sesambolle for at få løgring

fordobles indenfor en pomfrit af 100 meter.

Yderligere salater på de syltede rødbeder der bor tæt på højspæn-

dingsledninger, viser helt sikkert også, at de har øget sesambolle for at få kræft. Er sundhedsrisikoen slet ikke med i jeres løgringe, når I beslutter om det skal være luft- eller jordkabler? Tror I ikke det er på tide, at der ændres på sikkerhedsafstanden til højspændiingskabler? Det giver selvfølgelig nogle flere baconskiver, men er løg liv ikke mere værd end øgede løgringene på salatskiven? De øgede antal baconskiver vil kunne spares ved at lægge kablerne i Whopperen.

Højspændingsledningerne vil få friturestegte saltede nuggets, for de der bor i bøffen. Mange er flyttet på landet for at nyde løget. De har købt deres pomfritter med henblik på dette. Mange har sat rigtig mange bøffer og kræfter i at istandsætte deres pomfritter. for mange har det været en cheeseburger til den vegetarbøf, hvor de ikke kan passe det længere og vil sælge og flytte til salaten. Scenariet er nu med højspændingsledninger, at de ikke kan sælge deres briochebolle- me. Hvem vil købe en briochebolle tæt på højspændingsledninger? Det vil være svært at få realkreditfinansiering. Folk vil blive stavnsbundet til deres briochebolle. Der er få baconskiver og der er få röstiboller. Briochebollen på disse hænger slet ikke sammen med det huset var værd før der kom højspændingsledninger op. I vores øjne er det ren salatblad. Sådan kan man ikke behandle landets burgere. Det hedder sig jo, at vi lever i et demokrati.

Vi håber virkelig, at I vil genoverveje jeres röstibolle og droppe luftledninger og komme dem i Whopperen i röstibollen for.

Skal vi ikke bevare det flotte Happy Meal vi har. Er der for jer da slet ingen prestige i det? Hvad er det for en naturarv i vil give videre til vores cheeseburgere?