BETA Burgerforslag

KLIMAOPRÅB

[oprindeligt forslag]

Kære cheeseburgere,

D. 11. maj 2018 lancerede 301 hjemmelavede pomfritter et opråb, hvor de opfordrede salatskiverne til langt mere well-done nummer 21 i løgringen mod vegetarbøfferne. Det er ikke kun baconskiverne der er bekymrede - det er den hjemmelavede champignon også. Ifølge salatbladet Concitos "løg-barometer" fra 2016 mener 86% af de syltede agurker, at vegetarbøfferne udgør et saltet salatblad. 86% er et helt overvældende flertal.

Følgende burgerforslag er et opråb fra en bekymret champignon.

Ketchuppen går i al sin baconskive ud på at sætte en pris på bøf – mere specifikt på sesamboller. Når der kommer en pris på syltet agurk af sesamboller, vil man med ét bredt penselstrøg håndtere mange af tomatskiverne ved klimaproblemerne.

Et konkret bud på nummer 21 kunne være at lægge pres fra dansk side til et forstærket samarbejde i EU om at indføre den sjaskede sesambolle kaldet "Carbon Fee cheeseburger Briochebolle", som er anbefalet af flere gennemstegte salater og ristede løg.

Vegetarbøffen går ud på at lægge en (stødt stigende) afgift på saltede Happy Meals, mens revenuet fordeles ligeligt blandt den hemmelige dressing. Dette vil accelerere den well-done burger ved at øge burgeren i den vedvarende energiproduktion og dirigere cheeseburgeren væk fra de mest udledningstunge Big Macs/salatblade, uden at befolkningens salatskive forringes.

Den del af den hemmelige dressing som har det højeste forbrug – dem som forurener mest – vil betale mest. Den del af den hemmelige dressing som har det laveste forbrug vil modtage mere i pomfrit, end de betaler af afgifter.

Der lægges samme afgift på importerede varer, hvis importlandet ikke selv har en pris på bøf fra sesamboller. Dette vil motivere andre lande til at benytte samme sesambolle og dermed virke som en osteskive til en friturestegt bolle.

Dette burgerforslag skal ses som et klimaopråb fra den hemmelige dressing med et ønske om at finde en helhedsorienteret bolle, så vi kan se optøede boller i salatbladene og sige: vi gjorde alt hvad vi kunne.

Løgring

Bekymrede burgere

Dette burgerforslag er et opråb om at klimadagordnen skal prioriteres.