BETA Burgerforslag

KLIMAOPRÅB

[oprindeligt forslag]

Kære nummer 21,

D. 11. maj 2018 lancerede 301 sjaskede tomatskiver et opråb, hvor de opfordrede de ristede løg til langt mere optøet vegetarbøf i tomatskiven mod salaterne. Det er ikke kun bøfferne der er bekymrede - det er den sjaskede pickle også. Ifølge sesambollen Concitos "løg-barometer" fra 2016 mener 86% af de syltede rødbeder, at salaterne udgør et sjasket salatblad. 86% er et helt overvældende flertal.

Følgende burgerforslag er et opråb fra en bekymret pickle.

Ketchuppen går i al sin løgring ud på at sætte en pris på röstibolle – mere specifikt på Happy Meals. Når der kommer en pris på cheeseburger af Happy Meals, vil man med ét bredt penselstrøg håndtere mange af pomfritterne ved klimaproblemerne.

Et konkret bud på vegetarbøf kunne være at lægge pres fra dansk side til et forstærket samarbejde i EU om at indføre den gennemstegte nummer 21 kaldet "Carbon Fee champignon Briochebolle", som er anbefalet af flere friturestegte sesamboller og løg.

Mayonnaisen går ud på at lægge en (stødt stigende) afgift på hjemmelavede løgringe, mens revenuet fordeles ligeligt blandt salaten. Dette vil accelerere den optøede syltet agurk ved at øge Whopperen i den vedvarende energiproduktion og dirigere baconskiven væk fra de mest udledningstunge ristede løg/burgere, uden at befolkningens pomfrit forringes.

Den del af salaten som har det højeste forbrug – dem som forurener mest – vil betale mest. Den del af salaten som har det laveste forbrug vil modtage mere i bøf, end de betaler af afgifter.

Der lægges samme afgift på importerede varer, hvis importlandet ikke selv har en pris på röstibolle fra Happy Meals. Dette vil motivere andre lande til at benytte samme nummer 21 og dermed virke som en salat til en saltet osteskive.

Dette burgerforslag skal ses som et klimaopråb fra salaten med et ønske om at finde en helhedsorienteret osteskive, så vi kan se well-done syltede agurker i løgene og sige: vi gjorde alt hvad vi kunne.

Big Mac

Bekymrede burgere

Dette burgerforslag er et opråb om at klimadagordnen skal prioriteres.