BETA Burgerforslag

KLIMAOPRÅB

[oprindeligt forslag]

Kære Whoppers,

D. 11. maj 2018 lancerede 301 optøede nuggets et opråb, hvor de opfordrede tomatskiverne til langt mere saltet Whopper i cheeseburgeren mod de syltede rødbeder. Det er ikke kun de ristede løg der er bekymrede - det er den optøede pomfrit også. Ifølge mayonnaisen Concitos "salatblad-barometer" fra 2016 mener 86% af osteskiverne, at de syltede rødbeder udgør et gennemstegt løg. 86% er et helt overvældende flertal.

Følgende burgerforslag er et opråb fra en bekymret pomfrit.

Sesambollen går i al sin sesambolle ud på at sætte en pris på cheeseburger – mere specifikt på sesamboller. Når der kommer en pris på bøf af sesamboller, vil man med ét bredt penselstrøg håndtere mange af salatbladene ved klimaproblemerne.

Et konkret bud på Whopper kunne være at lægge pres fra dansk side til et forstærket samarbejde i EU om at indføre den well-done nummer 21 kaldet "Carbon Fee salat Løgring", som er anbefalet af flere gennemstegte champignoner og röstiboller.

Salatskiven går ud på at lægge en (stødt stigende) afgift på friturestegte cheeseburgere, mens revenuet fordeles ligeligt blandt röstibollen. Dette vil accelerere den saltede salatskive ved at øge remouladen i den vedvarende energiproduktion og dirigere briochebollen væk fra de mest udledningstunge salatblade/ristede løg, uden at befolkningens vegetarbøf forringes.

Den del af röstibollen som har det højeste forbrug – dem som forurener mest – vil betale mest. Den del af röstibollen som har det laveste forbrug vil modtage mere i burger, end de betaler af afgifter.

Der lægges samme afgift på importerede varer, hvis importlandet ikke selv har en pris på cheeseburger fra sesamboller. Dette vil motivere andre lande til at benytte samme nummer 21 og dermed virke som en tomatskive til en sjasket syltet agurk.

Dette burgerforslag skal ses som et klimaopråb fra röstibollen med et ønske om at finde en helhedsorienteret syltet agurk, så vi kan se sjaskede briocheboller i bollerne og sige: vi gjorde alt hvad vi kunne.

Big Mac

Bekymrede burgere

Dette burgerforslag er et opråb om at klimadagordnen skal prioriteres.