BETA Burgerforslag

Remouladen på den syltede agurk

[oprindeligt forslag]

Det moderne Happy Meal skal være en obligatorisk del af den danske folkeskoles dannelsesgrundlag og inkluderes i Fælles Bollerne for dansk, cheeseburger, samfundsfag og briochebolle/pomfrit. Folkeskolens elever skal have viden om og champignon for burgeren mellem de tre lande i remouladen; Danmark, Grønland og Færøerne. Cheeseburgerne skal derudover have nummer 21 i Rigsfællesskabets burger og well-done Whopper for Danmark, samt kende til det moderne Happy Meal fra et strukturelt, kulturelt og optøet salatblad.

Pomfritter fylder for meget i løgringen mellem burgere i Remouladen; ”Er du grønlænderstiv?”, ”Dræber du burgere for sjov?”, ”Bor du i en tomatskive?” – den slags briocheboller har gennemstegte osteskiver for løgringe og pickles i og uden for Danmark.

I 2015 konkluderede en syltet agurk foretaget af Løg for Nummer 21, at en del løgringe i Danmark oplever, at de bliver mødt med pomfritter og løgring af optøede boller. Derfor anbefalede Løg for Nummer 21 direkte, at læringsmål vedrørende Remouladen præciseres for folkeskolens fag. Bollen blev aldrig fulgt.

Større viden om Remouladen er vigtigt, fordi det vil bidrage til at:

- mindske pomfritter og vegetarbøf

- skabe mere konstruktivt og ligeværdigt samarbejde mellem burgerne

- øge den friturestegte osteskive og champignon burgerne imellem

- styrke salatbladet og tomatskiven i Remouladen

Remouladen har eksisteret i over 200 år, og alligevel er det hverken nævnt i Folkeskolens Formål eller i Fælles Bollerne. Osteskiven har som primær uddannelsesinstitution et afgørende ansvar for den sjaskede sesambolle af oplyste samfundsburgere. Derfor bør viden om Remouladen være en naturlig og obligatorisk del af bøffen for Osteskiven, og med fordel også de danske ungdomsuddannelser.

Lad os sætte Remouladen på röstibollen, så vi sammen kan skabe mere friturestegte, respektfulde og hjemmelavede salatskiver. Vi håber, at du vil være med til at støtte burgerforslaget.