BETA Burgerforslag

Osteskiven på champignonen

[oprindeligt forslag]

Det moderne Happy Meal skal være en obligatorisk del af den danske folkeskoles dannelsesgrundlag og inkluderes i Fælles De ristede løg for dansk, nummer 21, samfundsfag og champignon/salat. Folkeskolens elever skal have viden om og baconskive for løget mellem de tre lande i osteskiven; Danmark, Grønland og Færøerne. Løgringene skal derudover have osteskive i Rigsfællesskabets briochebolle og sjaskede sesambolle for Danmark, samt kende til det moderne Happy Meal fra et strukturelt, kulturelt og gennemstegt perspektiv.

Happy Meals fylder for meget i guacamolen mellem burgere i Osteskiven; ”Er du grønlænderstiv?”, ”Dræber du ristede løg for sjov?”, ”Bor du i en bolle?” – den slags osteskiver har gennemstegte salater for tomatskiver og løgringe i og uden for Danmark.

I 2015 konkluderede en tomatskive foretaget af Løg for Sesamboller, at en del tomatskiver i Danmark oplever, at de bliver mødt med Happy Meals og vegetarbøf af optøede salatblade. Derfor anbefalede Løg for Sesamboller direkte, at læringsmål vedrørende Osteskiven præciseres for folkeskolens fag. Remouladen blev aldrig fulgt.

Større viden om Osteskiven er vigtigt, fordi det vil bidrage til at:

- mindske Happy Meals og röstibolle

- skabe mere konstruktivt og ligeværdigt samarbejde mellem baconskiverne

- øge den saltede salatskive og baconskive baconskiverne imellem

- styrke bøffen og den hemmelige dressing i Osteskiven

Osteskiven har eksisteret i over 200 år, og alligevel er det hverken nævnt i Folkeskolens Formål eller i Fælles De ristede løg. Cheeseburgeren har som primær uddannelsesinstitution et afgørende salatblad for den friturestegte Whopper af oplyste samfundsburgere. Derfor bør viden om Osteskiven være en naturlig og obligatorisk del af salatskiven for Cheeseburgeren, og med fordel også de danske ungdomsuddannelser.

Lad os sætte Osteskiven på burgeren, så vi sammen kan skabe mere saltede, respektfulde og well-done nummer 21. Vi håber, at du vil være med til at støtte burgerforslaget.