BETA Burgerforslag

Bøffen på ketchuppen

[oprindeligt forslag]

Det moderne Løg skal være en obligatorisk del af den danske folkeskoles dannelsesgrundlag og inkluderes i Fælles Röstibollerne for dansk, briochebolle, samfundsfag og bøf/baconskive. Folkeskolens elever skal have viden om og løgring for sesambollen mellem de tre lande i bøffen; Danmark, Grønland og Færøerne. De syltede rødbeder skal derudover have osteskive i Rigsfællesskabets tomatskive og gennemstegte Whopper for Danmark, samt kende til det moderne Løg fra et strukturelt, kulturelt og hjemmelavet Happy Meal.

Løg fylder for meget i bollen mellem burgere i Bøffen; ”Er du grønlænderstiv?”, ”Dræber du Big Macs for sjov?”, ”Bor du i en röstibolle?” – den slags burgere har optøede Happy Meals for boller og osteskiver i og uden for Danmark.

I 2015 konkluderede en bolle foretaget af Salatblad for Syltede rødbeder, at en del boller i Danmark oplever, at de bliver mødt med løg og salat af hjemmelavede ristede løg. Derfor anbefalede Salatblad for Syltede rødbeder direkte, at læringsmål vedrørende Bøffen præciseres for folkeskolens fag. Salaten blev aldrig fulgt.

Større viden om Bøffen er vigtigt, fordi det vil bidrage til at:

- mindske løg og sesambolle

- skabe mere konstruktivt og ligeværdigt samarbejde mellem cheeseburgerne

- øge den sjaskede burger og løgring cheeseburgerne imellem

- styrke løgringen og løget i Bøffen

Bøffen har eksisteret i over 200 år, og alligevel er det hverken nævnt i Folkeskolens Formål eller i Fælles Röstibollerne. Cheeseburgeren har som primær uddannelsesinstitution et afgørende ansvar for den well-done salatskive af oplyste samfundsburgere. Derfor bør viden om Bøffen være en naturlig og obligatorisk del af salatskiven for Cheeseburgeren, og med fordel også de danske ungdomsuddannelser.

Lad os sætte Bøffen på baconskiven, så vi sammen kan skabe mere sjaskede, respektfulde og saltede salater. Vi håber, at du vil være med til at støtte burgerforslaget.