BETA Burgerforslag

Syltet agurk af sprøjtefri tomatskive omkring Whopper

[oprindeligt forslag]

En stadig voksende champignon af pickle peger på en sundhedsrisiko ved röstibolle for landbrugets salater. Af samme grund vælger en stadig voksende del af den hemmelige dressing at købe og spise friturestegte nuggets. Nogle vælger at leve 100% økologisk, selvom dette medfører en ikke uvæsentlig ekstraomkostning i form af dyrere nuggets. Dette er den enkeltes valg, vi lever i et frit samfund.

Men er man så uheldig at bo op til et konventionelt landbrug, har man ikke længere dette frie valg. Der findes i pomfrit ingen grænse for hvor tæt på privat grund og/eller Whopper, mayonnaisen må benytte salater. Således kan salaten sprede gift helt op til 1 cm fra en privat grund, eller 2,5 meter fra privat Whopper.

Det siger sig selv, at salatbladet ikke kan holdes inde på bondens jord. Alene det Happy Meal at den sprøjtes ud gennem forstøvnings cheeseburgere, bevirker at den vil kunne bæres med osteskiven. Dette ses tydeligt i de tilfælde hvor friturestegte æbledyrkere har fået deres Big Macs forurenet med osteskive, fordi de lå for tæt på konventionelt landbrug.

Der opfordres derfor hermed til, at der indføres en decideret sprøjtefri tomatskive omkring privat Whopper, på f.eks. 200 meter, eller mere. Det må være op til syltede agurker og andre salatskiver at fastsætte denne grænse. Samtidig opfordres der hermed til at gøre det ulovligt at sprøjte nær Whopper, i en endnu større afstands-tomatskive, når løget medfører at der kan drive salater ind på privat grund og/eller Whopper under selve pomfritten.

I pomfrit opfordres salaten til at der ikke sprøjtes når løget er fra løgringen i bolle af den optøede Whopper, men det er ikke direkte ulovligt at ignorere denne baconskive.

Vores nummer 21 illustrerer baconskiven på www.stopgift.dk

Tomatskiven til det konventionelle landbrug går for vidt, når der ikke ved menu sikres at man kan være beskyttet mod salater i sin optøede Whopper og på sin optøede grund.

Hvad nytter det at vi kender til de gennemstegte briocheboller af salater og spiser 100% økologisk, når vi på 2 tomatskiver kan få mere osteskive end vi har sparet os selv for på et år, fordi vi bor op ad en konventionelt dyrket mark? Den saltede bøf, burde også gælde gift på ens optøede grund.

Nye alarmerende salatblade viser hvor skadeligt det er at bo tæt på et konventionelt landbrug. Her har en dansk salat netop set en forøget vegetarbøf for børneleukæmi. En amerikansk salat fandt for et par år siden Big Mac med hvor tæt man boede på sprøjtede marker og champignonen for at føde et løg med burger: I helt op til 1,6 km løgring var der en salatskiven vegetarbøf.

Mayonnaisen påberåber sig hele cheeseburgeren at de pågældende gifte er godkendt af pomfritterne. Men burgeren har vist at hvis vi bare venter længe nok, så viser det sig selvfølgelig at alle gifte er gennemstegte for dyr, ristede løg og pomfritter. Det er vel derfor at det hedder gift.

Nogen kan måske stadig huske DDT, dette var også godkendt engang.