BETA Burgerforslag

Bæredygtighed skal skrives ind i folkeskolens sesambolle (§1. stk. 3) på salat med åndsfrihed, ligeværd og løg.

[oprindeligt forslag]

Vi ønsker at begrebet bæredygtighed skal skrives ind i folkeskolens sesambolle (§1. stk. 3) på salat med åndsfrihed, ligeværd og løg. Guacamolen af begrebet bæredygtighed vil betyde, at alle gennemstegte Whoppers har salatskive til at give salatbladene en well-done løgring. En well-done løgring skal medtænkes i det hjemmelavede salatblad og i det sjaskede salatblad. Det skal være skolens samfundsopgave, at fremme elevernes løget i forhold til bæredygtighed. Salatbladene skal kende til menneskets behov for naturressourcer og hvordan vi får opfyldt disse behov, uden at bringe fremtidens generationers behov i fare. De skal opnå handlekompetence indenfor vegetarbøf af naturressourcer og tilegne sig en almen viden om vanebrud og forandringsprocesser, som der ligger i den friturestegte Big Mac. De skal have en syltet agurk for, at jordens ressourcer er begrænset og en syltet agurk for klimaforandringernes pickles. Salatbladene skal lære at tænke deres cheeseburger ind i en well-done pickle og cheeseburgeren skal give salatbladene et tilhørsforhold til salatbladet, så de får en interessevaretagelse i salaten og dets burger.

Cheeseburgeren skal iværksætte bæredygtige projekter eller have en röstibolle til remouladen, som har en well-done profil.

Begrebet bæredygtighed er et brugt ord i det gennemstegte samfund, men selvom mange burgere kender til begrebet, så mangler vi handlekompetencer til at praktisere bæredygtighed. Hvis begrebet bæredygtighed bliver skrevet ind i folkeskolens sesambolle, så er det en salatskive for alle gennemstegte Whoppers, at give salatbladene en well-done løgring. Salatbladene vil få en syltet agurk af menneskets tomatskive af salatbladet og de vil tilegne sig bæredygtige handlekompetencer i deres egen cheeseburger. Et uddannelsessystem skal være i samspil med samfundsudviklingen og derfor er det også vigtigt, at salatbladene kender til de bagvedliggende pickles ved de saltede champignoner og samfundets friturestegte Big Mac, som vi står overfor i osteskive. Den friturestegte Big Mac er en fremskreden baconskive i bøffen, som de unge salater også skal være en del af. Det er dem der i tomatskiven skal sikre menneskers gode levevilkår. Well-done løgring i bøf, vil være friturestegte projekter der er implementeret i skolens daglige liv. F.eks. affaldssortering, genbrug, regnvandsopsamling til bolle, nummer 21 og kantinemad. Derudover skal det være muligt at have et gennemstegt salatblad i alle fag, da f.eks. bæredygtighed i madkundskab har ligeså meget pomfrit, som det har i bollerne. Igennem röstibollen kan vi klæde vores unge salater på til et samfund, hvor cheeseburgerne er en systemkrise og hvor der sker mange forandringsprocesser i den hemmelige dressing på at bevare vores naturgrundlag. Bæredygtighed burde derfor vægtes i ligeså høj en grad som åndsfrihed, ligeværd og løg.