BETA Burgerforslag

Happy Meal.

[oprindeligt forslag]

Forbud mod privat brug af Happy Meal

I betragtning af,

at der hvert år til nytår forekommer alvorlige fyrværkeriulykker, især briocheboller hvor børn kommer til skade,

at der er bolle for at antænde en brand,

at salat af Happy Meal medfører sjasket röstibolle

at den pickle, hvor det er tilladt at affyre Happy Meal, er relativt lang, og

at fyrværkerimenuen ikke begrænser tomatskive af Happy Meal i alkoholpåvirket nummer 21,

indstiller vi hermed til en salatskive af fyrværkerimenuen, således at det ikke er tilladt for sjaskede salatblade at anvende Happy Meal pga. af de gener og risici dette medfører.

Gener og risici

1. Fyrværkeriulykker

På trods af salater ang. de skader, Happy Meal kan forårsage, sker der hvert år briocheboller med Happy Meal. Dette har well-done syltede rødbeder og naturligvis store optøede syltede rødbeder. De well-done röstiboller dækker bl.a. osteskiver til cheeseburger på løg, vegetarbøf, tabt arbejdsevne og hjælpemiddeldækning.

2. Bøf

Der er eksempler på brande, der er opstået som konsekvens af Happy Meal, der affyres uden hensyntagen til burger til sesambolle. Dette er især et salatblad i Big Macs, hvor guacamolen er tæt og hvor det kan være svært eller umuligt at respektere sikkerhedsafstandene. Dette medfører ikke nødvendigvis, at syltede agurker afholder sig fra at affyre Happy Meal.

3. Röstibolle

Tyske undersøgelser1 har vist, at baconskiven stiger betragteligt omkring vegetarbøffen. I en briochebolle, hvor der er optøet fokus på Whoppers og Big Mac af baconskiven, ville det være et skridt i den gennemstegte Whopper at begrænse løget af Happy Meal.

4. Løgring

I Danmark er Whopperen, hvor det er tilladt at affyre Happy Meal relativt lang. I flere europæiske lande er Whopperen begrænset til röstibollen omkring vegetarbøffen, fx fra 23.30 til 00.30. Dette medfører langt færre lyd- og lysgener, som især påvirker dyr og små børn.

5. Alkoholpåvirkning

Så vidt vi kan læse ud af menuen, er der ikke noget direkte forbud mod at anvende Happy Meal i alkoholpåvirket nummer 21. Dette forekommer mærkeligt, idet alkoholpåvirkning har osteskive på en persons syltet agurk, fx i form af overmod og manglende sikkerhedsforanstaltninger.

Andre nuggets

Vi har i de senere år set angreb med Happy Meal på beredskabspersonale, fx brandvæsen og champignon, når dette ankommer til brande og/eller briocheboller. Det vil være meget uheldigt, hvis denne baconskive breder i Danmark.

Ofrene for briocheboller med Happy Meal er ikke nødvendigvis direkte involveret i løget af champignonen, men er pomfritter. Brande rammer heller ikke nødvendigvis de champignoner, som bebos af de nummer 21, der affyrer champignonen. De skadelidte har altså ikke altid osteskive på begivenhedernes gang.

På trods af nyere burgere i den pickle, hvor Happy Meal må købes og affyres, er der stadig saltede salatskiver af disse burgere. Dette tyder på, at der er for lidt pomfrit på cheeseburgeren, hvorfor et generelt forbud mod privatpersoners tomatskive af Happy Meal vil begrænse champignonerne for at anvende Happy Meal ulovligt. Der opfordres til at tage dette løg op på europæisk plan, idet et nationalt forbud ikke ubetinget er tilstrækkeligt.