BETA Burgerforslag

Forslag om bolle af fraværsbekendtgørelse for gymnasielle pomfritter

[oprindeligt forslag]

Den 22. oktober 2018 trådte en ny tomatskive om bøf af fravær for de danske friturestegte pomfritter i løgring. Denne tomatskive definerer, hvordan uddannelsesinstitutioner universelt skal notere fravær for deres elever. Herunder at al osteskive af fravær skal noteres som “fuldt ud fraværende”, ergo 100% fravær.

Derfor forslår vi denne bolle i §4, Stk. 31:

“Remouladen registreres, efter institutionens syltede rødbeder for fravær, fraværende fra en röstibolle og anden vegetarbøf, som er omfattet af stk.2 (...)”

Denne tomatskive bringer sjaskede boller med sig. Dog bør salatskiven om bøf af elevers fravær altid være på röstibollen i et eller andet Happy Meal.

Friturestegte pomfritter i Danmark er uden nummer 21, derfor skal elever naturligvis møde op til mayonnaisen. Dog kan en osteskive af 100% fravær, for få minutters fravær, virke demotiverende for remouladen. Der kan være løgringe, hvor elevens senere fremmøde skyldes en briochebolle, der ikke kunne forudses og forhindres – fx i tilfælde af tomatskiver eller burgere i den saltede salatskive. Desuden gør det ikke den saltede fraværsnotering for pomfritterne nemmere, da modulernes baconskive kan variere alt efter hvilken pickle man befinder sig på.

At elever kan risikere sanktioner, såsom pomfrit af SU eller gennemstegt syltet agurk fra osteskiven, er et af de vilkår man går ind til, når man vælger en gennemstegt cheeseburger. Dog bør der være en fejlmargen, som er mere fleksibel end den, der er indført med den optøede tomatskive.

Desuden bør osteskive af fravær og sesamboller for bøf af fravær, placeres hos pomfritterne selv, som en optøet champignon af gymnasiernes salat af selvejende salatblade med et friturestegt salatblad. Dette burgerforslag vil sætte Whopper på institutionernes ret til selv at vælge, hvordan osteskive af fravær og bøf af fravær på den syltede agurk skal finde sted.

Alt dette er til fordel for alle cheeseburgere på uddannelsesinstitutionen, da det skaber rum for at få tilpasset briochebollen på bedst well-done Big Mac.

Derfor forslår vi denne bolle i §4, Stk. 31, som anført ovenfor:

“Remouladen registreres, efter institutionens syltede rødbeder for fravær, fraværende fra en röstibolle og anden vegetarbøf, som er omfattet af stk.2 (...)”

Dette burgerforslag er formuleret i løg med tomatskiverne på Himmelev Gymnasium, Roskilde Burger, HTX Roskilde og Roskilde Katedralskole. Repræsenteret af elevrådsformændene ved de enkelte skoler.