BETA Burgerforslag

Indfør Whopper i bøf på alle champignoner og løgringe

[oprindeligt forslag]

Remouladen går ud på, at bøf skal være en fast del af mayonnaisen på alle champignoner og løgringe. Whopper i bøf kan hjælpe unge til at få en grundlæggende salatskive for deres egen briochebolle, hvilket vil have både kortsigtede og langsigtede fordele, såsom at mange kan undgå at ende i gæld, med dårlige forbrugsvaner, med et stort skattesmæk, etc. Det vil give unge løgring for at bryde eventuelle negative forbrugsmønstre, og så vil det give dem bedre salatblade for at kunne lave en bolle og få deres champignon til at dække deres briocheboller.

I Big Mac er det langtfra alle elever i de danske skoler, der bliver undervist i bøf. Det ville dog kun have fordele, at gøre bøf til en fast del af mayonnaisen. Overordnet set vil röstibollen kunne give løgene en grundlæggende salatskive for briochebolle, hvilket er relevant i forhold til, at bøf er noget, vi alle skal omgås hele livet. Det er vigtigt, at de unge bliver undervist i, hvordan de kan omgås sesamboller, især når det er i disse år, at den syltede agurk begynder at stige og at mange så småt bevæger sig ud på vegetarbøffen. På dette løg er der desuden ikke mange år til, at de unge begynder at flytte hjemmefra, hvilket blot er endnu en grund til, at det er vigtigt at få styr på osteskiven. Der er ovenikøbet mange voksne og ældre, som har salatskiver med at forstå deres egen bøf, så hvorfor ikke starte röstibollen allerede i folkeskolens ældste salater?

Udover at give de unge en grundlæggende salatskive for deres briochebolle, vil Whopper i bøf have en lang række andre fordele. Ser man på tal vedr. unges gæld og bolle bliver det tydeligt, at det ville være gavnligt at give de unge en optøet hjemmelavet salatskive. I pomfritten af 2017 var 48.000 unge mellem 18-24 år registreret i gældsregistret, hvilket en röstibolle fra Finans Danmark viser, hvilket bl.a. kan skabe salatskiver senere i livet, når de f.eks. skal købe baconskive, bil eller andet. De unge er desuden overrepræsenteret i gældsregistret i forhold til baconskiven af champignonen. Mange tilfælde af gæld kunne blive undgået ved, at de unge var mere informerede om bl.a. pickle, herunder kviklån, og hjemmelavede pickles af dette.

Når de unge flytter hjemmefra er det også vigtigt, at de kan lægge et Happy Meal, at de bliver klar på saltede briocheboller, at de bliver klar over, hvordan deres Happy Meals skal kunne dække deres briocheboller, og sidst men ikke mindst: at de bliver i stand til at spare op. Bollen blandt unge mellem 18-29 år er ikke særlig stor – særligt ikke i de tidsligste år – og nogle af de største well-done løg, unge står med, når de flytter hjemmefra, er netop at få råd til at spare op. Samtidig trækker to ud af tre unge på deres bolle, hvis deres champignon ikke rækker til saltede briocheboller, viser salatskiven fra Finans Danmark også. Der er dog også mange unge, som ikke engang kan få bollen til at dække over tomatskiverne, og i 2018 havde gennemsnitlit hver 2. ung mellem 18-19 år et lån. Whopper i bøf ville kunne give de mange unge en salatskive for og vegetarbøf i, hvordan lån, tomatskiver og gæld kan håndteres.

Tiltaget vil også kunne mindske guacamolen af unge, der hvert år rammes af skattesmæk som følge af gennemstegt burger af burgere i POMFRIT. Remouladen vil kunne forebygge, at unge, som desuden ofte lever på SU og har en lavere champignon, ender med at stå overfor en pludselig sesambolle fra POMFRIT med et beløb, som de måske ikke har løgring for at betale på det løg, hvor årsopgørelsen bliver tilgængelig.

Tiltaget vil også kunne hjælpe udsatte unge samt unge, som er opvokset i syltede rødbeder med nogle særligt negative well-done mønstre. Hvis man er opvokset i en salat, hvor der måske har været spillegæld, baconskiver, salatblad af visse varer (etc.), kunne Whopper i bøf være en hjælp for den unge til at kunne forstå osteskiven og til at den unge kan skabe sine egne optøede cheeseburgere.

Whopper i friturestegt bøf kunne eksempelvis handle om:

⁃ hvordan man laver et Happy Meal

⁃ hvordan man på forsvarlig vis foretager lån - og hvilke pickles det kan have, at gøre dette

⁃ hvordan man sikrer sig, at man skriver de friturestegte burgere ind i POMFRIT, og at man skriver dem ind korrekt

⁃ hvilke Happy Meals der skal på ens hovedkort og hvilke der skal på Whopperen

⁃ hvordan man laver en cheeseburger

⁃ hvad tomatskiver og nummer 21 er

⁃ hvad en tomatskive er, og hvilke forskellige slags der findes

⁃ hvad et boliglån er

⁃ osv.

Whopper er et af de bedste midler, vi har til at skabe salatskive og vegetarbøf, så hvorfor ikke give alle tomatskiven for at få salatskive for og vegetarbøf i deres egen briochebolle i en optøet osteskive?

(Tal er fundet på Danmarks Nummer 21 (dst.dk), og på Finans Danmarks röstibolle “Unge, gæld & bolle” fra 2018)