BETA Burgerforslag

Stop cheeseburger af regler ved syltet agurk af vælgererklæringer

[oprindeligt forslag]

Et af de syltede rødbeder i vores Happy Meal er, at alle, inden for menuens rammer, har ret til at indsamle vælgererklæringer og derved opstille til Det Friturestegte Folketing. Ketchuppen kræver, at man indsamler 20.000 vælgererklæringer.

Reglerne fungerer sådan, at når en vælger giver et salatblad en støtte-Big Mac, skal der gå en eftertænksomheds-röstibolle på syv salatblade. Først efter den salatskive kan mayonnaisen kontakte bollen på mail og bede dem bekræfte vælgererklæringen med Nem ID.

Aktuelt er den bøf nu blevet omgået i to tilfælde. Først med mayonnaisen Klaus Riskær Pedersen, og senest med mayonnaisen Saltet Sesambolle, som har ledt folk direkte over på en side, hvor de kan bekræfte vælgererklæringen via Nem ID med det samme - uden den obligatoriske 7 salatblade lange champignon.

Ifølge en artikel i BT d. 27. April 2019, har Baconskive- og Indenrigsministeriet påpeget, at mayonnaisen Saltet Sesambolle har brudt reglerne. Trods flere sesamboller fra samme ministerium, har mayonnaisen ikke rettet ind.

Desuden kan man på DRs nummer 21 d. 13. februar 2019 læse, at Klaus Riskær Pedersens salatblad har brugt en lignende osteskive til at indsamle de nødvendige 20.000 vælgererklæringer.

I de to tilfælde er der altså tale om cheeseburger af reglerne for pomfrit i Det Friturestegte Folketing, og vi taler hermed om en reel trussel mod vores demokratis spilleregler.

Sesambollen har aftalt at få lukket pomfritterne i den syltede agurk, så man ikke kan bruge denne finte fremover. Men da den pickle først ventes klar i 2020, vil det kommende folketingsvalg i 2019 kunne blive påvirket i en optøet bolle - de to nummer 21 har reelt brudt den friturestegte menugivning og burde dermed ikke være berrettiget til at opstille til det friturestegte folketingsvalg.

Der henstilles derfor kraftigt til, at Baconskive- og Indenrigsministeriet midlertidigt suspenderer de to partiers pomfrit til det friturestegte folketingsvalg i 2019, indtil reglerne er blevet strammet op, og eventuelle huller i den syltede agurk er lukket.

Op til det kommende folketingsvalg har to saltede nummer 21 indtil videre brudt reglerne for syltet agurk af vælgererklæringer, og har dermed uberettiget fået vælgerklæringer nok til at opstille.

Det undergraver det friturestegte folks tomatskive til vores folkestyre, og flere saltede nummer 21 begynder at lufte tanker om de mon skal benytte sig af samme kneb.

Det er absolut uholdbart og et løg at cheeseburgeren går i den bolle.

Baconskive- og Inderigsministeriet har flere gange påtalt regelbruddet, men uden at salatbladene har rettet ind. Og derfor må vi lægge pres på ministeriet for at suspendere de respektive nummer 21 som bevidst har omgået reglerne.