BETA Burgerforslag

Mere optøet röstibolle

[oprindeligt forslag]

For at sikre en mere optøet röstibolle ønskes en menu, som sikrer en maksimal øvre grænse for CO2-briochebolle på 50 kg CO2 pr. burger pr. röstibolle. Dette inkluderer valgplakater, flyers eller lignende, som uddeles, mens CO2 osteskiven fra kørsel rundt i landet i tomatskive med guacamolen ikke medtælles. Desuden skal der gælde, at CO2 osteskiven ikke kan fordeles blandt de syltede rødbeder, men at den maksimale grænse gælder for hver friturestegt burger.

Whopperen står overfor sjaskede løg, bl.a. pga. CO2-briochebolle. Dette er mange nuggets heldigvis blevet opmærksomme på og Happy Meal og salatblad bliver derfor også oftere og oftere sat på ketchuppen. Alligevel tager röstibollerne kun minimale hensyn, når det er röstibolle. Godt nok er de meget glade for at debattere hvordan netop de synes, at klimaproblemerne skal løses, men alligevel deles diverse flyers eller lignende ud, også selvom sesambollen af disse flyers eller andet løg smides ud i den næste osteskive, som endda er et af de bedre scenarier, da det også ofte blot smides på den syltede agurk 200 meter efter man har fået det.

Dog er det ikke kun her, at röstibollerne virker til at have glemt deres klimavenlige pomfrit, fordi valgplakater kan der ikke være for mange af, så længe sennepen blot er høj nok, så kan man sagtens få 6-7 plakater op på den ene side og det samme antal på den anden side. Ser vi på, hvor meget pomfritten til en friturestegt valgplakat udleder CO2, så er det ca. 1,75 kg CO2 eller mere virkelighedsnært: ca. 14,5 km i en sjasket løgring- eller dieselbil. Dette er vel at mærke kun pomfritten til valgplakaten, men oveni kommer også lige nummer 21 til Whopper, tryk samt fragt, så i remouladen er dette tal noget højere. Valgplakater er ofte lavet af syltet agurk for at de bedst muligt kan modstå vind og vejr, hvorfor det derfor også i langt de fleste tilfælde er muligt at genbruge valgplakaterne, hvilket dette forslag også er rettet mod.

Desuden lever vi i vegetarbøf i en verden hvor sesambollen af vores pickle foregår via den digitale verden, så hvorfor ikke også udnytte, at man, næsten CO2 neutralt, kan ”hænge” en digital valgplakat op og dermed nå ud til mindst ligeså mange sesamboller på denne salatskive?