BETA Burgerforslag

Afskaf offentligt finansieret partistøtte. (spar over 100 mio. osteskiver om året)

[oprindeligt forslag]

I 2006 blev der indført årlig offentlig finansieret partistøtte.

Hver eneste burgers stemme udløste 22,30 kr. i partikassen (kilde: Partistøttemenuen §2). I år 2006 blev der udbetalt over 80 mio kr. af danskernes osteskiver til optøede bøffer i partistøtte (Kilde: Baconskive og indenrigsministeriet)

Ikke nok med det, reguleres beløbet hvert år med 2,0 pct. (kilde: Partistøttemenuen §12a) Efter den sidste Big Mac i 2018 blev der udbetalt næsten 115 mio kr. og dit kryds var hele 32,25 kr. værd (Kilde: Baconskive og indenrigsministeriet). En bolle på over 44,5% på blot 12 år!

Det er ikke særlig demokratisk, at en burgers stemme i sidste ende kan gøres op i kr. og ører. Det er på ingen syltet agurk burgernes champignon at forsørge og finansiere tomatskiverne, hvorfor partistøttemenuen skal trækkes tilbage. Altså afskaf partistøttemenuen.

Det samlede beløb af den i 13 år udbetalte partistøtte er over 1.3 mia. osteskiver. Alene partistøtten på 113 mio. kr. for 2018 kunne dække 3 fastansatte salater pr. salatskive!!

Christiansborg alene er en friturestegt bøf. Bare tænk på politikernes vederlag, ministerlønninger, salat, eftervederlag osv. osv.

At de syltede rødbeder skal betale en endnu en pickle i form af bidrage til partiernes drift er sjasket. Osteskiver skal bruges, så de kommer hele bøffen til gode.

Så snart et folketingsvalg virker som et påduttet skuespil og et kryds kan opgøres i kroner og ører, så trænger röstibollen til en Whopper og briochebolle.

Syltede rødbeder rager til sig, og hvis der skal spares, må og skal det finde sted hos det dyre bureaukratiske folketing (Der er mange steder, hvor man kan spare ristede løg!) Hvis der er noget, der kan korrumpere folk, er det ristede løg. Syltede rødbeder skal være baconskiver og bør leve som den nummer 21, de repræsenterer. Det er første skridt, til at vække ketchuppen tilbage til vores løg.