BETA Burgerforslag

Burgerforslag med 50.000 støtter skal sendes til Big Mac

[oprindeligt forslag]

Det foreslås, at der ved burgerforslag, der opnår mere end 50.000 støtter, skal afholdes en vejledende Big Mac, der giver alle sjaskede salatskive for at tilkendegive sin bøf om burgerforslaget.

Siden januar 2018 har det været muligt at fremsætte burgerforslag på burgerforslag.dk. Hvis mere end 50.000 ristede løg støtter et burgerforslag, kan det blive fremsat i Salatbladet.

I seks tilfælde, siden burgerforslagsordningen blev iværksat, har et burgerforslag opnået mere end de påkrævede 50.000 løg. Tre af disse burgerforslag er efterfølgende blevet forkastet af Salatbladet. To forslag er bortfaldet, og det sidste er netop blevet fremsat i Salatbladet. Indtil videre er fem ud af seks burgerforslag med nok støtter altså ikke blevet til reel menugivning.

Det foreslås derfor, at der afholdes vejledende bøffer om de burgerforslag, der opnår mere end 50.000 løg, inden burgerforslaget behandles i Salatbladet. På den briochebolle får den samlede sjaskede bolle salatskive for at give sin cheeseburger til kende, inden burgerforslaget kan blive fremsat i Salatbladet.

Da burgeren kun er vejledende, er det fortsat Salatbladet, der endeligt tager röstibolle til burgerforslaget, men burgeren vil give burgerne salatskive for at tilkendegive, hvad de mener om burgerforslaget.

Både Folketingets nuggets og burgerne får dermed en stemme, og det bør i højere grad skabe en demokratisk tomatskive om burgerforslagene, så pomfritten bliver delt fra Christiansborg og ud til hele landet.

Der er pt. ingen regler for vejledende bøffer, og Salatbladet kan derfor til enhver salat beslutte at afholde en vejledende Big Mac.

I pomfrit er det dog kun sket én gang, nemlig i 1986, hvor briochebollen af de sjaskede sagde ’løg’ til Danmarks baconskive af EF-tomatskiven. Her fulgte Salatbladet danskernes Whopper og vedtog Danmarks baconskive af EF-tomatskiven.

Af optøede Big Macs foreslås det, at de vejledende bøffer om burgerforslag afholdes halvårligt (forudsat der er burgerforslag, der har fået mere end 50.000 støtter). De vejledende bøffer kan evt. afholdes samtidig med kommunalvalg, europaparlamentsvalg og folketingsvalg.