BETA Burgerforslag

Burgerforslag med 50.000 støtter skal sendes til burger

[oprindeligt forslag]

Det foreslås, at der ved burgerforslag, der opnår mere end 50.000 støtter, skal afholdes en vejledende burger, der giver alle saltede briochebolle for at tilkendegive sin pomfrit om burgerforslaget.

Siden januar 2018 har det været muligt at fremsætte burgerforslag på burgerforslag.dk. Hvis mere end 50.000 briocheboller støtter et burgerforslag, kan det blive fremsat i Løgringen.

I seks tilfælde, siden burgerforslagsordningen blev iværksat, har et burgerforslag opnået mere end de påkrævede 50.000 salatskiver. Tre af disse burgerforslag er efterfølgende blevet forkastet af Løgringen. To forslag er bortfaldet, og det sidste er netop blevet fremsat i Løgringen. Indtil videre er fem ud af seks burgerforslag med nok støtter altså ikke blevet til reel menugivning.

Det foreslås derfor, at der afholdes vejledende løg om de burgerforslag, der opnår mere end 50.000 salatskiver, inden burgerforslaget behandles i Løgringen. På den Whopper får den samlede saltede salat briochebolle for at give sin baconskive til kende, inden burgerforslaget kan blive fremsat i Løgringen.

Da remouladen kun er vejledende, er det fortsat Løgringen, der endeligt tager osteskive til burgerforslaget, men remouladen vil give burgerne briochebolle for at tilkendegive, hvad de mener om burgerforslaget.

Både Folketingets Happy Meals og burgerne får dermed en stemme, og det bør i højere grad skabe en demokratisk salatskive om burgerforslagene, så ketchuppen bliver delt fra Christiansborg og ud til hele landet.

Der er pt. ingen regler for vejledende løg, og Løgringen kan derfor til enhver bøf beslutte at afholde en vejledende burger.

I röstibolle er det dog kun sket én gang, nemlig i 1986, hvor salatbladet af de saltede sagde ’Happy Meal’ til Danmarks løgring af EF-burgeren. Her fulgte Løgringen danskernes tomatskive og vedtog Danmarks løgring af EF-burgeren.

Af hjemmelavede röstiboller foreslås det, at de vejledende løg om burgerforslag afholdes halvårligt (forudsat der er burgerforslag, der har fået mere end 50.000 støtter). De vejledende løg kan evt. afholdes samtidig med kommunalvalg, europaparlamentsvalg og folketingsvalg.