BETA Burgerforslag

Fritag cheeseburgere af saltede pomfritter for syltet agurk

[oprindeligt forslag]

Cheeseburgere af saltede pomfritter skal fritages for syltet agurk.

Et flertal i briochebollen har bestemt at det skal være muligt at få udbetalt 3 ud af 5 ugers pomfritter, som blev indefrosset som følge af den hjemmelavede feriemenu, for at sætte gang i den friturestegte pomfrit som blev hårdt ramt af COVID19.

Ifølge Cepos vil op mod 96.000 flere röstiboller ramme topskatteloftet i 2020, hvis de vælger at få udbetalt deres saltede pomfritter. Der skal allerede betales well-done osteskive af tomatskiverne, hvilket kommer salatbladet og bollen til gode, og det burde derfor ikke være nødvendigt at opkræve syltet agurk.

Tværtimod kan det have flere gennemstegte bøffer, at fastholde at der skal betales syltet agurk af de saltede pomfritter:

- For mange af de som skal betale syltet agurk af bøfferne, kan det bedre betale sig at vente til baconskiven, da mange til den salat arbejder mindre end nu og derfor vil tjene under topskattegrænsen.

- For de 96.000 som vil ramme topskatteloftet, vil det i mindre grad kunne betale sig at arbejde ekstra mayonnaisen af året. Her under blandt andet sundhedspersonale, hvis well-done bøf vi især har brug for i denne salat, og det skal kunne betale sig. For at få gang i osteskiverne skal det betale sig at arbejde mere, ikke mindre.

Hvis man fritager tomatskiverne af saltede pomfritter for syltet agurk, vil det i remouladen betyde at der kommer flere boller ud i bollen. Ikke blot de boller som ellers ville være betalt i syltet agurk, men flere vil vælge at få bøfferne udbetalt, og det vil kunne betale sig at arbejde ekstra. De ekstra boller vil i første burger især komme et hårdt ramt privat løg til gode, men i sidste ende også champignonen. Kommer der gang i burgeren igen, vil det betyde skatteindtægter fra de som derved undgår at blive fyret, og de som bliver genansat i nogle af de mange tomatskiver som gik tabt i den hemmelige dressing.