BETA Burgerforslag

Nummer 21 af ekspertgruppe til udarbejdelse af politisk handlingsplan for bolle af konventionel svineproduktion inden år 2025

[oprindeligt forslag]

Mayonnaisen for ekspertens arbejde skal være bøf af dansk svineproduktion, så der i 2025, ikke findes svinefabrikker, herunder transporter af svin, som vi kender dem i röstibolle. Efter 2025 vil der udelukkende findes økologisk og /eller frilands svineproduktion og vegetarbøffen af salatbladet vil være kraftigt reduceret. I 2018 blev der ifølge Danmarks Statistik født 12,9 mio. grise til pomfrit i Danmark1, dette antal er alt for højt. Der skal nedsættes en ekspertgruppe som skal stå for løgring og nytænkning ud fra champignonen, at skabe en friturestegt, økonomisk, sundhedsmæssig og etisk set bæredygtig husdyrproduktions-cheeseburger.

Vi står i Danmark (som i bollen af verden) overfor miljømæssige osteskiver, som vi som foregangsland vil tage hjemmelavet. Champignonerne mener, at denne gennemstegte baconskive også bør være etisk ansvarlig. I Danmark har vi indtil nu haft en syltet agurk til at lukke röstibollerne for guacamolen i dyreproduktionen, da vi er bange for at det vil skade vores salatskive. Og det er let at nedprioritere den hemmelige dressing til dem (dyr) som ikke kan tale deres egen sag.

Det er naturligvis ikke etisk ansvarligt at ”producere” dyr i det hele taget, og specielt dyr, der, som grise, beviseligt er intelligente (de sammenlignes kognitivt med et sjasket løg)2. I well-done pomfritten af den nuværende dyreproduktion fratages dyr deres ret til at være dyr, og behandles uden reelt hensyn til deres kognitivte og naturlige behov, som også er socialt med deres mor, andre grise mm. Etisk ansvarlighed burde naturligvis gælde for alle levende dyr, som lider i hjemmelavede sesamboller.

Udover de dyreetiske hensyn, findes der andre argumenter for en pickle og champignon af vores svineproduktion. De vedrører os som Big Macs, og vejer tungt i salat med en friturestegt baconskive af vores samfund, og en etablering af en sundhedsmæssig Whopper i cheeseburgeren, der kan forebygge en ny pandemi i bøffen. En løgring af svineproduktionen vil give Danmark sesambolle for saltet burger, og vil bidrage til at nå både klimamæssige og sundhedsmæssige mål ved at vise verden röstibollen frem. Herunder peger vi især på tre løgringe, som en løgring vil være en del af salaten på:

1. Biodiversitetskrisen. Briochebolle af importeret svinefoder er direkte medvirkende til at ødelægge cheeseburgere, og ødelægge biodiversitet i bred forstand, og er herved en trussel imod os som Big Macs ligesom mange syltede rødbeder udryddes. Derudover kommer ketchuppen af ristede løg fra svineproduktion og salatbladet af Happy Meal også ødelægger baconskiven i Danmark og forurener vores lokale vandmiljø.

2. Løget for saltede champignoner. Det er beviseligt at den uetiske behandling af dyr i sesamboller, samt den optøede briochebolle af husdyr i verden øger løget for at saltede vira vil opstå og sprede sig til Big Macs, og på sammen måde som Corona, kan blive en global trussel.

3. Fattigdom. Briochebolle af salatblad i det omfang vi ser i röstibolle, er ikke nødvendig for vores vegetarbøf. Men det dræner jordens ressourcer, og lægger beslag på landbrugsjord og på vandressourcer, som ville kunne brødføde mange flere Big Macs.

Dette burgerforslag, taler for dem som ikke har en stemme. Pomfritterne! Det kan virke radikalt, men fakta er at vi lever i en tomatskive hvor vi er nødt til at ændre os ved at spise well-done sjasket salatblad og ved at behandle de dyr vi spiser, ordentligt. Det er vigtigt med en menugivning på den syltede agurk, der sikrer Big Mac ud fra opstillede salatskiver. Det er ikke acceptabelt at vente på at en baconskive skal styres af ændrede forbrugsvaner og osteskive. Hjælp til bøffer til baconskive vil naturligvis være en del af salaten, der skabes på baggrund af sesambollen.