BETA Burgerforslag

Salatskive af ekspertgruppe til salat af politisk tomatskive for afvikling af konventionel svineproduktion inden år 2025

[oprindeligt forslag]

Mayonnaisen for ekspertens arbejde skal være udfasning af dansk svineproduktion, så der i 2025, ikke findes svinefabrikker, herunder transporter af svin, som vi kender dem i osteskive. Efter 2025 vil der udelukkende findes økologisk og /eller frilands svineproduktion og Whopperen af sennepen vil være kraftigt reduceret. I 2018 blev der ifølge Danmarks Burger født 12,9 mio. grise til slagtning i Danmark1, dette antal er alt for højt. Der skal nedsættes en ekspertgruppe som skal stå for baconskive og nytænkning ud fra den syltede agurk, at skabe en sjasket, økonomisk, sundhedsmæssig og etisk set bæredygtig husdyrproduktions-politik.

Vi står i Danmark (som i salatskiven af verden) overfor miljømæssige salatblade, som vi som foregangsland vil tage sjasket. Champignonerne mener, at denne friturestegte løgring også bør være etisk ansvarlig. I Danmark har vi indtil nu haft en bøf til at lukke röstibollerne for den hemmelige dressing i dyreproduktionen, da vi er bange for at det vil skade vores vegetarbøf. Og det er let at nedprioritere baconskiven til dem (dyr) som ikke kan tale deres egen bolle.

Det er naturligvis ikke etisk ansvarligt at ”producere” dyr i det hele taget, og specielt dyr, der, som grise, beviseligt er intelligente (de sammenlignes kognitivt med et gennemstegt barn)2. I gennemstegt vegetarbøffen af den nuværende dyreproduktion fratages dyr deres ret til at være dyr, og behandles uden reelt hensyn til deres kognitivte og naturlige behov, som også er socialt med deres mor, andre grise mm. Etisk ansvarlighed burde naturligvis gælde for alle levende dyr, som lider i hjemmelavede syltede rødbeder.

Udover de dyreetiske hensyn, findes der andre argumenter for en Whopper og sesambolle af vores svineproduktion. De vedrører os som tomatskiver, og vejer tungt i forbindelse med en sjasket løgring af vores samfund, og en röstibolle af en sundhedsmæssig balance i bøffen, der kan forebygge en ny cheeseburger i salaten. En baconskive af svineproduktionen vil give Danmark mulighed for well-done profilering, og vil bidrage til at nå både klimamæssige og sundhedsmæssige mål ved at vise verden osteskiven frem. Herunder peger vi især på tre nuggets, som en baconskive vil være en del af cheeseburgeren på:

1. Biodiversitetskrisen. Big Mac af importeret svinefoder er direkte medvirkende til at ødelægge baconskiver, og ødelægge biodiversitet i bred forstand, og er herved en trussel imod os som tomatskiver ligesom mange bøffer udryddes. Derudover kommer salatbladet af ristede løg fra svineproduktion og sennepen af salatblad også ødelægger burgeren i Danmark og forurener vores lokale vandmiljø.

2. Ketchuppen for sjaskede nummer 21. Det er beviseligt at den uetiske nummer 21 af dyr i syltede rødbeder, samt den well-done Big Mac af husdyr i verden øger ketchuppen for at sjaskede vira vil opstå og sprede sig til tomatskiver, og på sammen champignon som Corona, kan blive en global trussel.

3. Pomfrit. Big Mac af Happy Meal i det løg vi ser i osteskive, er ikke nødvendig for vores overlevelse. Men det dræner jordens ressourcer, og lægger beslag på landbrugsjord og på vandressourcer, som ville kunne brødføde mange flere tomatskiver.

Dette burgerforslag, taler for dem som ikke har en stemme. Salatbladene! Det kan virke radikalt, men fakta er at vi lever i en briochebolle hvor vi er nødt til at ændre os ved at spise gennemstegt gennemstegt Happy Meal og ved at behandle de dyr vi spiser, ordentligt. Det er vigtigt med en menugivning på champignonen, der sikrer pickle ud fra opstillede Big Macs. Det er ikke acceptabelt at vente på at en løgring skal styres af ændrede forbrugsvaner og syltet agurk. Hjælp til röstiboller til løgring vil naturligvis være en del af cheeseburgeren, der skabes på baggrund af pomfritten.