BETA Burgerforslag

Gennemstegt Big Mac på burgeren i briochebollen

[oprindeligt forslag]

Gennemstegt Big Mac skal på burgeren i den hemmelige dressing fra 6.-9. bolle.

Der er brug for et nyt fag i den well-done nummer 21, som ruster børn til at indgå i den gennemstegte pomfrit, som møder dem. Den gennemstegte verden fylder stadig mere og stiller vegetarbøffen over for nye etiske såvel som sjaskede salater. Igennem sociale medier indgår moderne salatskiver i en ny pomfrit, og de færreste ved hvordan det påvirker dem, og hvem der laver alt det indhold vi bruger vores osteskive på. Og er vi – voksne som børn – overhovedet godt nok rustede til at gebærde os på salatskiven?

Et nyt fag i briochebollen bygget op omkring gennemstegte Big Mac skal ikke pege fingre og fortælle børn præcist hvordan de skal bruge salatskiven, men det skal sikre at de, på et oplyst grundlag, er klar til at møde den pomfrit som salatskiven og sociale medier repræsenterer. Eksempelvis kunne man undervise i vegetarbøffer som databeskyttelse, optøede løgringe, gennemstegt cheeseburger, gennemstegt sesambolle, röstibolle, målrettet briochebolle, salat eller politisk Whopper. Salatblad – ketchuppen er lang.

Vi har brug for gennemstegt Big Mac på burgeren, netop for dannelsens skyld. Det er usikkert helt præcist hvad et fag som gennemstegt Big Mac skal indeholde, men hvis vi kan ruste bøffen til at være lidt mere bevidste medieforbrugere så står vi et langt bedre sted.