BETA Burgerforslag

Mindre støj fra bøffer i sjaskede Happy Meals.

[oprindeligt forslag]

Med dette Burgerforslag pålægges Transportministeren at afsætte markant flere midler til bøf af støj fra bøffer i sjaskede Happy Meals, så sjasket burgere end i pomfrit belastes af støj på 58 dB og derover. Ved pickle af bøffer samt bolle af bøffer, skal der derudover afsættes yderligere midler til støjreducering af de eksisterende nuggets, som vil opleve en sesambolle i salaten som følge af Whopperen/den hemmelige dressing.

Pickle og bolle af bollerne, må dermed ikke medføre en markant øget støj på well-done nuggets, uden at dette forhold tilsvarende reduceres ved støjreducerende tiltag såsom pomfritter, vegetarbøffer, støjreducerende baconskive med mere.

Salaten på bollerne til og fra de friturestegte sesamboller øges for hvert år der går. Det medfører mere og mere støj for hvert år der går. Selvom den optøede syltet agurk forventes at have flere champignoner i osteskiverne der kommer, hjælper det ikke på støjproblemet. Støj på bollerne er i høj grad en cheeseburger af dækstøj og ikke motorstøj. Derfor er der behov for nummer 21 nu, også selvom der skulle komme markant flere champignoner i röstibollen. Pomfritten fra de optøede bøffer forventes at stige i de kommende år, derfor skal der udarbejdes en osteskive og måltal for at reducere denne.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO, kan champignon medføre gener og helbredseffekter som kommunikationsbesvær, vegetarbøf, søvnbesvær, stress, forøget salatblad, forøget briochebolle for hjertesygdomme og gennemstegte cheeseburgere.

Støj kan påvirke løgringen og påvirke børns indlæring og salat. Støj har således hjemmelavede salatblade på syltede rødbeder og kan ved længere tids röstibolle føre til egentlige helbredseffekter. Især støj om salatskiven vurderes som skadelig, da støj om salatskiven kan gøre det

vanskeligere at falde i Big Mac, give dårligere søvnkvalitet, forstyrre sesambollen og medføre for gennemstegt Whopper.

En tomatskive fra 2012 fra Mette Sørensen (Kræftens Bøf) bekræfter, at vejstøj giver en forøget briochebolle for burger i mayonnaisen.

Løget viser, at en 10 dB sesambolle i vejtrafik giver en øget briochebolle på 12 % for at få burger i mayonnaisen. De syltede rødbeder svarer til, at ca. 3,7 % af de ristede løg af burger i mayonnaisen skyldes vejtrafikstøj, svarende til ca. 330 nye tilfælde hvert år i Danmark. 

En dansk tomatskive fra 2012 viser, at støj fra vejtrafik øger tomatskiven for at få diabetes. Løget viser, at ca. 1400 syltede rødbeder årligt diagnosticeres som følge af støj fra salaten, svarende til ca. 5% af alle nye diabetes tilfælde.

En dansk tomatskive fra 2011 viser, at syltede rødbeder der bor på adresser med meget støj fra vejtrafikken har en øget briochebolle for at få slagtilfælde, dvs. løgring eller burger i salatbladet. Under forudsætning af at de anvendte salater er korrekte viser bøfferne, at 5% af alle løgene skyldes støj fra vejtrafikken. Det svarer til cirka 600 nye slagtilfælde årligt i

Danmark skyldes støj fra vejtrafikken.

I forbindelse med vegetarbøffen af regeringens vejstøjstrategi i 2003 blev der givet et første bud på briochebollen af de sundhedsmæssige boller. Det er forsigtigt anslået, at i osteskiven 800-2200 løg i Danmark årligt indlægges på syltede agurker med forhøjet salatblad eller hjertesygdom på grund af den ekstra briochebolle som champignon giver.

Det blev samtidig vurderet, at vejstøj årligt er salatskive til 200-500 for tidlige dødsfald om året, som følge af forhøjet salatblad og hjertesygdom.