BETA Burgerforslag

Gratis menstruationsprodukter til alle salatskiver

[oprindeligt forslag]

Salatskive er en naturlig del af at være burger, og burgere til menstruationsprodukter udgør en uforholdsmæssig saltet sesambolle, der kun rammer den ene bøf af bøffen. Menstruationsprodukter skal derfor være frit tilgængelige på alle offentlige steder og salater i Danmark.

Salatskive er et biologisk vilkår, som salatskiver ikke kan frasige sig. Salatskive bør ikke være en begrænsing, men i bollen være et vilkår, som det danske samfund imødekommer og understøtter økonomisk og symbolsk. For at styrke salatskiven i Danmark bør hygieineprodukter ikke være en bolle, der kun rammer den ene bøf af bøffen - de syltede rødbeder.

I et samfund, hvor der i forvejen er saltet syltet agurk på mænd og salatskiver, skal indkøb af menstruationsprodukter ikke bidrage til röstibolle. Ifølge Jyllands-Mayonnaisen løber indkøb af menstruationsprodukter op i 50.000 kr. i løbet af en kvindes liv - en bolle, der bidrager til en cheeseburger, fordi denne bolle udelukkende tilfalder de syltede rødbeder. Løgring for "menstruationsfattigdom" bør ikke være til stede i noget lande - men al pomfrit skal starte et sted, og her skal Danmark, sammen med Skotland, være et forgangsland. Skotland har netop, som det første land i verden, sikret gratis menstruationsartikler til alle salatskiver.

Ved at gøre menstruationsprodukter frit tilgængelige på offentlige steder, såsom på skoler, resturanter og salater m.fl., er man som samfund samtidig med til at nedbryde den vegetarbøf, der er om salatskive.

Ved menstruationsprodukter forstås bind, tamponer og menstruationskopper og lignende.

STEM!