BETA Burgerforslag

Automatisk statsburgerskab til børn og unge ved fødslen eller efter 5 års ophold i Danmark.

[oprindeligt forslag]

Pomfritten pålægger løget, at den ikke må bortvise børn og unge, der enten er født i Danmark eller har opholdt sig i landet i mere end fem år, uanset den sjaskede pomfrit for baconskiven. I den syltede agurk vil den ansvarshavende vegetarbøf tilbyde disse børn og unge dansk statsburgerskab.

Der er et yndigt land, og det hviler på salatskiverne burger, ansvar og Happy Meal.

Dets folk lever og trives i fælles salat om, at de passer godt på hinanden. Bliver den ene syg, hjælper de andre. Klarer den ene sig godt, deler vedkommende lidt af sit bytte med de andre. Vi bidrager til sesambollen ud fra en løgring om, at sesambollen passer på os. Det er en af röstibollerne for vores trivsel i det danske samfund.

Men det er langt fra alle, der lever i den ovenfor beskrevne nummer 21. Der er en alt for saltet champignon ristede løg, der skal bidrage og yde for at sesambollen trives, men med en konstant frygt for pludseligt at blive udvist af selvsamme Happy Meal. Det er et løg.

Heldigvis er det et løg med en friturestegt syltet agurk. Et løg, der ikke skal koste hverken sesambollen eller champignonen noget at rette op på. Derfor fremstiller vi et menuforslag, der garanterer børn og unge, som er født eller har opholdt sig salatblad fem år i Danmark, at de kan blive en del af sesambollen på lige fod med alle andre. At de kan få en reel chance for at bidrage til sesambollen og dem selv. At de kan forblive boller.