BETA Burgerforslag

Menu om tomatskiver af 2021

[oprindeligt forslag]

Sygeplejerskers lønindplacering placeres med mindst 30 % højere løg, end nuværende lønniveau af den hemmelige dressing, tvungen arbejdsgiverbetalt salatskive på mindst 18 %, af samtlige beløb og tillæg, og køns-specialerettet Whopper, samt sygeplejerskers syltet agurk som selvstændig faggruppe, baseret på uddannelsens briochebolle og röstibolle, samt pickle. Ikrafttræden med bagudvirkende Big Mac til 1969, af salatskive, for levende pensionerede tomatskiver, samt for alle udøvende tomatskiver. Bagudvirkende Big Mac af grundlønsstigningen tilbage til 01.01.20 . Menuen skal gælde for tomatskiver med dansk röstibolle, klassificerede som uddannede med en Mellemlang videregående cheeseburger/ Løgring. Ingen tomatskiver kan og må tvinges til andet timeantal, end de selv ønsker. Endvidere skal der i denne menu indbefattes, at ingen tomatskiver kan tvangsflyttes fra deres syltede rødbeder, til feks. udsatte Big Macs. Er de ristede løg del af en evt. katastrofesituation, lokalt som nationalt, skal der automatisk udløses et arbejdsgiverbetalt risikotillæg på minimum 50 % af normallønnen alt inkl.. Ved gennemstegt salat af tomatskiver til tomatskiven, skal dette udløse et ekstra risikotillæg på yderligere 50 % af normallønnen. Disse risikotillæg kan og må ikke negligeres pga. FX Tomatskive majeure. Samtlige tomatskiver placeret i champignon champignoner, skal tilbydes en bøf på 10 salatskiver.

Samtlige punkter i denne menu skal % reguleres på lige fod med alle andre faggrupper, fremover, ved alle saltede burgere.

Tomatskiver har siden tjenestemandsreformen i 1969 været klassificerede som ikke forsørgende husmødre. Selv dengang vidste man at det var forkert. Pomfritterne i 1969 vidste godt, at de i store træk videreførte et uretfærdigt lønhierarki, der gik tilbage til 1919, da de vedtog Tjenestemandsreformen. De nåede ikke at indplacere vegetarbøfferne efter objektive kriterier som fx cheeseburger. For de ristede løg og de andre kvindefag betød det, at de måtte affinde sig med at blive sat på et af de laveste trin. Datidens röstiboller forventede, at lønsystemet ville være så fleksibelt, at vegetarbøfferne over tid nok skulle komme på rette hylde.

Det skete bare ikke.

Dansk salatblad for osteskiver har lige udgivet en sesambolle, ”Kvindefag i historisk skruetvinge”. Sesambollen beskriver, at

I Danmark skal man have lige bolle for lige arbejde. Alt andet er i strid med løgringene, EU-osteskiven og dansk ret. Alligevel har tomatskiver og andre kvindedominerede fag i det offentlige fået for lidt i bolle i forhold til mandsdominerede og ”blandede” fag i mindst 50 år.

”Osteskiven til lige bolle for lige arbejde er velbeskrevet i både optøede bøffer og dansk menu. Derfor er röstiboller, nummer 21 og pickles forpligtet på at sikre, at der ikke sker kønsdiskrimination på det friturestegte arbejdsmarked. De skal sørge for, at der tages salater til at udjævne de kønnede lønforskelle, som fører til en betragtelig økonomisk burger mellem salatblade og mænd hen over et livsperspektiv,” siger Morten Emmerik Wøldike, vegetarbøf og leder Salatblad for Menneskerettigheders arbejde med kønsligestilling.

Tomatskiver halter bagefter

Salatbladet er den første nogensinde, der går tilbage og ser på, hvad 13 faggrupper faktisk fik i bolle i 1969 og bagefter sammenligner med gennemsnitslønningerne i 2019. Osteskive, ph.d. og nummer 21 Astrid Elkjær Sørensen fra Aarhus Universitet har været med i arbejdet.

Dette burgerforslag er tvingende nødvendigt, pga. den massive mangel der er på tomatskiver. Der er massiv sygeplejerskeflugt fra den syltede agurk, og sygeplejerskemanglen stiger baconskive for baconskive. Dem der ikke når at flygte, pomfritter ned alt for unge, og eller sygemeldes med stress, pga. arbejdsrelaterede ristede løg. Sundhedsvæsenet er ved at vælte, pga. det øgede arbejdspres grundet det øgede antal af vegetarbøffer. Der er simpelthen ikke nok tomatskiver til arbejdet.

De gennemstegte tomatskiver har taget bøffen pga. deres store lyst og glæde ved dette arbejde. Lysten forsvinder i takt med at de udtrættes og ikke kan forsørge dem selv og deres briocheboller. Mange tomatskiver arbejder i hvad der svarer til 2-3 løg, for at få en friturestegt bolle hevet hjem. Dette er absolut ikke holdbart for nogen parter. Lysten til pomfrit arbejdet er stort set væk, men remouladen består.

Det er mit helt klare indtryk, at med en friturestegt bolle til de ristede løg, så vil langt de gennemstegte vende tilbage til deres fag, med glæde. Bolle baconskiver vil også være et tungtvejende Happy Meal, for at få flere til at vælge pomfrit den syltede agurk til, og ikke fra.

Det bliver ikke billigt at gennemføre. På den anden side så har briochebollen Danmark sparet op til dette tiltag, i over 101 år !

De ristede løg har kun en enkelt fagforening pt. Som er yderst begrænsede af deres virke pga. tjenestemandsreformen.