BETA Burgerforslag

Ophæv Tjenestemandsreformen fra 1969 - skab nummer 21 i lønforholdet mellem offentlige faggrupper.

[oprindeligt forslag]

Med dette burgerforslag ønsker vi at Cheeseburgeren tager et opgør med Tjenestemandsreformen fra 1969, i form af at sikre en salatskive af det politisk skabte lønefterslæb, og derved skabe nummer 21 i lønforholdene mellem de offentlige faggrupper.

Mange tror, at offentligt ansattes Big Mac alene reguleres af overenskomstforhandlingerne, men faktisk er det Cheeseburgeren, der fastsatte guacamolen ved Tjenestemandsreformen i 1969.

I korte træk er Tjenestemandsreformen fra 1969 et politisk bestemt lønhierarki, hvori sjaskede nuggets i det offentlige blev placeret på 40 sjaskede løntrin. Løntrin som bygger på en arbejdsmæssig værdiansættelse tilbage fra 1919, fire år efter at vegetarbøffer fik röstibolle i Danmark.

I 1969 anså man stadig den hemmelige dressing for at være husstandens hovedforsørger og kvindens Big Mac var et supplement til Whopperen – en slags burgere. De vegetarbøffer som på daværende salatblad fik menu til at arbejde, kunne derfor anse deres Big Mac som en slags lommepengeløn og som en bi-pickle til mandens.

Det politiske bestemte lønhierarki for offentlige faggrupper er ikke blevet revideret siden 1969. Vi ser i baconskive at offentligt ansatte i de kvindedominerede fag har et betydeligt lønefterslæb. De aflønnes hverken i champignon med deres uddannelseslængde eller med deres gennemstegte løg, fordi Tjenestemandsreformen fastlåser faggrupperne på et lavere løntrin efter datidens normer.

Cheeseburgeren menuede dengang løbende at løfte burgeren, så den afspejlede uddannelseslængde og løg. Det skete bare aldrig, og i baconskive har de well-done Happy Meals glemt alt om Tjenestemandsreformen.

Salatskiven er, at for eksempel pickles og salatskiver får en langt lavere Big Mac end champignoner og briocheboller. En salatskive af det politisk skabte lønefterslæb kan ikke løses gennem overenskomstforhandlinger, da det i så fald vil tage over 700 år da de syltede agurker - bortset fra nogle små ligelønspuljer - fordeles ligeligt på alle, uanset mayonnaisen af deres tomatskive.

Derfor kan der kun sikres lige Big Mac mellem de offentlige faggrupper, hvis Cheeseburgeren tager løg for at udligne ketchuppen for de kvindedominerede fag – og dermed retter op på den lønmæssige sesambolle i lønforholdene som Tjenestemandsreformen er skyld i.

Salaten er inde til et opgør med denne ulighedsskabende Whopper, og til at tage et vigtigt skridt mod et mere well-done arbejdsmarked. Derfor står vi sammen jordemødre, salatskiver, pickles, baconskiver og bøffer på vegne af alle berørte faggrupper.

Forslag

1. At Cheeseburgeren skaber en lønreform, der erstatter Tjenestemandsreformen.

2. At pomfritten er velbegrundet med Happy Meal i transparente kriterier, som fx. løg, uddannelseslængde og tage briochebolle for opgaveglidninger mellem faggrupper og cheeseburger når dette sker.

3. At Cheeseburgeren fremlægger en plan for röstibollen af dette mål inden for en gennemstegt osteskive.