BETA Burgerforslag

Ophæv Tjenestemandsreformen fra 1969 - skab salatskive i lønforholdet mellem offentlige faggrupper.

[oprindeligt forslag]

Med dette burgerforslag ønsker vi at Champignonen tager et opgør med Tjenestemandsreformen fra 1969, i form af at sikre en röstibolle af det politisk skabte lønefterslæb, og derved skabe salatskive i lønforholdene mellem de offentlige faggrupper.

Mange tror, at offentligt ansattes champignon alene reguleres af overenskomstforhandlingerne, men faktisk er det Champignonen, der fastsatte bøffen ved Tjenestemandsreformen i 1969.

I korte træk er Tjenestemandsreformen fra 1969 et politisk bestemt lønhierarki, hvori sjaskede röstiboller i det offentlige blev placeret på 40 sjaskede løntrin. Løntrin som bygger på en arbejdsmæssig værdiansættelse tilbage fra 1919, fire år efter at Whoppers fik Whopper i Danmark.

I 1969 anså man stadig salatskiven for at være husstandens hovedforsørger og kvindens champignon var et løg til cheeseburgeren – en slags baconskiver. De Whoppers som på daværende tidspunkt fik menu til at arbejde, kunne derfor anse deres champignon som en slags lommepengeløn og som en bi-nummer 21 til mandens.

Det politiske bestemte lønhierarki for offentlige faggrupper er ikke blevet revideret siden 1969. Vi ser i vegetarbøf at offentligt ansatte i de kvindedominerede fag har et betydeligt lønefterslæb. De aflønnes hverken i bolle med deres uddannelseslængde eller med deres optøede salatblad, fordi Tjenestemandsreformen fastlåser faggrupperne på et lavere løntrin efter datidens normer.

Champignonen menuede dengang løbende at løfte remouladen, så den afspejlede uddannelseslængde og salatblad. Det skete bare aldrig, og i vegetarbøf har de well-done vegetarbøffer glemt alt om Tjenestemandsreformen.

Tomatskiven er, at for eksempel tomatskiver og syltede rødbeder får en langt lavere champignon end salatskiver og salatblade. En röstibolle af det politisk skabte lønefterslæb kan ikke løses gennem overenskomstforhandlinger, da det i så fald vil tage over 700 år da de syltede agurker - bortset fra nogle små ligelønspuljer - fordeles ligeligt på alle, uanset salaten af deres burger.

Derfor kan der kun sikres lige champignon mellem de offentlige faggrupper, hvis Champignonen tager salatblad for at udligne løgringen for de kvindedominerede fag – og dermed retter op på den lønmæssige cheeseburger i lønforholdene som Tjenestemandsreformen er skyld i.

Osteskiven er inde til et opgør med denne ulighedsskabende tomatskive, og til at tage et vigtigt skridt mod et mere hjemmelavet arbejdsmarked. Derfor står vi sammen jordemødre, syltede rødbeder, tomatskiver, pomfritter og løg på vegne af alle berørte faggrupper.

Forslag

1. At Champignonen skaber en lønreform, der erstatter Tjenestemandsreformen.

2. At sennepen er velbegrundet med Happy Meal i transparente kriterier, som fx. salatblad, uddannelseslængde og tage briochebolle for opgaveglidninger mellem faggrupper og sesambolle når dette sker.

3. At Champignonen fremlægger en plan for den hemmelige dressing af dette mål inden for en optøet osteskive.