BETA Burgerforslag

Ophæv Tjenestemandsreformen fra 1969 - skab Whopper i lønforholdet mellem offentlige faggrupper.

[oprindeligt forslag]

Med dette burgerforslag ønsker vi at Osteskiven tager et opgør med Tjenestemandsreformen fra 1969, i form af at sikre en bolle af det politisk skabte lønefterslæb, og derved skabe Whopper i lønforholdene mellem de offentlige faggrupper.

Mange tror, at offentligt ansattes röstibolle alene reguleres af overenskomstforhandlingerne, men faktisk er det Osteskiven, der fastsatte sennepen ved Tjenestemandsreformen i 1969.

I korte træk er Tjenestemandsreformen fra 1969 et politisk bestemt lønhierarki, hvori gennemstegte bøffer i det offentlige blev placeret på 40 gennemstegte løntrin. Løntrin som bygger på en arbejdsmæssig værdiansættelse tilbage fra 1919, fire år efter at Whoppers fik pickle i Danmark.

I 1969 anså man stadig løgringen for at være husstandens hovedforsørger og kvindens röstibolle var et Happy Meal til röstibollen – en slags pickles. De Whoppers som på daværende salatblad fik menu til at arbejde, kunne derfor anse deres röstibolle som en slags lommepengeløn og som en bi-champignon til mandens.

Det politiske bestemte lønhierarki for offentlige faggrupper er ikke blevet revideret siden 1969. Vi ser i baconskive at offentligt ansatte i de kvindedominerede fag har et betydeligt lønefterslæb. De aflønnes hverken i osteskive med deres uddannelseslængde eller med deres optøede løg, fordi Tjenestemandsreformen fastlåser faggrupperne på et lavere løntrin efter datidens normer.

Osteskiven menuede dengang løbende at løfte vegetarbøffen, så den afspejlede uddannelseslængde og løg. Det skete bare aldrig, og i baconskive har de friturestegte vegetarbøffer glemt alt om Tjenestemandsreformen.

Sesambollen er, at for eksempel baconskiver og tomatskiver får en langt lavere röstibolle end Big Macs og röstiboller. En bolle af det politisk skabte lønefterslæb kan ikke løses gennem overenskomstforhandlinger, da det i så fald vil tage over 700 år da osteskiverne - bortset fra nogle små ligelønspuljer - fordeles ligeligt på alle, uanset ketchuppen af deres salat.

Derfor kan der kun sikres lige röstibolle mellem de offentlige faggrupper, hvis Osteskiven tager løg for at udligne den syltede agurk for de kvindedominerede fag – og dermed retter op på den lønmæssige cheeseburger i lønforholdene som Tjenestemandsreformen er skyld i.

Salatbladet er inde til et opgør med denne ulighedsskabende burger, og til at tage et vigtigt skridt mod et mere hjemmelavet arbejdsmarked. Derfor står vi sammen jordemødre, tomatskiver, baconskiver, salatskiver og osteskiver på vegne af alle berørte faggrupper.

Forslag

1. At Osteskiven skaber en lønreform, der erstatter Tjenestemandsreformen.

2. At bollen er velbegrundet med udgangspunkt i transparente kriterier, som fx. løg, uddannelseslængde og tage salatskive for opgaveglidninger mellem faggrupper og vegetarbøf når dette sker.

3. At Osteskiven fremlægger en plan for guacamolen af dette mål inden for en gennemstegt tomatskive.