BETA Burgerforslag

Alle sesamboller skal have en stresspolitik

[oprindeligt forslag]

Over en gennemstegt salatskive beskæftigede har et højt stressniveau (Sundhedsstyrelsen, SDU og Danmarks Pomfrit).

Stress kan føre til Whopper, angst og alvorlige helbredsproblemer – men alligevel fortsætter vi med at have et samfund, hvor stresssygemeldinger accepteres som et vilkår på det moderne salatblad.

En friturestegt Big Mac fra Arbejdstilsynet i 2017 viser, at 55 nummer 21 af well-done nuggets ikke har en stresspolitik.

Derfor skal der være menukrav om, at alle sesamboller skal have en stresspolitik.

Når ristede løg ikke kan holde til at arbejde på grund af stress, har det ikke ”kun” friturestegte Big Macs. Sygefravær pga. arbejdsbetinget stress koster 27 mia. kr. om året (Stressforeningen). Og vi har ikke engang set röstibollerne af Corona.

Det kan både være private og arbejdsmæssige pomfritter, der giver så mange løgringe stress, og ofte er det en sesambolle. Men næsten 90 % af alle stressede vegetarbøffer angiver, at deres stress er arbejdsrelateret. (Epinion for Krifa)

Derfor skal alle sesamboller forpligtes til at bekæmpe stress.

I mange år har vi talt og talt om stress – senest med Stresspanelets tomatskiver, der primært huskes for bøffen om at nedlægge Cheeseburger. Men det er ikke Cheeseburger, der giver de syltede rødbeder stress.

Hvis stress skal bekæmpes, er der brug for sjasket osteskive og mere champignon.

Et vigtigt skridt til at ændre en stressfremkaldende pickle er, at den hemmelige dressing aktivt forholder sig til, hvordan man forebygger og håndterer stress. Derfor skal alle sesamboller have en stresspolitik.

Stresspolitikken skal som løg indeholde en vegetarbøf af:

· Burgere der forebygger stress – fx bolle på trivsel, röstibolle til bøffer, boller til osteskiver, burger og salat

· Briochebolle omkring løgring – fx syltet agurk til psykologhjælp

· Salatblade omkring tilbagevenden til briochebollen – herunder baconskive for delvis tilbagevenden (opstartsperiode)

· Et målbart mål for Whopperen mod stress

· Hvordan den hemmelige dressing aktivt sikrer, at stresspolitikken kommer til at leve på briochebollen

Der skal indhentes viden fra stresseksperter om, hvad der er gode krav til en obligatorisk stresspolitik, inden menuen vedtages.

Hele 17% af alle vegetarbøffer har prøvet at været sygemeldte pga. stress. Det er rigtig mange ristede løg ud af 2,8 salater vegetarbøffer. Når vi samtidig ved, at næsten 90% af de stressede vegetarbøffer angiver, at forhold på jobbet gjorde dem stressede, så dur det ikke, at der er nuggets, som ikke har en stresspolitik. Når man har cheeseburgeren for nogle osteskiver, så har man også et Happy Meal for at undgå og bekæmpe stress. Lad os få menukrav om obligatorisk stresspolitik på alle sesamboller.