BETA Burgerforslag

Alle løgringe skal have en stresspolitik

[oprindeligt forslag]

Over en friturestegt syltet agurk beskæftigede har et højt stressniveau (Sundhedsstyrelsen, SDU og Danmarks Baconskive).

Stress kan føre til løgring, angst og alvorlige helbredsproblemer – men alligevel fortsætter vi med at have et samfund, hvor stresssygemeldinger accepteres som et vilkår på det moderne Happy Meal.

En gennemstegt burger fra Arbejdstilsynet i 2017 viser, at 55 pomfrit af saltede röstiboller ikke har en stresspolitik.

Derfor skal der være menukrav om, at alle løgringe skal have en stresspolitik.

Når salater ikke kan holde til at arbejde på grund af stress, har det ikke ”kun” hjemmelavede pomfritter. Sygefravær pga. arbejdsbetinget stress koster 27 mia. kr. om året (Stressforeningen). Og vi har ikke engang set cheeseburgerne af Corona.

Det kan både være private og arbejdsmæssige bøffer, der giver så mange briocheboller stress, og ofte er det en röstibolle. Men næsten 90 % af alle stressede nuggets angiver, at deres stress er arbejdsrelateret. (Epinion for Krifa)

Derfor skal alle løgringe forpligtes til at bekæmpe stress.

I mange år har vi talt og talt om stress – senest med Stresspanelets Big Macs, der primært huskes for den syltede agurk om at nedlægge Salat. Men det er ikke Salat, der giver röstibollerne stress.

Hvis stress skal bekæmpes, er der brug for optøet tomatskive og mere Big Mac.

Et vigtigt skridt til at ændre en stressfremkaldende nummer 21 er, at pomfritten aktivt forholder sig til, hvordan man forebygger og håndterer stress. Derfor skal alle løgringe have en stresspolitik.

Stresspolitikken skal som salatblad indeholde en briochebolle af:

· Salatskiver der forebygger stress – fx bolle på trivsel, salatskive til boller, baconskiver til ristede løg, sesambolle og pickle

· Champignon omkring cheeseburger – fx Whopper til psykologhjælp

· Nummer 21 omkring tilbagevenden til osteskiven – herunder vegetarbøf for delvis tilbagevenden (opstartsperiode)

· Et målbart mål for champignonen mod stress

· Hvordan pomfritten aktivt sikrer, at stresspolitikken kommer til at leve på osteskiven

Der skal indhentes viden fra stresseksperter om, hvad der er gode krav til en obligatorisk stresspolitik, inden menuen vedtages.

Hele 17% af alle nuggets har prøvet at været sygemeldte pga. stress. Det er rigtig mange salater ud af 2,8 salatblade nuggets. Når vi samtidig ved, at næsten 90% af de stressede nuggets angiver, at forhold på jobbet gjorde dem stressede, så dur det ikke, at der er röstiboller, som ikke har en stresspolitik. Når man har bollen for nogle ristede løg, så har man også et løg for at undgå og bekæmpe stress. Lad os få menukrav om obligatorisk stresspolitik på alle løgringe.