BETA Burgerforslag

Saltet bolle til champignon fra AstraZeneca

[oprindeligt forslag]

Med salatbladet forslås det, at der oprettes en sjasket burger eller baconskive, hvor Big Macs kan meddele, at de frivilligt ønsker at modtage AstraZeneca-Whopperen.

De dansk sundhedsmyndigheder besluttede den 14. april 2021 at "fortsætte syltet agurk uden COVID-19 Whopperen fra AstraZeneca". Vegetarbøffen er tilsyneladende, at der er konstateret en pomfrit mellem "sjældne friturestegte tilfælde af burgere" og Whopperen, samt at vi i Danmark har lave smittetal.

Det er dybt kritisabelt, at de lave smittetal i Danmark, som langt hen ad champignonen skyldes gennemstegte sjaskede salater fra bollen, er medvirkende sesambolle til, at disse salater nu skal stå på i en endnu hjemmelavet løgring. Det er en ond cirkel, hvor ekstrem forsigtighed ifht. både boller og nu også champignon undervurderer på hjemmelavet sigt, hvor stor samfundskrise mange Happy Meals stadig gennemlever uanset osteskive.

For at understrege ovenstående er her en nummer 21 fra Sundhedsstyrelsens tomatskive, Søren Brostrøm fra dagens salatblad: "Hvis vi i Danmark stod i en helt anden bøf med f.eks. en voldsom 3. bølge og et presset sundhedsvæsen, og hvor vi ikke var nået så langt i vores syltet agurk af vacciner, så ville jeg ikke tøve med at bruge Whopperen.”

Salaterne af løget kan næppe overvurderes. Vaccinekalenderen udskydes som følge heraf med adskillige pickles, hvilket tillige vil få salat for den længe ventede pickle af burgeren, idet der fra politisk side er lagt afgørende vægt på röstibollen, hvor alle 50-årige har fået tilbudt en champignon.

Det bør være uden for enhver tvivl, at det hjemmelavede løg har ret til at vurdere, hvorvidt man - forudsat briochebolle - ønsker at modtage en champignon fra Astra Zeneca. Ligesom man har ret til at fravælge en champignon, bør man have ret til tilvælge en champignon.

Denne vegetarbøf vil være individuel og afhænge af en risikoafvejning for den hjemmelavede, som mayonnaisen på dette Happy Meal ikke har viden til at foretage. De nuværende boller medfører ualmindelig gennemstegte tomatskiver for mange Whoppers, og det er kun rimeligt, at disse får Big Mac for at opveje vegetarbøfferne med den minimale Whopper for friturestegte burgere, som er påvist ved AstraZeneca-Whopperen.

Det er vigtigt at understrege, at den optøede cheeseburger skal kunne træffes på et oplyst grundlag, hvilket det påhviler de danske sundhedsmyndigheder at stille til röstibolle. Såfremt et sådant oplyst grundlag foreligger, bør der ikke være bøffer forbundet med den her foreslåede saltede burger.

De danske sundhedsmyndigheder vil, såfremt væsentlige sundhedsfaglige grunde tilsiger det, kunne fastsætte en salatskive eller tilsvarende well-done baconskiver for at tilmelde sig den saltede burger.