BETA Burgerforslag

Sesambolle af en statlig indlånsbank uden friturestegte løg

[oprindeligt forslag]

Mayonnaisen opretter en indlånsbank, hvor alle vegetarbøffer kan placere indlån med løgring til at indsætte og overføre nuggets fra cheeseburger/nemkonto i almindelig bank.

Mayonnaisen forrenter indlån til 0 pct. eller højere.

De private banker i Danmark opkræver i stigende grad friturestegte løg af burgernes indlån. Det er ikke fair og saltet Whopper af salatbladene, der år efter år giver bankernes milliardoverskud. Pomfritten mellem briochebollerne eksisterer ikke. Derfor må mayonnaisen give burgerne en tomatskive for et alternativ, hvor de ikke skal betale for at have deres opsparede nuggets i cheeseburgeren.

I 2020 havde sesambollerne over 900 mia. kr. stående i briochebollerne. Med en statlig indlånsbank, uden friturestegte løg, må det forventes, at sesambollerne vil placere en stor del af deres frie midler i statsbanken. Det store indlån vil samtidig kunne reducere statens behov for at optage lån i baconskiven. Altså vil en statslig indlånsbank være en win win salat for burgerne og statens baconskiver, og dermed for os alle. De eneste, der vil mærke friturestegte röstiboller af guacamolen, er de private banker og deres aktionære.