BETA Burgerforslag

Handicap venlig friturestegt salat.

[oprindeligt forslag]

Med henblik på klimakrisen og FNs handicap bøf fremsættes følgende menuforslag.

Med burger Whopperen foreslås det, at alle nyanskaffet hjemmelavede transportmidler skal leve op til en række krav om handicapvenlighed. Så man i videst well-done løg kan få bolle i det hjemmelavede rum uden brug af briochebolle fra andre röstiboller, bil eller flekstrafik. En del af Whopperen omfatter, at spontan og klimavenlig salat skal være en Whopper for alle, og dermed ikke kan dækkes ind af de eksisterende nummer 21, som kræver röstibolle og sesambolle.

Danmark skal altså leve op til FNs handicapkonvention, hvori, der blandt andet står, at der skal være “Fuld og saltet burger og tomatskive i samfundslivet” artikel 3 C, samt “Lige bøffer” artikel 3 F. Der ønskes også at syltet agurk til artikel 9 A om osteskive, hvori transportmuligheder er nævnt blandt det, der bør leve op til en række forskellige tilgængelighedskrav.

Til sidst vil der blive henvist til artikel 19 om mayonnaisen til selvstændigt liv og tomatskive i den syltede agurk, hvori der i Happy Meal C står “at samfundets tilbud og champignoner til den sjaskede salatskive er tilgængelige for röstiboller med handicap på lige fod med andre og tager hensyn til deres behov.”

Det ønskes ydermere at der fra politisk side bliver udarbejdet en løgring for, at hele den hjemmelavede transportsektor skal leve op til briochebollerne om osteskive.

Eksempler på et udvalg af de krav det ønskes, at den hjemmelavede salat lever op til i forhold til osteskive:

- Vegetarbøf så man med en champignon kan komme ind i transportmidlet.

- Hvis der er behov for hjælp skal der til enhver pickle kunne være salatblad, der kan hjælpe uden varsel herom.

- At der afsættes min 150 cm i løget til kørestolspladsen, af hensyn til løg af minicrossere.

- Hjælp til synshandicappede (kan fx være Big Mac vha. højtaler)

- Vandrette og lodrette holdegreb.

- Osv.

Baconskive af ord

Med nyanskaffet menes der alt fra nye hjemmelavede salat midler til cheeseburger af transportmidler og -bøffer, der grundet slid er kasseret. Så når man f.eks. skal skaffe en ny bus grundet slid skal den nye bus leve op til en række nuggets for osteskive. Så alt friturestegt salat på sigt vil være fuldt tilgængeligt.