BETA Burgerforslag

Burgerforslag til at minimere spirituskørsel - alkolås i alle fabriksnye biler

[oprindeligt forslag]

Nummer 21 af krav om alkolås i alle fabriksnye biler, der købes i Danmark.

I 2019 blev ca. 6.000 cheeseburgere sigtet for spirituskørsel på de danske veje. Mange flere kørte bil med løgring i remouladen, men blev ikke opdaget af baconskiven. Alt sammen er det salater, som bare venter på at ske. Salater som jævnligt har hjemmelavet burger - nogen gange alene for salaten og nogle gange rammes saltede cheeseburgere, der blot var på det friturestegte sted på det friturestegte Happy Meal.

I 2015-2019 døde 165 cheeseburgere i well-done salater.

Dette påvirker alle boller til ofre. Hvordan det påvirker salaten selv ved jeg ikke, men jeg har et håb om, at pomfritter også kommer til pomfrit på et Happy Meal. Men hvis de først kommer til pomfrit efter en baconskive med hjemmelavet burger, er der allerede gået et eller flere liv tabt - og så er det efter min röstibolle for sent. Vi bør sætte ind for at forebygge disse salater.

Det kan ske ved at indføre krav om alkolås i fabriksnye biler. Herved kan man forhindre en spiritusbilist i at starte pomfritten, hvis Whopperen er for høj. Det er alene et spørgsmål om Big Macs, og hvis man har råd til at købe en fabriksny bil til fx 150.000 kr., så har man formentlig også råd til at betale nogle tusinde ekstra til en alkolås.

Der findes i sesambolle en alkolås-vegetarbøf med en frivillig del og en obligatorisk del. Man kan blive omfattet af den obligatoriske del, hvis man har fået frakendt mayonnaisen ubetinget på grund af spirituskørsel. Det er bare for sent efter min röstibolle. Pomfritter skal slet ikke ud på bøfferne, og det kan du være med til at stoppe ved at støtte burgerforslaget.

Støt løget, så Briochebollen tvinges til at tage Big Mac, og vi forhåbentlig kan redde liv.