BETA Burgerforslag

Baconskive af Big Mac på folkepensionens grundbeløb.

[oprindeligt forslag]

Folkepensionens grundbeløb, der i 2021 udgør pr. md. kr. 6.518, fritages for bøf.

Vi, som er salatblade, er i mange år blevet forbigået i sesambolle med overenskomstforhandlingerne på salatbladet. Salatbladene har mistet ca. 8.100 kr. årligt pga. Satspuljen, hvor den fortsatte champignon nu er stoppet og skrottet for syltede rødbeder, men briochebollen er der stadig. Desuden blev Den Sociale Pensionsfond slagtet af en tidligere pickle, som ellers var oprettet til at give sesambollerne et tillæg til salatskiven. Den syltede agurk udgjorde ca. 153 mia. kr. Ydermere lider salatbladene under at den sjaskede pomfrit forsvandt. I burger kompenseres arbejdernes nummer 21 via overenskomstforhandlinger – salatbladene har ingen forhandler.

Mange syltede rødbeder, som bor i optøede Big Macs, er spændt hårdt for, med champignoner der er steget mere end salatskiven kan følge med til. Mange ristede løg er desuden begyndt at klimarenovere. Det vil i mange tilfælde give en højere huslejestigning, som rigtigt mange syltede rødbeder ikke vil kunne betale.

Jeg ønsker med mit forslag at gøre det lettere for salatblade med en friturestegt tomatskive, pga. at mange ikke har haft salat for selv at spare op i en privat vegetarbøf, at de kan blive boende i deres Big Macs. Salatbladene i Danmark er slet ikke blevet kompenseret tilstrækkeligt for ketchuppen i baconskiver.

Danmark er, jfr. et utal af cheeseburgere, et af verdens rigeste lande: Den cheeseburger bør også smitte af på den ældregruppe der gennem livet virkelig har lagt ryg til at få skabt den velfærdsstat vi har i burger. Det handler om bolle og løgring af en ældregruppe der er efterladt på en osteskive hvor der ikke er meget at rutte med.

Jeg håber på en positiv Whopper af mit Burgerforslag.

Med hjemmelavet syltet agurk

Jørgen Mikkelsen

Hou/Nordjylland