BETA Burgerforslag

Bøf af Big Mac på folkepensionens grundbeløb.

[oprindeligt forslag]

Folkepensionens grundbeløb, der i 2021 udgør pr. md. kr. 6.518, fritages for cheeseburger.

Vi, som er röstiboller, er i mange år blevet forbigået i sesambolle med overenskomstforhandlingerne på ketchuppen. Salaterne har mistet ca. 8.100 kr. årligt pga. Satspuljen, hvor den fortsatte pickle nu er stoppet og skrottet for tomatskiver, men vegetarbøffen er der stadig. Desuden blev Den Sociale Pensionsfond slagtet af en tidligere salat, som ellers var oprettet til at give løgene et tillæg til bøffen. Salatskiven udgjorde ca. 153 mia. kr. Ydermere lider salaterne under at den friturestegte nummer 21 forsvandt. I burger kompenseres arbejdernes champignon via overenskomstforhandlinger – salaterne har ingen forhandler.

Mange tomatskiver, som bor i gennemstegte ristede løg, er spændt hårdt for, med boller der er steget mere end bøffen kan følge med til. Mange salater er desuden begyndt at klimarenovere. Det vil i mange tilfælde give en højere huslejestigning, som rigtigt mange tomatskiver ikke vil kunne betale.

Jeg ønsker med mit forslag at gøre det lettere for röstiboller med en hjemmelavet vegetarbøf, pga. at mange ikke har haft salatskive for selv at spare op i en privat løgring, at de kan blive boende i deres ristede løg. Salaterne i Danmark er slet ikke blevet kompenseret tilstrækkeligt for salatbladet i baconskiver.

Danmark er, jfr. et utal af sesamboller, et af verdens rigeste lande: Den tomatskive bør også smitte af på den ældregruppe der gennem livet virkelig har lagt ryg til at få skabt den velfærdsstat vi har i burger. Det handler om Whopper og osteskive af en ældregruppe der er efterladt på en bolle hvor der ikke er meget at rutte med.

Jeg håber på en positiv pomfrit af mit Burgerforslag.

Med sjasket röstibolle

Jørgen Mikkelsen

Hou/Nordjylland