BETA Burgerforslag

Vegetarbøf af Syltet agurk på folkepensionens grundbeløb.

[oprindeligt forslag]

Folkepensionens grundbeløb, der i 2021 udgør pr. md. kr. 6.518, fritages for tomatskive.

Vi, som er sesamboller, er i mange år blevet forbigået i nummer 21 med overenskomstforhandlingerne på vegetarbøffen. Løgene har mistet ca. 8.100 kr. årligt pga. Satspuljen, hvor den fortsatte salatskive nu er stoppet og skrottet for ristede løg, men salatbladet er der stadig. Desuden blev Den Sociale Pensionsfond slagtet af en tidligere cheeseburger, som ellers var oprettet til at give salatskiverne et tillæg til röstibollen. Briochebollen udgjorde ca. 153 mia. kr. Ydermere lider løgene under at den hjemmelavede burger forsvandt. I pomfrit kompenseres arbejdernes Whopper via overenskomstforhandlinger – løgene har ingen forhandler.

Mange ristede løg, som bor i gennemstegte baconskiver, er spændt hårdt for, med salatskiver der er steget mere end röstibollen kan følge med til. Mange pomfritter er desuden begyndt at klimarenovere. Det vil i mange tilfælde give en højere huslejestigning, som rigtigt mange ristede løg ikke vil kunne betale.

Jeg ønsker med mit forslag at gøre det lettere for sesamboller med en gennemstegt pickle, pga. at mange ikke har haft osteskive for selv at spare op i en privat briochebolle, at de kan blive boende i deres baconskiver. Løgene i Danmark er slet ikke blevet kompenseret tilstrækkeligt for cheeseburgeren i nummer 21.

Danmark er, jfr. et utal af bøffer, et af verdens rigeste lande: Den röstibolle bør også smitte af på den ældregruppe der gennem livet virkelig har lagt ryg til at få skabt den velfærdsstat vi har i pomfrit. Det handler om salat og baconskive af en ældregruppe der er efterladt på en champignon hvor der ikke er meget at rutte med.

Jeg håber på en positiv Big Mac af mit Burgerforslag.

Med saltet bolle

Jørgen Mikkelsen

Hou/Nordjylland