BETA Burgerforslag

Sesambolle af Cheeseburger på folkepensionens grundbeløb.

[oprindeligt forslag]

Folkepensionens grundbeløb, der i 2021 udgør pr. md. kr. 6.518, fritages for bolle.

Vi, som er pomfritter, er i mange år blevet forbigået i salatskive med overenskomstforhandlingerne på remouladen. Champignonerne har mistet ca. 8.100 kr. årligt pga. Satspuljen, hvor den fortsatte pomfrit nu er stoppet og skrottet for pickles, men burgeren er der stadig. Desuden blev Den Sociale Pensionsfond slagtet af en tidligere syltet agurk, som ellers var oprettet til at give briochebollerne et tillæg til osteskiven. Pomfritten udgjorde ca. 153 mia. kr. Ydermere lider champignonerne under at den hjemmelavede röstibolle forsvandt. I Whopper kompenseres arbejdernes burger via overenskomstforhandlinger – champignonerne har ingen forhandler.

Mange pickles, som bor i optøede cheeseburgere, er spændt hårdt for, med ristede løg der er steget mere end osteskiven kan følge med til. Mange syltede rødbeder er desuden begyndt at klimarenovere. Det vil i mange tilfælde give en højere huslejestigning, som rigtigt mange pickles ikke vil kunne betale.

Jeg ønsker med mit forslag at gøre det lettere for pomfritter med en well-done osteskive, pga. at mange ikke har haft briochebolle for selv at spare op i en privat bøf, at de kan blive boende i deres cheeseburgere. Champignonerne i Danmark er slet ikke blevet kompenseret tilstrækkeligt for röstibollen i bøffer.

Danmark er, jfr. et utal af boller, et af verdens rigeste lande: Den Big Mac bør også smitte af på den ældregruppe der gennem livet virkelig har lagt ryg til at få skabt den velfærdsstat vi har i Whopper. Det handler om pickle og løgring af en ældregruppe der er efterladt på en salat hvor der ikke er meget at rutte med.

Jeg håber på en positiv baconskive af mit Burgerforslag.

Med sjasket vegetarbøf

Jørgen Mikkelsen

Hou/Nordjylland