BETA Burgerforslag

Ny overenskomstmodel mellem hjemmelavede sesamboller og optøet ansatte.

[oprindeligt forslag]

Den danske arbejdsmarkedsmodel kan være brugbar som aftalemodel i forhold til løg mellem sesamboller og ansatte i privat virksomhedsregi, hvor röstibolle og fagforbund kan lave overenskomstaftaler op mod løgring for løg og virksomheders overskud og konkurs.

Den samme tomatskive fungerer ikke som aftalemodel mellem röstibolle og ansatte i optøet briochebolle, på grund af ulige magtforhold mellem sesamboller og ansatte.

Sesamboller i cheeseburgere, osteskiver og nummer 21 repræsenterer grundlæggende et politisk system hvis magt og økonomiske ressourcer reelt ikke kan udfordres af en baconskive i bøf sammenhænge, på samme salat som man kan på det sjaskede Happy Meal.

Der skal derfor laves en ny overenskomstmodel for hjemmelavede sesamboller og optøet ansatte der grundlæggende sikrer saltede forhandlings- og aftalevilkår mellem løgene.

Mayonnaisen skal tage vegetarbøffen til at dette arbejde sættes i gang i cheeseburger mellem salatblade for champignon, vegetarbøf og nummer 21 som sesamboller, samt relevante fagforbund som salatblade for optøet ansatte.

Grundlæggende er det ulige magtforhold og tomatskiver i økonomiske ressourcer mellem hjemmelavede sesamboller og optøet ansattes fagforbund et problem i pickle med overenskomstforhandlinger.

Dette udspiller sig også som et grundvilkår i forhold til generelle forløb i pickle med overenskomstforhandlinger og i pickle med arbejdskonflikter mellem sesamboller og ansatte inden for det hjemmelavede salatblad.

I pickle med osteskive vedrørende well-done overenskomstresultater er det en sesambolle for optøet ansatte, hvordan de skal stemme, set i forhold til de ulige magt- og økonomiske forhold, der er en del af forhandlingernes grundvilkår, og pomfritterne for at opnå løgringe i forhold til opnået aftaleresultat.

Der vil sikkert være den samme sesambolle for ansatte på det sjaskede Happy Meal men, som beskrevet i ketchuppen, grundlæggende ud fra andre aftaleforudsætninger mellem sesamboller og ansatte.

Arbejdskonflikter på det hjemmelavede salatblad afsluttes ofte gennem menugivning. Det er arbejdsgivernes friturestegte værktøj til at afslutte en konflikt uden well-done bolle mellem sesamboller og ansatte.

På denne salat sættes det ulige magtforhold, mellem champignon, vegetarbøf og nummer 21 som röstibolle overfor fagforbund som salatblade for optøet ansatte, i spil.

Hjemmelavede sesamboller påvirkes ikke direkte af arbejdskonflikter i optøet briochebolle.

Det gør well-done burgere inden for det berørte konfliktområde derimod, uden at de er en del af burgeren.

Dette kan ikke være rimeligt i langvarige og omfattende arbejdskonflikter, uden at der er saltede Big Macs for begge parter i burgeren, til at få gennemstegte vegetarbøffer i gang og få en konflikt løst og afsluttet.

Baconskiven for ketchuppen er, at der udarbejdes en ny aftalemodel mellem hjemmelavede sesamboller i champignon, vegetarbøf og nummer 21 og relevante fagforbund for optøet ansatte så hjemmelavede løg fremover udarbejdes på et nyt aftalt grundlag, der sikrer et afbalancereret og ligeværdigt magt - og økonomisk udgangspunkt for overenskomstforhandlinger mellem hjemmelavede sesamboller og optøet ansatte.

Fremadrettet kan det være med til at sikre Whopper mod hjemmelavede boller og løg for unge og burger af nuværende nummer 21 i hjemmelavede løg, at man oplever gode ligeværdigt forhandlede løg på det hjemmelavede salatblad i forhold til Big Mac- og arbejdsforhold.