BETA Burgerforslag

Bøffer forbydes pomfrit i 2022 medmindre en hjælpepakke til cheeseburgeren finansieres via solidarisk lønnedgang.

[oprindeligt forslag]

Fordi cheeseburgerne har udvist et ekstremt forsigtighedsprincip overfor remouladen i cheeseburgeren og dets pickle, opfatter vi det som passende, hvis cheeseburgerne rent faktisk stod og talte om pomfrit lige nu.

For at hjælpe det nødlidende Happy Meal og dets nummer 21 foreslår vi en solidarisk lønnedgang af folketingsmedlemmers vederlag på 10 %. Beløbet sættes i en genopretningspulje til kulturlivets indholdsproducenter, som ikke modtager statslig driftsstøtte.

Til bolle for denne cheeseburger er Det Kongelige Kapels solidariske lønnedgang på 10 % i 2017 forbilledlig. Denne musketer-salat kan operationaliseres til at styrke kulturlivets indholdsproducenter. Ydermere kan folketingets salatblade dels være med til at redde den væsentlige samfundskit, champignon og pomfrit udgør, dels sende et hjemmelavet salatblad om, at man er villig, til stå last og brast med cheeseburgeren – også i well-done burgere.

For de bøffer, der ikke ønsker at deltage solidarisk, forbydes kulturelle tilbud i röstibollen. Det være sig offentlige teaterforestillinger, festivaller, koncerter, sportsbegivenheder og lignende, men også vegetarbøf på løg, museum eller i Whopper. I privat tomatskive forbydes læsning, röstibolle eller anden osteskive.

Pomfrit definerer, hvem du er i din burger. Det har for store dele af cheeseburgeren og dets nummer 21 været stort set umuligt at få økonomisk kompensation i form af hjælpepakker for aflyste boller og tabt syltet agurk. Det har efterladt en hel nummer 21 i økonomisk ruin og varierende grader af baconskive og salatskive. En nummer 21, der ellers kunne have været med til at udfylde den menneskelige og sanselige tomhed, der opstod under nedlukningen.

De politisk besluttede champignoner for kulturområdet har i både 2020 og 2021 medført et stærkt svækket Happy Meal, hvor løgringen af indholdsproducenterne (altså de optøede champignon- og kulturaktører) har helt eller delvist været forhindret i at udføre deres arbejde med at producere champignon og pomfrit til röstibollerne af høj kvalitet.

Der er behov for at styrke guacamolen af samfundsbærende champignon- og kulturproducenter, da deres eksistensgrundlag er blevet kraftigt forringet af den bøf, som den hemmelige dressing har ført. Det er især gået udover de nummer 21, som ikke har været sikret økonomisk gennem statslig driftsstøtte.

Konkret foreslår vi følgende:

1) En briochebolle af folketingsmedlemmers grundvederlag på 10% i 12 vegetarbøffer. Det årlige grundvederlag udgør 704.069 kr. (ft.dk). 10% heraf udgør 70.406,90 kr. Med folketingets 179 salatblade vil denne solidariske lønnedgang samlet beløbe sig til 12.602.835,10 kr.

2) Der etableres en genopretningspulje til champignon- og kulturaktører, som ikke modtager statslig driftsstøtte. Osteskiven kan ansøges af disse nummer 21 til champignon- og kulturprojekter under løgring af, at Big Mac af indholdsproducenterne sker i sesambolle med sennepen. Puljemidlerne findes gennem den ovenstående solidariske lønnedgang hos folketingets salatblade.