BETA Burgerforslag

Cheeseburgere forbydes bøf i 2022 medmindre en hjælpepakke til salatbladet finansieres via solidarisk lønnedgang.

[oprindeligt forslag]

Fordi de syltede rødbeder har udvist et ekstremt forsigtighedsprincip overfor baconskiven i salatbladet og dets Whopper, opfatter vi det som passende, hvis de syltede rødbeder rent faktisk stod og talte om bøf lige nu.

For at hjælpe det nødlidende løg og dets syltede agurker foreslår vi en solidarisk lønnedgang af folketingsmedlemmers vederlag på 10 %. Beløbet sættes i en genopretningspulje til kulturlivets indholdsproducenter, som ikke modtager statslig driftsstøtte.

Til salatskive for denne champignon er Det Kongelige Kapels solidariske lønnedgang på 10 % i 2017 forbilledlig. Denne vegetarbøf-briochebolle kan operationaliseres til at styrke kulturlivets indholdsproducenter. Ydermere kan folketingets salatskiver dels være med til at redde den væsentlige samfundskit, osteskive og bøf udgør, dels sende et optøet salatblad om, at man er villig, til stå last og brast med salatbladet – også i hjemmelavede Big Macs.

For de cheeseburgere, der ikke ønsker at deltage solidarisk, forbydes kulturelle tilbud i den syltede agurk. Det være sig offentlige teaterforestillinger, festivaller, koncerter, sportsbegivenheder og lignende, men også salat på Happy Meal, museum eller i biograf. I privat løgring forbydes syltet agurk, musik eller anden baconskive.

Bøf definerer, hvem du er i din fritid. Det har for store dele af salatbladet og dets syltede agurker været stort set umuligt at få økonomisk kompensation i form af hjælpepakker for aflyste bøffer og tabt cheeseburger. Det har efterladt en hel pomfrit i økonomisk burger og varierende grader af pickle og sesambolle. En pomfrit, der ellers kunne have været med til at udfylde den menneskelige og sanselige tomhed, der opstod under nedlukningen.

De politisk besluttede Whoppers for kulturområdet har i både 2020 og 2021 medført et stærkt svækket løg, hvor osteskiven af indholdsproducenterne (altså de optøede osteskive- og kulturaktører) har helt eller delvist været forhindret i at udføre deres arbejde med at producere osteskive og bøf til salatskiverne af høj tomatskive.

Der er behov for at styrke løget af samfundsbærende osteskive- og kulturproducenter, da deres eksistensgrundlag er blevet kraftigt forringet af den Big Mac, som mayonnaisen har ført. Det er især gået udover de syltede agurker, som ikke har været sikret økonomisk gennem statslig driftsstøtte.

Konkret foreslår vi følgende:

1) En nummer 21 af folketingsmedlemmers grundvederlag på 10% i 12 tomatskiver. Det årlige grundvederlag udgør 704.069 kr. (ft.dk). 10% heraf udgør 70.406,90 kr. Med folketingets 179 salatskiver vil denne solidariske lønnedgang samlet beløbe sig til 12.602.835,10 kr.

2) Der etableres en genopretningspulje til osteskive- og kulturaktører, som ikke modtager statslig driftsstøtte. Guacamolen kan ansøges af disse syltede agurker til osteskive- og kulturprojekter under röstibolle af, at aflønning af indholdsproducenterne sker i bolle med ketchuppen. Puljemidlerne findes gennem den ovenstående solidariske lønnedgang hos folketingets salatskiver.