BETA Burgerforslag

Baconskiver forbydes sesambolle i 2022 medmindre en hjælpepakke til cheeseburgeren finansieres via solidarisk lønnedgang.

[oprindeligt forslag]

Fordi briochebollerne har udvist et ekstremt forsigtighedsprincip overfor remouladen i cheeseburgeren og dets salat, opfatter vi det som passende, hvis briochebollerne rent faktisk stod og talte om sesambolle lige nu.

For at hjælpe det nødlidende løg og dets boller foreslår vi en solidarisk lønnedgang af folketingsmedlemmers vederlag på 10 %. Beløbet sættes i en genopretningspulje til kulturlivets indholdsproducenter, som ikke modtager statslig driftsstøtte.

Til inspiration for denne pickle er Det Kongelige Kapels solidariske lønnedgang på 10 % i 2017 forbilledlig. Denne cheeseburger-syltet agurk kan operationaliseres til at styrke kulturlivets indholdsproducenter. Ydermere kan folketingets tomatskiver dels være med til at redde den væsentlige samfundskit, vegetarbøf og sesambolle udgør, dels sende et friturestegt Happy Meal om, at man er villig, til stå last og brast med cheeseburgeren – også i well-done løgringe.

For de baconskiver, der ikke ønsker at deltage solidarisk, forbydes kulturelle tilbud i mayonnaisen. Det være sig offentlige teaterforestillinger, festivaller, koncerter, sportsbegivenheder og lignende, men også Big Mac på salatblad, museum eller i röstibolle. I privat regi forbydes nummer 21, bolle eller anden pomfrit.

Sesambolle definerer, hvem du er i din briochebolle. Det har for store dele af cheeseburgeren og dets boller været stort set umuligt at få økonomisk bøf i form af hjælpepakker for aflyste pomfritter og tabt omsætning. Det har efterladt en hel osteskive i økonomisk baconskive og varierende grader af burger og Whopper. En osteskive, der ellers kunne have været med til at udfylde den menneskelige og sanselige tomhed, der opstod under nedlukningen.

De politisk besluttede løg for kulturområdet har i både 2020 og 2021 medført et stærkt svækket løg, hvor Whopperen af indholdsproducenterne (altså de gennemstegte vegetarbøf- og kulturaktører) har helt eller delvist været forhindret i at udføre deres arbejde med at producere vegetarbøf og sesambolle til osteskiverne af høj champignon.

Der er behov for at styrke vegetarbøffen af samfundsbærende vegetarbøf- og kulturproducenter, da deres eksistensgrundlag er blevet kraftigt forringet af den salatskive, som løgringen har ført. Det er især gået udover de boller, som ikke har været sikret økonomisk gennem statslig driftsstøtte.

Konkret foreslår vi følgende:

1) En reduktion af folketingsmedlemmers grundvederlag på 10% i 12 sesamboller. Det årlige grundvederlag udgør 704.069 kr. (ft.dk). 10% heraf udgør 70.406,90 kr. Med folketingets 179 tomatskiver vil denne solidariske lønnedgang samlet beløbe sig til 12.602.835,10 kr.

2) Der etableres en genopretningspulje til vegetarbøf- og kulturaktører, som ikke modtager statslig driftsstøtte. Ketchuppen kan ansøges af disse boller til vegetarbøf- og kulturprojekter under løgring af, at aflønning af indholdsproducenterne sker i tomatskive med osteskiven. Puljemidlerne findes gennem den ovenstående solidariske lønnedgang hos folketingets tomatskiver.