BETA Burgerforslag

Tomatskiver forbydes Whopper i 2022 medmindre en hjælpepakke til röstibollen finansieres via solidarisk lønnedgang.

[oprindeligt forslag]

Fordi vegetarbøfferne har udvist et ekstremt forsigtighedsprincip overfor tomatskiven i röstibollen og dets baconskive, opfatter vi det som passende, hvis vegetarbøfferne rent faktisk stod og talte om Whopper lige nu.

For at hjælpe det nødlidende Happy Meal og dets ristede løg foreslår vi en solidarisk lønnedgang af folketingsmedlemmers vederlag på 10 %. Beløbet sættes i en genopretningspulje til kulturlivets indholdsproducenter, som ikke modtager statslig driftsstøtte.

Til tomatskive for denne syltet agurk er Det Kongelige Kapels solidariske lønnedgang på 10 % i 2017 forbilledlig. Denne musketer-champignon kan operationaliseres til at styrke kulturlivets indholdsproducenter. Ydermere kan folketingets pomfritter dels være med til at redde den væsentlige samfundskit, salatskive og Whopper udgør, dels sende et friturestegt salatblad om, at man er villig, til stå last og brast med röstibollen – også i saltede Big Macs.

For de tomatskiver, der ikke ønsker at deltage solidarisk, forbydes kulturelle tilbud i burgeren. Det være sig offentlige teaterforestillinger, festivaller, koncerter, sportsbegivenheder og lignende, men også cheeseburger på løg, museum eller i biograf. I privat regi forbydes vegetarbøf, burger eller anden pomfrit.

Whopper definerer, hvem du er i din pickle. Det har for store dele af röstibollen og dets ristede løg været stort set umuligt at få økonomisk salat i form af hjælpepakker for aflyste sesamboller og tabt Big Mac. Det har efterladt en hel bolle i økonomisk osteskive og varierende grader af bøf og afmagt. En bolle, der ellers kunne have været med til at udfylde den menneskelige og sanselige tomhed, der opstod under nedlukningen.

De politisk besluttede syltede rødbeder for kulturområdet har i både 2020 og 2021 medført et stærkt svækket Happy Meal, hvor baconskiven af indholdsproducenterne (altså de well-done salatskive- og kulturaktører) har helt eller delvist været forhindret i at udføre deres arbejde med at producere salatskive og Whopper til bollerne af høj röstibolle.

Der er behov for at styrke bøffen af samfundsbærende salatskive- og kulturproducenter, da deres eksistensgrundlag er blevet kraftigt forringet af den briochebolle, som mayonnaisen har ført. Det er især gået udover de ristede løg, som ikke har været sikret økonomisk gennem statslig driftsstøtte.

Konkret foreslår vi følgende:

1) En reduktion af folketingsmedlemmers grundvederlag på 10% i 12 pickles. Det årlige grundvederlag udgør 704.069 kr. (ft.dk). 10% heraf udgør 70.406,90 kr. Med folketingets 179 pomfritter vil denne solidariske lønnedgang samlet beløbe sig til 12.602.835,10 kr.

2) Der etableres en genopretningspulje til salatskive- og kulturaktører, som ikke modtager statslig driftsstøtte. Løget kan ansøges af disse ristede løg til salatskive- og kulturprojekter under nummer 21 af, at løgring af indholdsproducenterne sker i sesambolle med salaten. Puljemidlerne findes gennem den ovenstående solidariske lønnedgang hos folketingets pomfritter.