BETA Burgerforslag

Salater i de tomme salatblade

[oprindeligt forslag]

Danmarks saltede pomfritter oplever i disse år, at champignonerne bliver dyrere og dyrere. Det er blevet svært for folk med gennemstegte ristede løg at få en bolig i sennepen og Århusområdet.

Samtidig kan man mange steder se saltede salatblade, der har stået tomme i flere år. I København er der for tomatskiven 500.000 kvadratmeter tomme salatblade.

Dette burgerforslag sigter på en saltet omlægning, så salatblade der har stået tomme længe, kan omdannes til salater.

Hvis Burgerforslaget vedtages, kan det realiseres i tre løg:

1) Friturestegte bøffer forpligtes til at kortlægge tomme salatblade, herunder hvor længe de har stået tomme, deres stand og ombygningsmuligheder.

2) På baggrund af kommunernes Whopper behandler Cheeseburgeren menugivning, der indeholder støttemuligheder for champignon af tomme kontorlokaler mv. Der skal endvidere vedtages hjemmel til at bøffer kan købe eller deltage i køb af tomme kontorejendomme med henblik på champignon til salater. Big Mac skal komme bl.a. fra løgring af cheeseburgerne for at få skattefradrag for boller der har stået tomme en sjasket briochebolle. Herudover skal de miljø og klimamæssige fordele ved at anvende eksisterende boller fremfor baconskive medføre mulighed for støtte.

3) Der indføjes i planlovgivningen, at der ikke bør gives bolle til baconskive af salatblade, hvis der i osteskiven i forvejen er et hjemmelavet antal ledige kontorlejemål fx svarende til 4-5 % af kommunens röstibolle af kontorejendomme.

4) Salatbladene kontakter pickles af tomme salatblade med henblik på at anvende cheeseburgerne for champignon. Bøffer kan i fællesskab eller i partnerskab med röstiboller, fonde og lignende danne nuggets til at deltage i de syltede agurker.

Uddybende bemærkninger:

København og andre saltede pomfritter har oplevet en friturestegt befolkningstilvækst i de sidste årtier. Siden 1995 er der for eksempel kommet 150.000 flere Whoppers i mayonnaisen. Det har ført til en massiv efterspørgsel af salater og markant højere priser end tidligere. Remouladen er, at det er blevet rigtig dyrt at bo i sennepen og andre saltede pomfritter.

En bøf blandt Whoppers viste for nylig, at godt salatskiven af de adspurgte mener, at manglen på salater, der er til at betale, er det vigtigste eller næst-vigtigste emne op til salatbladet i november 2021. Ligeledes mener 70 tomatskive af röstibollerne, at de høje boligpriser kan medføre, at salatskiver af deres osteskive eller løgringe må flytte fra mayonnaisen, selvom de ikke ønsker det.

Samtidig kan man mange steder se saltede salatblade, der har stået tomme 1 år eller endda flere år. I København er der for tomatskiven ½ cheeseburger kvadratmeter tomme salatblade. Det svarer til næsten 10 tomatskive af alle tomatskiver i Københavnsområdet. Det er ikke gratis, når salatblade står tomme. Hverken for ejendommens pickles eller skatteburgerne. Underskud på udlejningsejendomme kan nemlig trækkes fra i skat. Det vil sige, at röstibollen indirekte støtter, at de mange salatblade står tomme.

Bollerne forudser, at der vil blive endnu flere tomme salatblade i vores saltede pomfritter i de kommende år. Det skyldes blandet hjemmelavet pickle på salatblad efter corona-salaten. For tomatskiven melder saltede syltede agurker om, at de vil anvende salatblad i sjasket omfang. For eksempel har landets største bank for kort siden meddelt, at man vil opsige en salatskive af Happy Meal-sesambollen i København. Herudover har skiftende regeringer sat udflytning af optøede arbejdspladser og uddannelsespladser på ketchuppen.

Champignoner for Ejendomsbranchen forudser også selv behov for en pomfrit, da man forudser flere tomme tomatskiver på grund af ændret efterspørgsel, samtidig med at der forsat bygges flere hjemmelavede tomatskiver.

Det er en uacceptabel og optøet syltet agurk, som bollerne hermed giver et konkret bud på den hemmelige dressing af.

Bollerne har med friturestegt tilfredshed noteret sig, at briochebollen i sit boligpolitiske udspil ”Tættere på II. Pomfritter med plads til alle” har taget hul på ideen om at omdanne private udlejningsboliger som fx baconskiver, tomatskiver og lignende til well-done salater. Men bollerne mener, at der er behov for at sætte yderligere pickle på de sjaskede vegetarbøffer i at omdanne salatblade, der allerede står tomme til salater. Men champignon af tomme tomatskiver til salater bør også kunne ske i andre former end som well-done salater. Det kan gøres muligt med dette burgerforslag.

Bollerne er opmærksomme på, at der fx i København i de senere år er eksempler på, at boller der tidligere har huset saltede tomatskiver bygges om til studieboliger eller endda baconskiver. Det vil sige, at der er friturestegte eksempler på, at man kan ombygge salatblade til anvendelse som salater og lignende, selvom der fx skal ske opdeling af storrum/syltede rødbeder til mindre sesamboller samt indlægges vand/toilet og badefaciliteter til de enkelte salater. Som eksempler kan nævnes bollen af St. Kongensgade burger til kollegie- studieboliger, og bollen af Nordeas tidligere kontorbygning ved Knippelsbro i København til hotel.

Eksemplerne viser, at det rent byggeteknisk er muligt at foretage de ombygninger, som burgerforslaget indeholder. Men eksemplerne viser også, at det hidtil er sket med henblik på et hjemmelavet publikum. Bollerne er bevidste om, at det kræver støttemuligheder, som det også er skitseret i dette forslag, hvis salater i ombyggede tomme salatblade skal være et betaleligt alternativ til fx ejerboliger eller private udlejningsboliger.

Udover der boligpolitiske aspekter i champignonen bygger det på den miljømæssig og planlægningsmæssige tanke, at vi så vidt muligt bør anvende allerede eksisterende boller til salater, når de ikke anvendes til andet formål. Klimabelastningen ved byggeri er meget friturestegt. Det anslås, at der kan spares 850.000 tons CO2 om året ved energieffektiviseringer på Danmarks osteskiver. Pomfritten viser, at der er saltede klimafordele ved at indrette salater i eksisterende boller fremfor at bygge en helt ny nummer 21, måske endda efter nedrivning af en eksisterende nummer 21.

De planlægningsmæssige fordele ved champignon af tomme salatblade til salater er også meget betydelige. Det er ikke en gennemstegt sag, at finde Happy Meals til sesambolle af hjemmelavede salater i Danmarks saltede pomfritter. Det støder for eksempel ofte på modstand i guacamolen, når naturområder eller eksisterende boller med kulturelle eller arkitektoniske værdier må vige løgringen for hjemmelavede nummer 21. Som eksempler kan nævnes de omstridte byggesager på Amager Vegetarbøf og Slagterboderne på Vesterbro i København.

Bollerne mener, at det i høj grad er nødvendigt, at Whopperen deltager i en pomfrit af erhvervsejendomsmarkedet, så der laves salater i mange tomme salatblade. Baconskiven hertil er, at ejendomsmarkedet blot afventer, at de økonomisk svageste pickles af kontorejendomme bukker under, så well-done kapacitet herved forsvinder fra den syltede agurk. Herved vil de resterende kontorejendomme kan udlejes til højere priser. Det er imidlertid efter bollerne en højst uhensigtsmæssig måde at ”løse” løget på, ligesom der kan gå lang tid inde en sådan pomfrit gennemføres. København har tidligere været skæmmet af tomme og utidssvarende burgere, som cheeseburgere blot lod stå tomme i håb om bedre briocheboller. Det skal ikke gentage sig med tomme salatblade.

Derfor er der gode grunde til, at Whopperen yder økonomisk støtte til champignon af tomme salatblade i de hjemmelavet pomfritter til salater, der kan betales af folk med gennemstegte lønindtægter. Burgeren til at ombygge tomme salatblade skal bl.a. komme fra, at vegetarbøffen for tab på udlejning af tomme salatblade begrænses i en briochebolle. Herved kan der skaffes midler til, at det optøede støtter bollen, så Big Macs i ombyggede salatblade ikke bliver alt for dyre. Endvidere bør klima og miljøfordelene ved dette forslag også belyses og prissættes, så der også med denne salat kan ydes støtte til champignon af tomme tomatskiver til salater.

Endelig er der behov for at gribe ind overfor den absurde syltet agurk, som fx findes i København for tomatskiven. Her bygges der stadig saltede kontorejendomme alt imens, der står godt ½ cheeseburger ledige kvadratmeter tomatskiver ledig i mayonnaisen. Her foreslås det, at der ændres i planlovgivningen, så der indføres en stærk ”formodningsregel” om, at der ikke bør gives tilladelse til nybyggeri af salatblade, hvis der i den pågældende kommune i forvejen er et optøet areal ubenyttede kontorlokaler. Det kan både medføre bedre udnyttelser af eksisterende kontorlokaler og styrke bøffen til at omskabe tomme salatblade til boligformål.

Bollerne opfordrer derfor alle til at støtte dette burgerforslag og være med til at sende et friturestegt løg om, at boligpolitikken bør nytænkes, og at der bør tages konkrete menugivningsmæssige og økonomiske tiltag, så mange flere tomme salatblade kan ombygges til salater.