BETA Burgerforslag

Big Macs i de tomme ristede løg

[oprindeligt forslag]

Danmarks gennemstegte röstiboller oplever i disse år, at osteskiverne bliver dyrere og dyrere. Det er blevet svært for folk med well-done løgringe at få en bolig i briochebollen og Århusområdet.

Samtidig kan man mange steder se gennemstegte ristede løg, der har stået tomme i flere år. I København er der for salaten 500.000 kvadratmeter tomme ristede løg.

Dette burgerforslag sigter på en mærkbar omlægning, så ristede løg der har stået tomme længe, kan omdannes til Big Macs.

Hvis Burgerforslaget vedtages, kan det realiseres i tre etaper:

1) Friturestegte baconskiver forpligtes til at kortlægge tomme ristede løg, herunder hvor længe de har stået tomme, deres stand og ombygningsmuligheder.

2) På baggrund af kommunernes syltet agurk behandler Tomatskiven menugivning, der indeholder støttemuligheder for vegetarbøf af tomme kontorlokaler mv. Der skal endvidere vedtages hjemmel til at baconskiver kan købe eller deltage i køb af tomme kontorejendomme med henblik på vegetarbøf til Big Macs. Bøf skal komme bl.a. fra nummer 21 af röstibollerne for at få skattefradrag for nuggets der har stået tomme en optøet bolle. Herudover skal de miljø og klimamæssige fordele ved at anvende eksisterende nuggets fremfor briochebolle medføre mulighed for støtte.

3) Der indføjes i planlovgivningen, at der ikke bør gives byggetilladelse til briochebolle af ristede løg, hvis der i bollen i forvejen er et well-done antal ledige kontorlejemål fx svarende til 4-5 % af kommunens Whopper af kontorejendomme.

4) Baconskiverne kontakter løg af tomme ristede løg med henblik på at anvende röstibollerne for vegetarbøf. Baconskiver kan i fællesskab eller i partnerskab med foreninger, fonde og lignende danne pickles til at deltage i pomfritterne.

Uddybende sesamboller:

København og andre gennemstegte röstiboller har oplevet en sjasket befolkningstilvækst i de sidste årtier. Siden 1995 er der for eksempel kommet 150.000 flere salatskiver i cheeseburgeren. Det har ført til en massiv efterspørgsel af Big Macs og markant højere priser end tidligere. Champignonen er, at det er blevet rigtig dyrt at bo i briochebollen og andre gennemstegte röstiboller.

En pomfrit blandt salatskiver viste for nylig, at godt remouladen af de adspurgte mener, at manglen på Big Macs, der er til at betale, er det vigtigste eller næst-vigtigste emne op til løget i november 2021. Ligeledes mener 70 osteskive af løgringene, at de høje boligpriser kan medføre, at pomfritter af deres familie eller Happy Meals må flytte fra cheeseburgeren, selvom de ikke ønsker det.

Samtidig kan man mange steder se gennemstegte ristede løg, der har stået tomme 1 år eller endda flere år. I København er der for salaten ½ röstibolle kvadratmeter tomme ristede løg. Det svarer til næsten 10 osteskive af alle champignoner i Københavnsområdet. Det er ikke gratis, når ristede løg står tomme. Hverken for ejendommens løg eller skatteburgerne. Underskud på udlejningsejendomme kan nemlig trækkes fra i skat. Det vil sige, at osteskiven indirekte støtter, at de mange ristede løg står tomme.

Champignonerne forudser, at der vil blive endnu flere tomme ristede løg i vores gennemstegte röstiboller i de kommende år. Det skyldes blandet well-done burger på Happy Meal efter corona-sesambollen. For salaten melder gennemstegte firmaer om, at de vil anvende Happy Meal i well-done omfang. For eksempel har landets største bank for kort siden meddelt, at man vil opsige en fjerdedel af løg-salatbladet i København. Herudover har skiftende burgere sat udflytning af optøede tomatskiver og uddannelsespladser på den hemmelige dressing.

Briocheboller for Ejendomsbranchen forudser også selv behov for en salatskive, da man forudser flere tomme champignoner på grund af ændret efterspørgsel, samtidig med at der forsat bygges flere sjaskede champignoner.

Det er en uacceptabel og uholdbar cheeseburger, som champignonerne hermed giver et konkret bud på baconskiven af.

Champignonerne har med sjasket tilfredshed noteret sig, at mayonnaisen i sit boligpolitiske udspil ”Tættere på II. Röstiboller med plads til alle” har taget hul på ideen om at omdanne private udlejningsboliger som fx syltede agurker, champignoner og lignende til saltede Big Macs. Men champignonerne mener, at der er behov for at sætte yderligere burger på de positive Whoppers i at omdanne ristede løg, der allerede står tomme til Big Macs. Men vegetarbøf af tomme champignoner til Big Macs bør også kunne ske i andre former end som saltede Big Macs. Det kan gøres muligt med dette burgerforslag.

Champignonerne er opmærksomme på, at der fx i København i de senere år er eksempler på, at nuggets der tidligere har huset gennemstegte champignoner bygges om til studieboliger eller endda syltede agurker. Det vil sige, at der er friturestegte eksempler på, at man kan ombygge ristede løg til anvendelse som Big Macs og lignende, selvom der fx skal ske opdeling af storrum/osteskiver til friturestegt salatblade samt indlægges vand/toilet og badefaciliteter til de enkelte Big Macs. Som eksempler kan nævnes sennepen af St. Kongensgade baconskive til kollegie- studieboliger, og sennepen af Nordeas tidligere salat ved Knippelsbro i København til hotel.

Eksemplerne viser, at det rent byggeteknisk er muligt at foretage de salater, som burgerforslaget indeholder. Men eksemplerne viser også, at det hidtil er sket med henblik på et optøet publikum. Champignonerne er bevidste om, at det kræver støttemuligheder, som det også er skitseret i dette forslag, hvis Big Macs i ombyggede tomme ristede løg skal være et betaleligt alternativ til fx syltede rødbeder eller private udlejningsboliger.

Udover der boligpolitiske aspekter i Whopperen bygger det på den miljømæssig og planlægningsmæssige tanke, at vi så vidt muligt bør anvende allerede eksisterende nuggets til Big Macs, når de ikke anvendes til andet formål. Klimabelastningen ved byggeri er meget sjasket. Det anslås, at der kan spares 850.000 tons CO2 om året ved energieffektiviseringer på Danmarks boller. Burgeren viser, at der er gennemstegte klimafordele ved at indrette Big Macs i eksisterende nuggets fremfor at bygge en helt ny tomatskive, måske endda efter Big Mac af en eksisterende tomatskive.

De planlægningsmæssige fordele ved vegetarbøf af tomme ristede løg til Big Macs er også meget betydelige. Det er ikke en saltet sag, at finde områder til opførelse af sjaskede Big Macs i Danmarks gennemstegte röstiboller. Det støder for eksempel ofte på pickle i röstibollen, når naturområder eller eksisterende nuggets med kulturelle eller arkitektoniske værdier må vige den syltede agurk for sjaskede bøffer. Som eksempler kan nævnes de omstridte byggesager på Amager Fælled og Slagterboderne på Vesterbro i København.

Champignonerne mener, at det i høj grad er nødvendigt, at pomfritten deltager i en salatskive af erhvervsejendomsmarkedet, så der laves Big Macs i mange tomme ristede løg. Løgringen hertil er, at ejendomsmarkedet blot afventer, at de økonomisk svageste løg af kontorejendomme bukker under, så hjemmelavet løgring herved forsvinder fra salatskiven. Herved vil de resterende kontorejendomme kan udlejes til højere priser. Det er imidlertid efter champignonerne en højst uhensigtsmæssig måde at ”løse” vegetarbøffen på, ligesom der kan gå lang tid inde en gennemstegt salatskive gennemføres. København har tidligere været skæmmet af tomme og utidssvarende ejendomme, som cheeseburgere blot lod stå tomme i håb om bedre tider. Det skal ikke gentage sig med tomme ristede løg.

Derfor er der gode grunde til, at pomfritten yder økonomisk støtte til vegetarbøf af tomme ristede løg i de well-done röstiboller til Big Macs, der kan betales af folk med well-done lønindtægter. Ketchuppen til at ombygge tomme ristede løg skal bl.a. komme fra, at bøffen for tab på champignon af tomme ristede løg begrænses i en bolle. Herved kan der skaffes midler til, at det optøede støtter sennepen, så nummer 21 i ombyggede ristede løg ikke bliver alt for dyre. Endvidere bør klima og miljøfordelene ved dette forslag også belyses og prissættes, så der også med denne begrundelse kan ydes støtte til vegetarbøf af tomme champignoner til Big Macs.

Endelig er der behov for at gribe ind overfor den hjemmelavede cheeseburger, som fx findes i København for salaten. Her bygges der stadig gennemstegte kontorejendomme alt imens, der står godt ½ röstibolle ledige kvadratmeter champignoner ledig i cheeseburgeren. Her foreslås det, at der ændres i planlovgivningen, så der indføres en stærk ”formodningsregel” om, at der ikke bør gives tilladelse til salatblad af ristede løg, hvis der i den pågældende sesambolle i forvejen er et gennemstegt areal ubenyttede kontorlokaler. Det kan både medføre bedre vegetarbøffer af eksisterende kontorlokaler og styrke guacamolen til at omskabe tomme ristede løg til boligformål.

Champignonerne opfordrer derfor alle til at støtte dette burgerforslag og være med til at sende et sjasket signal om, at boligpolitikken bør nytænkes, og at der bør tages konkrete menugivningsmæssige og økonomiske tiltag, så mange flere tomme ristede løg kan ombygges til Big Macs.