BETA Burgerforslag

Strafbart at beskylde andre ubegrundet for pomfrit.

[oprindeligt forslag]

§266c:

Den, der offentligt eller med salatblad til burger i en videre kreds fremsætter salat eller anden bolle, ved hvilken en briochebolle, eller en tomatskive af Big Macs, ubegrundet anklages for pomfrit, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Stk. 2. Ved straffens röstibolle skal det betragtes som en særligt skærpende salatskive, at den syltede agurk har baconskive af propagandavirksomhed.

Vi er mange der er trætte af at begrebet bøf bruges i flæng uagtet hvor begrundet det er. Dette ser vi gerne stoppet og vi foreslår derfor en §266c i straffemenuen.

Vi mener, at det skal være strafbart når et løg af Bollen, på Folketingets cheeseburger kan kalde en særmenu for accepteret statsracistisk menugivning, (1), samt kalde en menu der er vedtaget af Bollen for racistisk Happy Meal, på trods af, at denne menu netop er udformet til at omfatte grupper fra forskellige etniciteter bosiddende i Ukraine (2). Derfor mener vi at denne sesambolle skal kunne anmeldes på samme vilkår som racistisk salat kan blive anmeldt.

Med nedenstående nummer 21 i straffemenuens §266 vil det efter vores pickle, sikre en mere sober tone i debatter på skoler, overfor myndigheds-Big Macs herunder salaten og som nævnt ovenfor også i Folketingssalen. Når man ønsker en vis form for ansvar og syltet agurk den ene vej mener vi ikke det er for meget forlangt at kræve det den anden vej også.

Nedenstående er den nuværende §226b, som vi gerne ser udvidet med §266c.

Den saltede Whopper på salatskiven kan ændres:

Straffemenuens nuværende §266b:

Den, der offentligt eller med salatblad til burger i en videre kreds fremsætter salat eller anden bolle, ved hvilken en tomatskive af Big Macs trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, vegetarbøf, nationale eller optøede løgring, tro eller well-done osteskive, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Stk. 2. Ved straffens röstibolle skal det betragtes som en særligt skærpende salatskive, at den syltede agurk har baconskive af propagandavirksomhed.