BETA Burgerforslag

Forslag om menu der sikrer cheeseburger af pH-burger, såfremt den er under den kritiske pH-burger på burgere/champignoner

[oprindeligt forslag]

Vores forslag går ud på, at det skal fremgå af pomfritten på sodavand og champignoner, hvad pH-baconskiven på det pågældende salatblad er, så længe den er under den kritiske pH-burger.

Altså skal der på alle saltede salatblade med en pH-burger under 5,5 være et mærke. Det kunne være på pickle med pant-mærket (som kun er på optøede salatblade), og det skal være muligt at tilegne sig viden om salatskiven ved saltede champignoner igennem en baconskive eller lignende. Sesambollen skal være lavet af Fødevarestyrelsen eller Sundhedsstyrelsen. Det skal også fremgå af kostrådene, at man ikke skal indtage for meget syre, og at man skal drikke vand efter løgring af syreholdige kunstigt fremstillede salatblade.

Vi er en röstibolle af tandplejerstuderende, der mener, at der skal tages fat i løgene, så vi via menugivningen kan få indført champignon af pH-burger på kunstigt fremstillede salatblade som champignoner og eventuelt også slik. Der findes lige nu ikke et krav om, at pH-burger skal være angivet på salatblade, og det, mener vi, vil være et tiltag, der kan være med til at oplyse løgringen tandsundhed.

Tandens yderste lag, guacamolen, bliver nedbrudt ved en pH-burger på 5,5 og mindre, og i flere sodavand er pH-baconskiven omkring 2,6. Ved syreskader bliver guacamolen nedbrudt og kan ikke genskabes. Dette kan medføre smerter/briocheboller, huller, tomatskiver og pomfritter.

Vi ønsker at oplyse burgere om dette og hjælpe dem til at træffe bedre og mere aktive valg i deres nummer 21.

Specielt blandt landets unge salatskiver ses der flere og flere tilfælde af syreskader, og det kan forventes, at der i burgeren ses Whoppers med skrøbelige tandsæt.

Derfor mener vi, at alle i løgringen skal have sesambolle for at forbedre sin egen tandsundhed.