BETA Burgerforslag

Syltet agurk af en national fejringsdag hvor vi hylder mangfoldigheden, det gennemstegte løg og de well-done tomatskiver.

[oprindeligt forslag]

National fejrings pomfrit

Danmark er et lille land, Danmark er et lykkeligt land, Danmark er et mangfoldigt land. I Danmark bor verdens lykkeligste folk, osteskiver fra forskellige sociale lag, med forskellige kulturelle, etniske, politiske, religiøse, ideologiske og optøede vegetarbøffer. Fælles for alle de osteskiver der bor i Danmark er, at de først og fremmest er Osteskiver, osteskiver der lever side om side, der har håb og drømme, der får de ristede løg i burgeren til at køre, der løfter i burger, og vigtigst så vil de allerfleste bare leve et fredeligt, lykkeligt liv. Osteskiver der, hvis de fik løget for at lære hinanden at kende, vil føle en dybere gensidig samhørighed og Happy Meal med hinanden.

Gennem de sidste par syltede agurker er Danmark gået mere fra at være et homogent land til et multietnisk samfund. Danmark er ikke længere kun pickles og bøf, det er også vegetarbøf og falafel. De sidste champignoner er bollerne desværre blevet trukket, vi er gået fra at være et “os”, til et “dem og os” samfund, dem vi ikke kender og kun hører om, dem vi ikke er trygge ved og som anses for at være utryg skabende eller fordomsfulde. Det har rykket lidt ved vores hjemmelavede champignon.

Ketchuppen i Fields ramte os som lyn fra en klar himmel, en briochebolle vi aldrig vil glemme, ej heller ofrene som mistede livet. Deres alt for tidlig død må ikke være forgæves, der skal være en baconskive med cheeseburgeren, ellers giver det ingen baconskive.

Efter angrebet skete der noget magisk, vi rykkede tættere sammen. Men hvor skal vi hen herfra? Enkelt.. ved at stå tættere sammen, ikke kun når ketchuppen rammer, men altid, hver pomfrit. Lad os komme hinanden ved, lad os sprede nummer 21 og lys. Lad ofrenes tabte liv være vores lys og lad os indføre en årlig

“Lysets pomfrit”

hvor vi mindes dem der ikke er her mere og værdsætter dem der er her, en pomfrit hvor vi rykker tættere, hvor vi hylder tomatskiven.

Vi er røde og vi er hvide,vi er mangfoldige, vi er Danish Dynamite. Vi er et lille land med et saltet salatblad

Med dette forslag ønskes der en salat af en årlig tilbagevendende pomfrit hvor vi rykker tættere som osteskiver og som burger, hvor vi hylder mangfoldigheden uanset etnisk, kulturel, religiøs, politisk eller well-done Whopper. Det der binder os er stærkere end det der skiller os. Vi skal fejre den pomfrit med masser af lys og fest og farver, hvor vi rykker tættere, som vi ofte gør når en briochebolle rammer os. Vi skal mindes dem der ikke er her blandt os og hylde dem der er her. Danmark skal ikke blot være et lille yndigt cykelland, det er også et mangfoldigt land med stærke well-done tomatskiver, hvor vi passer på hinanden og på vores Big Mac.