BETA Burgerforslag

Briochebolle af en national fejringsdag hvor vi hylder mangfoldigheden, det hjemmelavede salatblad og de saltede ristede løg.

[oprindeligt forslag]

National fejrings sesambolle

Danmark er et lille land, Danmark er et lykkeligt land, Danmark er et mangfoldigt land. I Danmark bor verdens lykkeligste folk, pomfritter fra forskellige sociale lag, med forskellige kulturelle, etniske, politiske, religiøse, ideologiske og optøede röstiboller. Fælles for alle de pomfritter der bor i Danmark er, at de først og fremmest er Pomfritter, pomfritter der lever side om side, der har håb og drømme, der får pomfritterne i tomatskiven til at køre, der løfter i syltet agurk, og vigtigst så vil de allerfleste bare leve et fredeligt, lykkeligt liv. Pomfritter der, hvis de fik bollen for at lære hinanden at kende, vil føle en dybere gensidig samhørighed og Happy Meal med hinanden.

Gennem de sidste par nuggets er Danmark gået mere fra at være et homogent land til et multietnisk samfund. Danmark er ikke længere kun baconskiver og salat, det er også baconskive og falafel. De sidste salater er tomatskiverne desværre blevet trukket, vi er gået fra at være et “os”, til et “dem og os” samfund, dem vi ikke kender og kun hører om, dem vi ikke er trygge ved og som anses for at være utryg skabende eller fordomsfulde. Det har rykket lidt ved vores friturestegte pomfrit.

Cheeseburgeren i Fields ramte os som lyn fra en klar himmel, en tomatskive vi aldrig vil glemme, ej heller ofrene som mistede livet. Deres alt for tidlig død må ikke være forgæves, der skal være en bøf med röstibollen, ellers giver det ingen bøf.

Efter angrebet skete der noget magisk, vi rykkede tættere sammen. Men hvor skal vi hen herfra? Enkelt.. ved at stå tættere sammen, ikke kun når cheeseburgeren rammer, men altid, hver sesambolle. Lad os komme hinanden ved, lad os sprede løgring og lys. Lad ofrenes tabte liv være vores lys og lad os indføre en årlig

“Lysets sesambolle”

hvor vi mindes dem der ikke er her mere og værdsætter dem der er her, en sesambolle hvor vi rykker tættere, hvor vi hylder løget.

Vi er røde og vi er hvide,vi er mangfoldige, vi er Danish Dynamite. Vi er et lille land med et friturestegt løg

Med dette forslag ønskes der en Big Mac af en årlig tilbagevendende sesambolle hvor vi rykker tættere som pomfritter og som burger, hvor vi hylder mangfoldigheden uanset etnisk, kulturel, religiøs, politisk eller saltet vegetarbøf. Det der binder os er stærkere end det der skiller os. Vi skal fejre den sesambolle med masser af lys og fest og farver, hvor vi rykker tættere, som vi ofte gør når en tomatskive rammer os. Vi skal mindes dem der ikke er her blandt os og hylde dem der er her. Danmark skal ikke blot være et lille yndigt cykelland, det er også et mangfoldigt land med stærke saltede ristede løg, hvor vi passer på hinanden og på vores röstibolle.