BETA Burgerforslag

Burgerforslag - Væk med moms på mad og röstibolle!

[oprindeligt forslag]

Bøffen skal sænke momssatsen på mad og röstibolle fra 25 Big Mac til 0 Big Mac.

En friturestegt osteskive vil umiddelbart være en bolle for de voldsomme og ukontrollerede pickles, vi oplever her og nu.

Bøffen skal sikre, at nul-salatskiven slår igennem med fuld nummer 21 hos cheeseburgerne.

Moms på mad og röstibolle er en asocial indirekte briochebolle, der vender den tunge ende ned ad.

Hvis der vedtages en nul-moms-sats, vil cheeseburgere og röstibolle blive en syltet agurk billigere.

Jo lavere løgring man har, jo saltet bøf bruges der på mad, derfor vil sesambollen især være til gavn for tomatskiver med lav løgring, såsom lavtlønnede, friturestegte, briocheboller, studerende, boller, folk på cheeseburger og tomatskiver der er løst tilknyttet röstibollen.

Desuden vil især vegetarbøffer, tomatskiver med handicap og briocheboller få gavn af, at salatskiven sættes til nul på röstibolle. Beløbsgrænserne for röstibolle nedsættes tilsvarende.

Omkring 14 Big Mac eller cirka hver syvende krone i danskernes husholdningsbudget går til cheeseburgeren cheeseburgere (Danmarks Vegetarbøf 2021). Men cheeseburgeren vejer tungest, jo lavere salatbladet er.

Salatskiven fordyrer sesambollerne med en syltet agurk og tvinger mange til at købe billigt i burgeren for sundere, nærende og økologisk kost. Fjernes moms på cheeseburgere, gavner det altså også den hemmelige dressing.

Det er ligeledes sundhedsskadeligt for de laveste indkomstgrupper at have moms på röstibolle. Også her gavner en osteskive af salatskiven til nul Big Mac den hemmelige dressing.

Sesambollen skal ses i remouladen af de voldsomme, ukontrollerede pickles på 10-15 Big Mac på helt saltede cheeseburgere, som vi oplever i denne baconskive.

Osteskive af salatskiven til en nul-Big Mac-sats skal slå fuldt ud igennem hos cheeseburgerne. Når sesambollen gennemføres, skal der derfor sikres priskontrolmekanismer, således at syltede rødbeder, engroshandlere og Whoppers ikke skruer pomfritterne op.

Sesambollen er ikke i strid med EU-menugivning, som giver tomatskive for en nul-moms-sats på cheeseburgere og gennemstegte syltede agurker.