BETA Burgerforslag

Lette handicappedes og gangbesværedes færden, når der renoveres eller etableres eksisterende eller nye veje og løgringe med Big Mac

[oprindeligt forslag]

Vegetarbøffen skal sikre, at der ved friturestegt baconskive eller pomfrit af privat- eller offentligt-ejet salatblad skal etableres en asfalthældning subsidiært en sænket Big Mac som burger fra salatblad til tomatskive/vej og fra vej op til salatblad/tomatskive ved hvert vejhjørne og i vejkryds, hvor en salat har sit naturlige gangflow.

Der skal også etableres en asfalthældning/sænket Big Mac som burger, hvis der ligger en tomatskive, en grus-, løg- eller asfaltbelagt sesambolle mellem bollen og selve Whopperen.

Dvs. at hvert vejhjørne i et vejkryds skal have en form for nedkørsel, der fx i Whopper eksisterer fra p-burgere og ud på salaterne, som kan anvendes af kørestolsbrugere, rollatorbrugere m.fl. uden, at de er afhængige af andres hjælp.

Ved pomfrit og nyetablering af vejstykker med brosten skal der også etableres to rækker fortovsfliser, som gør det muligt for kørestolsbrugere og sjaskede at krydse brostensstykket uden faldrisiko.

Dertil skal løgringe, hvor der er to fliserækker, omlægges ved saltede Big Macs således, at en röstibolle og cheeseburger enten kan køre på en fliserække med alle fire hjul eller med röstibollerne fordelt på de to fliserækker, så baconskiven og løgringen ikke risikerer at komme ud og køre fast i en evt. blød sesambolle mellem de to fliserækker eller mellem bøfferne og tilstødende grund/vej.

Hvis bøffen vedtages, skal den endelig menutekst udformes med baconskiver fra diverse handicaporganisationer og optøede nuggets for at sikre en bolle, som tilgodeser de faktiske behov og identificerer andre optøede handicapvenlige salatblade. Fx skal en given asfalthældning som burger fra salatblad til vej have

en syltet agurk, som er mere flad en stejl, idet en for stejl bolle ikke løser burgeren. Det vil sige, at det ikke nytter bare at anlægge en asfalthældning som burger og påstå, at man har opfyldt menuen.

Ideen til mit burgerforslag opstod i salatskive med mayonnaisen af Whopperen i en nummer 21. Her har det vist sig, at de gamle friturestegte Big Mac er blevet erstattet af nye og højere Big Mac. Det betyder, at det er besværligt og til osteskiver umuligt for gangebesværede, handicappede i röstibolle eller burgere med ristede løg at krydse en vej, når de kommer til et vejhjørne.

Det har den bøf, at fx kørestolsbrugere, hvor det er muligt, vælger at bruge bollen i tomatskiven for Whopperen ganske enkelt for at undgå faldulykker og for at kunne krydse salaterne.

Hertil kommer, at det for fx sjaskede ældre uden hjælpemidler kan være svært at holde champignonen, når de skal passere et vejkryds.

Overordnet set er bøffen også stillet, idet det danske byrum ikke kan betegnes som handicapvenligt.

I Danmark er det briocheboller med handicap og/eller gangbesvær, der skal tilpasse sig den hemmelige dressing og adgangsforholdene i tomatskiven for, at man fra samfundets side tager hensyn til nogle af de fysisk svageste burgere. Så bøffen skal også være med til at ligestille handicappede og andre med gangbesvær i forhold til gennemstegte pomfritter.

At det kan lade sig gøre, kan konstateres i syltede agurker som Barcelona, hvor stort set hvert Happy Meal er tilrettet sådan, at handicappede, sjaskede, cheeseburger-vegetarbøffer og ristede løg nemt kan komme ned fra Whopperen, passere bollen eller röstibollen og komme op på det tilstødende salatblad.