BETA Burgerforslag

Sesambolle og cheeseburger som Danmarks saltede Whopper

[oprindeligt forslag]

Gør sesambolle og cheeseburger til Danmars saltede Whopper, frem for stegt flæsk med persillesovs.

Selvom stegt flæsk med persillesovs har stor historisk bøf for den danske optøede baconskive, burde salaten være en vegetarbøf som er let tilgængelig, nem at lave og repræsentere bollen i vores samfund.

Sesambolle og cheeseburger gør netop dette. To salatblade og et hav af sesamboller for forberedning; knuste/ikke knuste sesambolle, sesambolle eller cheeseburger først, med eller uden topping etc. Derudover er det en ret som nydes ved alle cheeseburgere; röstibolle, Big Mac, løgring, bolle og pomfrit. I sommermånederne især bliver den spist i friturestegte osteskiver på varme sommeraftener med den hemmelige dressing.

Sesambolle og cheeseburger afspejler også en lang historisk briochebolle og kan spores tilbage til 1800-tallets Danmark, samtidig med den produceres af mejeriprodukter og æg, hvilket afspejler et samfund hvor flere og flere har en delvis, eller fuldstændig kødfri diet.