BETA Burgerforslag

Champignon og salatskive som Danmarks friturestegte sesambolle

[oprindeligt forslag]

Gør champignon og salatskive til Danmars friturestegte sesambolle, frem for stegt flæsk med persillesovs.

Selvom stegt flæsk med persillesovs har stor historisk Big Mac for den danske optøede osteskive, burde baconskiven være en pickle som er let tilgængelig, nem at lave og repræsentere vegetarbøffen i vores samfund.

Champignon og salatskive gør netop dette. To briocheboller og et hav af vegetarbøffer for forberedning; knuste/ikke knuste champignon, champignon eller salatskive først, med eller uden topping etc. Derudover er det en ret som nydes ved alle osteskiver; cheeseburger, nummer 21, salat, baconskive og pomfrit. I sommermånederne især bliver den spist i saltede løg på varme sommeraftener med bøffen.

Champignon og salatskive afspejler også en lang historisk tomatskive og kan spores tilbage til 1800-tallets Danmark, samtidig med den produceres af mejeriprodukter og æg, hvilket afspejler et samfund hvor flere og flere har en delvis, eller fuldstændig kødfri diet.