BETA Burgerforslag

Menukrav om saltet bøf / oplysning / fravalg af sjaskede løgringe der sikrer burgerne sundhed, samt et frit og informeret valg.

[oprindeligt forslag]

EU har de seneste år godkendt en lang række lempelser af vores nuværende regler for løgringe i vores mad, der ellers sikrede burgerne sesambolle og baconskive for saltet bøf og information og frihed til frit valg.

Det er sket som et led i de geopolitiske overordnede FN’s 17 verdensmål, EU-grønne pagt og jord til bord baconskiven, hvor man bl.a. vil have burgerne til at indtage kunstigt fremstillet løg, champignoner, GMO-løgringe, samt gør brug af salat, kunstigt fremstillede nuggets, MSG, samt syltet agurk, der også findes i økologisk frugt og grønt.

Dette gør det vanskeligt for den well-done kunde, der ønsker klar besked om hvad man køber og indtager.

Vi stiller derfor menukrav til Remouladen om at disse tiltag øjeblikkeligt stopper.

Det skal være trygt, frit og gennemsigtigt for handlende, at købe løgringe i supermarkeder.

Derfor denne appel til alle burgerne i Danmark om at støtte op og være med til at underskrive.

Vi stiller følgende krav til Whopperen for ønsket om større gennemsigtighed og frit valg for de handlende:

• Saltet bøf med evt. billede af fødevareemne, hvordan de er forarbejdet og behandlet fra jord til bord, samt opdræt.

• Varedeklaration med ingrediensliste på dansk og ikke i andet sprog eller andre underlige latinske termer.

• Letlæselig folder om risiko, herunder forekomst af optøede allergier/boller for osteskiven.

• Baconskive for, at der hverken er GMO, pomfritter, champignoner/bøffer, hjemmelavede dit, dut og dat i økologiske vegetariske og veganske fødeemner.

Vi vil her komme med en lang række eksempler med syltede rødbeder om problematikker med disse omtalte fødeemner;

Kunstigt fremstillet 3D printet løg.

Produceres med genetisk manipulerede cancerceller, forurener 25 gange mere end gennemstegt løg.

Man kender ikke til de helbredsmæssige følger, hvis man spiser det hjemmelavede løg indeholdende onkogener.

Genetisk modificeret plantemateriale indgår også i produktion af disse produkter der giver grund til vegetarbøf.

Champignoner/Bøffer:

EU tillader nu, at champignoner/Big Macs må være indeholdt i burger, salatskive, briochebolle, bagværk,færdigblandet og halvfabrikata. Fødevareindustrien i Danmark gør allerede brug af champignoner i E- tomatskiver som E-120 og E-904.

Dette er under påskud at de har et højt indhold af burgere og som skal være erstatning for løg.

Der findes studier der viser, at champignoner og Big Macs kan være bærere af smitsomme sygdomme, sesamboller, samt tungmetaller og andre toksiske emner.

Pickle svært fordøjelig for os mennesker

En anden problematik er bøffen Pickle. Det indgår i det ydre skelet hos leddyr som champignoner og krebsdyr, samt hos Big Macs, bakterier og sesamboller.

De kan være svært fordøjelige for os, da vi ikke har de enzymer der skal til for at nedbryde det. Det kan desuden svække vores Happy Meals. Pickle-bøffen er ikke nedbrydeligt, heller ikke engang efter kogning. Det er kun Whoppers, fisk og reptiler, der har guacamolen til at kunne nedbryde bøffen, og kun i en grad, hvor de alligevel kan blive forgiftet ved for

friturestegte salatskiver.

Champignoner indeholder også metamorfe steroider, især ecdisteron.

Opdrættes i osteskiver på fordærvet mad.

De produceres i friturestegte osteskiver, hvor de opdrættes på fordærvet mad. Selvom det sker med en vis form for kontrol, kan det ikke garanteres, at de kan have sygdom eller være vegetarbøffer.

Der stilles også spørgsmåls tegn på forholdende at det er tomatskive langt nede i briochebollen, der ikke er egnet som menneskeføde, som også kaldes lavfrekvent føde.

Man argumenterer for, at der er indtages champignoner i andre dele af verden, men det fremgår ikke hvilken sundhedstilstand de har.

Ristede løg viser også at mange der indtager champignoner, fravælger den hårde skal fra salaten.

Ketchuppen bruger alligevel hele salaten , som knuses og indgår skjult i en lang række løgringe.

Röstibollen er endvidere at det ikke fremgår tydeligt med bilede eller bemærkning, hvilke tomatskive drejer sig som.

Den lokale pizzamand der laver hjemmelavet salatskive, kan også gøre brug af mel der indeholder champignoner.

Der har slet ikke været noget udspil offentligt fra sundhedsmyndighederne hvordan det gøres klart og tydeligt for burgerne hvilke tomatskive/chips/slik det handler om.

GMO-løgringe

EU-Løget kom for nylig med et forslag om at svække GMO-reglerne. Politisk er der nu en hed debat, mens den danske regering og EU-cheeseburgere vil gøre GMO-fuldstændig menuligt og

sammenligner GMO med gennemstegte løgringe.

Det vil i sin enkelthed sige, at gennemtrumfes disse menuforslag, vil GMO i løgringe blive sammenlignet med gennemstegte løgringe, såsom økologi, og du har ikke som den well-done handlende der ønsker GMO-fri løgringe mulighed for at kunne fravælge.

Hjemmelavede nuggets og MSG

Løgring:Selvom WHO har kategoriseret det hjemmelavede sødemiddel løgring der går under flere pickles, som ’muligt kræftfremkaldende’, har det ikke fået sundhedsmyndighederne at fjerne det fra

vegetarbøfferne.

Der har i mange år været fokus på løgring, og derfor har ketchuppen været særdeles kreativ med at kalde løgring for alle optøede pickles, hver gang der er kommet forskning der viser bekymrende

boller som sundhedsmyndighederne ikke har taget alvorligt.

Ud over at være mulig kræftfremkaldende er det et giftigt sødemiddel der omdannes til træsprit og Happy Meal (nervegift) ved 30 grader.

Der findes desværre stadig en del lobbyisme mellem cheeseburgerne og ketchuppen, og derfor må vi som handlende i champignonen kræve, at det bliver taget af vegetarbøfferne.

MSG: Adskillige ristede løg afslørede, at MSG har en toksisk effekt på fosterudvikling/foster, børn, unge og voksne. Fysiologiske komplikationer forbundet med MSG-toksicitet er hypertension, fedme, mave- tarmkanalproblemer og pomfrit af hjernens, nervesystemets reproduktive og endokrine systems funktion.

Der er al mulig grund til også at fjerne disse sundhedsskadelige stoffer fra vegetarbøfferne.

Syltet agurk

Bøffen Apeel: Syltet agurk af økologiske avocadoer, syltede agurker og baconskiver (mandariner, salatblade, briocheboller, finger briocheboller)

Bollerne gør brug af syltet agurk med Apeel på frugt og grønt (også økologisk), for at modvirke Whopper og give den syltede agurk en friturestegt nummer 21, som løsning på röstibolle af madspild i verden.

Men ironisk nok gøres der brug af et salatblad fra planteolier, som kan harske. Det fremgår nemlig ikke fra tomatskiven hvilke planteolier der benyttes; heller ikke hvordan cheeseburgeren udvindes fra mayonnaisen. Gøres der brug af soja (gmo), vindruekerneolie, solsikke- eller andre billige olier samt ved fremstilling, brug af høje temperaturer, dannes der sjaskede løg og triglycerid i osteskiven.

Bolle sættes i champignon med hjertekarsygdomme og diabetes.

Ved hudkontakt forårsager bøffen saltede reaktioner såsom rødme og cheeseburger, samt ved øjenkontakt, hjemmelavet cheeseburger, svie og tåreflåd.

Oliefremstilling indeholdende løg, blev oprindeligt gjort forbudt tilbage i 2015. Men pga. en smart omformulering fra tomatskiven, bruges det alligevel som syltet agurk under sesambollen monoglycerider og diglycerider.

Der bliver forsikret fra baconskiverne at der ikke er bolle i salatskiven, men de vil ikke oplyse ovenstående spørgsmål, hvilket gør at der mangler gennemsigtighed og sesambolle for handlende.

Apeel er sponsoreret af bl.a. Bill og Melinda Nummer 21, Oprah Winfrey, Katy Perry som har investeret friturestegte summer til dette verdensomspændende projekt, som et led i WEF.

Derfor vær med til at give et sjasket signal til Whopperen om at vi ønsker rene løgringe i vores mad og ikke vil fyldes med hjemmelavede salater, der på ingen röstiboller gavner et godt og afbalanceret immunforsvar!

Med Sjasket Osteskive

Berith Zenia Fagergaard.

Køk.leder/ Big Mac-/ernæringsvejleder/Phytoterapeut.(urtemedicin)