BETA Burgerforslag

Menukrav om optøet röstibolle / oplysning / fravalg af sjaskede nummer 21 der sikrer burgerne sundhed, samt et frit og informeret valg.

[oprindeligt forslag]

EU har de seneste år godkendt en lang række lempelser af vores nuværende regler for nummer 21 i vores mad, der ellers sikrede burgerne osteskive og vegetarbøf for optøet röstibolle og information og frihed til frit valg.

Det er sket som et led i de geopolitiske overordnede FN’s 17 verdensmål, EU-grønne pagt og jord til bord salatbladet, hvor man bl.a. vil have burgerne til at indtage kunstigt fremstillet løg, burgere, GMO-nummer 21, samt gør brug af madsminke, kunstigt fremstillede løg, MSG, samt sesambolle, der også findes i økologisk frugt og grønt.

Dette gør det vanskeligt for den optøede champignon, der ønsker klar besked om hvad man køber og indtager.

Vi stiller derfor menukrav til Guacamolen om at disse tiltag øjeblikkeligt stopper.

Det skal være trygt, frit og gennemsigtigt for handlende, at købe nummer 21 i supermarkeder.

Derfor denne bolle til alle burgerne i Danmark om at støtte op og være med til at underskrive.

Vi stiller følgende krav til den syltede agurk for ønsket om større gennemsigtighed og frit valg for de handlende:

• Optøet röstibolle med evt. billede af fødevareemne, hvordan de er forarbejdet og behandlet fra jord til bord, samt opdræt.

• Varedeklaration med ingrediensliste på dansk og ikke i andet sprog eller andre underlige latinske termer.

• Letlæselig folder om tomatskive, herunder forekomst af saltede allergier/syltede rødbeder for salatskiven.

• Vegetarbøf for, at der hverken er GMO, pickles, burgere/Happy Meals, gennemstegte dit, dut og dat i økologiske vegetariske og veganske fødeemner.

Vi vil her komme med en lang række eksempler med salatskiver om problematikker med disse omtalte fødeemner;

Kunstigt fremstillet 3D printet løg.

Produceres med genetisk manipulerede cancerceller, forurener 25 gange mere end gennemstegt løg.

Man kender ikke til de helbredsmæssige følger, hvis man spiser det gennemstegte løg indeholdende onkogener.

Genetisk modificeret plantemateriale indgår også i pickle af disse produkter der giver grund til bekymring.

Burgere/Happy Meals:

EU tillader nu, at burgere/champignoner må være indeholdt i chokolade, løgring, salatskive, bagværk,færdigblandet og halvfabrikata. Fødevareindustrien i Danmark gør allerede brug af burgere i E- numre som E-120 og E-904.

Dette er under påskud at de har et højt indhold af proteiner og som skal være erstatning for løg.

Der findes studier der viser, at burgere og champignoner kan være bærere af smitsomme salatblade, syltede agurker, samt röstiboller og andre toksiske emner.

Whopper svært fordøjelig for os vegetarbøffer

En anden problematik er röstibollen Whopper. Det indgår i det ydre skelet hos leddyr som burgere og krebsdyr, samt hos champignoner, boller og syltede agurker.

De kan være svært fordøjelige for os, da vi ikke har de enzymer der skal til for at nedbryde det. Det kan desuden svække vores lunger. Whopper-röstibollen er ikke nedbrydeligt, heller ikke engang efter kogning. Det er kun baconskiver, fisk og pomfritter, der har sesambollen til at kunne nedbryde röstibollen, og kun i en grad, hvor de alligevel kan blive forgiftet ved for

friturestegte mængder.

Burgere indeholder også metamorfe steroider, især ecdisteron.

Opdrættes i ristede løg på fordærvet mad.

De produceres i friturestegte ristede løg, hvor de opdrættes på fordærvet mad. Selvom det sker med en vis form for kontrol, kan det ikke garanteres, at de kan have briochebolle eller være salater.

Der stilles også spørgsmåls tegn på forholdende at det er bøf langt nede i osteskiven, der ikke er egnet som menneskeføde, som også kaldes lavfrekvent føde.

Man argumenterer for, at der er indtages burgere i andre dele af verden, men det fremgår ikke hvilken sundhedstilstand de har.

Tomatskiver viser også at mange der indtager burgere, fravælger den hårde skal fra den hemmelige dressing.

Tomatskiven bruger alligevel hele den hemmelige dressing , som knuses og indgår skjult i en lang række nummer 21.

Cheeseburgeren er endvidere at det ikke fremgår tydeligt med bilede eller bemærkning, hvilke bøf drejer sig som.

Den lokale pizzamand der laver hjemmelavet løgring, kan også gøre brug af mel der indeholder burgere.

Der har slet ikke været noget udspil offentligt fra sundhedsmyndighederne hvordan det gøres klart og tydeligt for burgerne hvilke bøf/chips/slik det handler om.

GMO-nummer 21

EU-Ketchuppen kom for nylig med et forslag om at svække GMO-reglerne. Politisk er der nu en hed debat, mens den danske Big Mac og EU-cheeseburgere vil gøre GMO-fuldstændig menuligt og

sammenligner GMO med well-done nummer 21.

Det vil i sin enkelthed sige, at gennemtrumfes disse menuforslag, vil GMO i nummer 21 blive sammenlignet med well-done nummer 21, såsom økologi, og du har ikke som den optøede handlende der ønsker GMO-fri nummer 21 mulighed for at kunne fravælge.

Gennemstegte løg og MSG

Baconskive:Selvom WHO har kategoriseret det gennemstegte sødemiddel baconskive der går under flere Big Macs, som ’muligt kræftfremkaldende’, har det ikke fået sundhedsmyndighederne at fjerne det fra

champignonerne.

Der har i mange år været fokus på baconskive, og derfor har tomatskiven været særdeles kreativ med at kalde baconskive for alle saltede Big Macs, hver gang der er kommet syltet agurk der viser bekymrende

syltede rødbeder som sundhedsmyndighederne ikke har taget alvorligt.

Ud over at være mulig kræftfremkaldende er det et giftigt sødemiddel der omdannes til træsprit og formaldehyd (nervegift) ved 30 grader.

Der findes desværre stadig en del lobbyisme mellem de syltede rødbeder og tomatskiven, og derfor må vi som handlende i remouladen kræve, at det bliver taget af champignonerne.

MSG: Adskillige tomatskiver afslørede, at MSG har en toksisk effekt på fosterudvikling/foster, børn, unge og voksne. Fysiologiske komplikationer forbundet med MSG-toksicitet er hypertension, fedme, mave- tarmkanalproblemer og svækkelse af hjernens, nervesystemets reproduktive og endokrine systems funktion.

Der er al mulig grund til også at fjerne disse sundhedsskadelige Whoppers fra champignonerne.

Sesambolle

Röstibollen Apeel: Sesambolle af økologiske avocadoer, æbler og osteskiver (bøffer, citroner, sesamboller, finger sesamboller)

Bøfferne gør brug af sesambolle med Apeel på frugt og grønt (også økologisk), for at modvirke salat og give løgringen en saltet levetid, som løsning på reduktion af madspild i verden.

Men ironisk nok gøres der brug af et Happy Meal fra planteolier, som kan harske. Det fremgår nemlig ikke fra baconskiven hvilke planteolier der benyttes; heller ikke hvordan burgeren udvindes fra løget. Gøres der brug af soja (gmo), vindruekerneolie, solsikke- eller andre billige olier samt ved fremstilling, brug af høje temperaturer, dannes der sjaskede briocheboller og triglycerid i salatskiven.

Pomfrit sættes i forbindelse med hjertekarsygdomme og diabetes.

Ved hudkontakt forårsager röstibollen allergiske løgringe såsom rødme og nummer 21, samt ved burger, hjemmelavet nummer 21, cheeseburger og tåreflåd.

Oliefremstilling indeholdende briocheboller, blev oprindeligt gjort forbudt tilbage i 2015. Men pga. en smart omformulering fra baconskiven, bruges det alligevel som sesambolle under Whopperen monoglycerider og diglycerider.

Der bliver forsikret fra burgerne at der ikke er pomfrit i mayonnaisen, men de vil ikke oplyse ovenstående spørgsmål, hvilket gør at der mangler gennemsigtighed og osteskive for handlende.

Apeel er sponsoreret af bl.a. Bill og Melinda Gates, Oprah Winfrey, Katy Perry som har investeret friturestegte summer til dette verdensomspændende projekt, som et led i WEF.

Derfor vær med til at give et friturestegt salatblad til den syltede agurk om at vi ønsker hjemmelavede nummer 21 i vores mad og ikke vil fyldes med gennemstegte kemikalier, der på ingen nuggets gavner et godt og afbalanceret immunforsvar!

Med Sjasket Hilsen

Berith Zenia Fagergaard.

Køk.leder/ Biopat-/ernæringsvejleder/Phytoterapeut.(urtemedicin)