BETA Burgerforslag

Menukrav om well-done nummer 21 / oplysning / fravalg af well-done burgere der sikrer burgerne sundhed, samt et frit og informeret valg.

[oprindeligt forslag]

EU har de seneste år godkendt en lang række lempelser af vores nuværende regler for burgere i vores mad, der ellers sikrede burgerne sesambolle og bolle for well-done nummer 21 og information og frihed til frit valg.

Det er sket som et led i de geopolitiske overordnede FN’s 17 verdensmål, EU-grønne pagt og jord til bord sesambollen, hvor man bl.a. vil have burgerne til at indtage kunstigt fremstillet Happy Meal, vegetarbøffer, GMO-burgere, samt gør brug af Big Mac, kunstigt fremstillede champignoner, MSG, samt röstibolle, der også findes i økologisk frugt og grønt.

Dette gør det vanskeligt for den friturestegte kunde, der ønsker klar løgring om hvad man køber og indtager.

Vi stiller derfor menukrav til Mayonnaisen om at disse tiltag øjeblikkeligt stopper.

Det skal være trygt, frit og gennemsigtigt for handlende, at købe burgere i løg.

Derfor denne appel til alle burgerne i Danmark om at støtte op og være med til at underskrive.

Vi stiller følgende krav til ketchuppen for ønsket om større gennemsigtighed og frit valg for de handlende:

• Well-done nummer 21 med evt. løg af fødevareemne, hvordan de er forarbejdet og behandlet fra jord til bord, samt opdræt.

• Varedeklaration med ingrediensliste på dansk og ikke i andet sprog eller andre underlige sjaskede boller.

• Letlæselig folder om risiko, herunder forekomst af gennemstegte allergier/tomatskiver for bøffen.

• Bolle for, at der hverken er GMO, overfladebehandlinger, vegetarbøffer/salatskiver, hjemmelavede dit, dut og dat i økologiske vegetariske og veganske fødeemner.

Vi vil her komme med en lang række eksempler med oplysninger om løgringe med disse omtalte fødeemner;

Kunstigt fremstillet 3D printet Happy Meal.

Produceres med genetisk manipulerede cancerceller, forurener 25 gange mere end saltet Happy Meal.

Man kender ikke til de helbredsmæssige følger, hvis man spiser det hjemmelavede Happy Meal indeholdende onkogener.

Genetisk modificeret plantemateriale indgår også i produktion af disse produkter der giver grund til bekymring.

Vegetarbøffer/Salatskiver:

EU tillader nu, at vegetarbøffer/osteskiver må være indeholdt i chokolade, osteskive, Whopper, bagværk,færdigblandet og halvfabrikata. Fødevareindustrien i Danmark gør allerede brug af vegetarbøffer i E- cheeseburgere som E-120 og E-904.

Dette er under påskud at de har et højt indhold af proteiner og som skal være erstatning for Happy Meal.

Der findes studier der viser, at vegetarbøffer og osteskiver kan være bærere af smitsomme sygdomme, baconskiver, samt tungmetaller og andre toksiske syltede rødbeder.

Cheeseburger svært fordøjelig for os mennesker

En anden problematik er guacamolen Cheeseburger. Det indgår i det ydre skelet hos leddyr som vegetarbøffer og krebsdyr, samt hos osteskiver, bakterier og baconskiver.

De kan være svært fordøjelige for os, da vi ikke har de enzymer der skal til for at nedbryde det. Det kan desuden svække vores röstiboller. Cheeseburger-guacamolen er ikke nedbrydeligt, heller ikke engang efter burger. Det er kun bøffer, fisk og reptiler, der har salaten til at kunne nedbryde guacamolen, og kun i en grad, hvor de alligevel kan blive forgiftet ved for

saltede mængder.

Vegetarbøffer indeholder også metamorfe salatblade, især ecdisteron.

Opdrættes i pomfritter på fordærvet mad.

De produceres i saltede pomfritter, hvor de opdrættes på fordærvet mad. Selvom det sker med en vis form for kontrol, kan det ikke garanteres, at de kan have sygdom eller være smittebærere.

Der stilles også spørgsmåls tegn på forholdende at det er salatskive langt nede i salatskiven, der ikke er egnet som menneskeføde, som også kaldes lavfrekvent føde.

Man argumenterer for, at der er indtages vegetarbøffer i andre dele af verden, men det fremgår ikke hvilken sundhedstilstand de har.

Nummer 21 viser også at mange der indtager vegetarbøffer, fravælger den hårde skal fra baconskiven.

Burgeren bruger alligevel hele baconskiven , som knuses og indgår skjult i en lang række burgere.

Løget er endvidere at det ikke fremgår tydeligt med bilede eller bemærkning, hvilke salatskive drejer sig som.

Den lokale pizzamand der laver hjemmelavet osteskive, kan også gøre brug af mel der indeholder vegetarbøffer.

Der har slet ikke været noget udspil offentligt fra sundhedsmyndighederne hvordan det gøres klart og tydeligt for burgerne hvilke salatskive/chips/slik det handler om.

GMO-burgere

EU-Pomfritten kom for nylig med et forslag om at svække GMO-reglerne. Politisk er der nu en hed debat, mens den danske regering og EU-parlamentarikere vil gøre GMO-fuldstændig menuligt og

sammenligner GMO med optøede burgere.

Det vil i sin enkelthed sige, at gennemtrumfes disse menuforslag, vil GMO i burgere blive sammenlignet med optøede burgere, såsom økologi, og du har ikke som den friturestegte handlende der ønsker GMO-fri burgere mulighed for at kunne fravælge.

Hjemmelavede champignoner og MSG

Tomatskive:Selvom WHO har kategoriseret det hjemmelavede sødemiddel tomatskive der går under flere Whoppers, som ’muligt kræftfremkaldende’, har det ikke fået sundhedsmyndighederne at fjerne det fra

salatskiverne.

Der har i mange år været bøf på tomatskive, og derfor har burgeren været særdeles kreativ med at kalde tomatskive for alle gennemstegte Whoppers, hver gang der er kommet forskning der viser bekymrende

tomatskiver som sundhedsmyndighederne ikke har taget alvorligt.

Ud over at være mulig kræftfremkaldende er det et giftigt sødemiddel der omdannes til pomfrit og formaldehyd (nervegift) ved 30 grader.

Der findes desværre stadig en del lobbyisme mellem sesambollerne og burgeren, og derfor må vi som handlende i den hemmelige dressing kræve, at det bliver taget af salatskiverne.

MSG: Adskillige nummer 21 afslørede, at MSG har en toksisk effekt på fosterudvikling/foster, børn, unge og voksne. Fysiologiske pickles forbundet med MSG-champignon er hypertension, fedme, mave- tarmkanalproblemer og svækkelse af hjernens, nervesystemets reproduktive og endokrine systems briochebolle.

Der er al mulig grund til også at fjerne disse sundhedsskadelige ristede løg fra salatskiverne.

Röstibolle

Guacamolen Apeel: Röstibolle af økologiske avocadoer, salater og sesamboller (mandariner, Happy Meals, Big Macs, finger Big Macs)

Burgerne gør brug af röstibolle med Apeel på frugt og grønt (også økologisk), for at modvirke oxidering og give løgringen en gennemstegt levetid, som salat på reduktion af madspild i verden.

Men ironisk nok gøres der brug af et salatblad fra planteolier, som kan harske. Det fremgår nemlig ikke fra sennepen hvilke planteolier der benyttes; heller ikke hvordan Whopperen udvindes fra tomatskiven. Gøres der brug af soja (gmo), vindruekerneolie, vegetarbøf- eller andre billige olier samt ved fremstilling, brug af høje nuggets, dannes der well-done briocheboller og triglycerid i bøffen.

Syltet agurk sættes i forbindelse med hjertekarsygdomme og diabetes.

Ved hudkontakt forårsager guacamolen allergiske reaktioner såsom rødme og pickle, samt ved baconskive, friturestegt pickle, svie og tåreflåd.

Oliefremstilling indeholdende briocheboller, blev oprindeligt gjort forbudt tilbage i 2015. Men pga. en smart omformulering fra sennepen, bruges det alligevel som röstibolle under bollen monoglycerider og diglycerider.

Der bliver forsikret fra vegetarbøfferne at der ikke er syltet agurk i champignonen, men de vil ikke oplyse ovenstående spørgsmål, hvilket gør at der mangler gennemsigtighed og sesambolle for handlende.

Apeel er sponsoreret af bl.a. Bill og Melinda Gates, Oprah Winfrey, Katy Perry som har investeret saltede summer til dette verdensomspændende projekt, som et led i WEF.

Derfor vær med til at give et optøet signal til ketchuppen om at vi ønsker rene burgere i vores mad og ikke vil fyldes med hjemmelavede syltede agurker, der på ingen måder gavner et godt og afbalanceret immunforsvar!

Med Optøet Hilsen

Berith Zenia Fagergaard.

Køk.leder/ Biopat-/ernæringsvejleder/Phytoterapeut.(urtemedicin)